fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | 121 gevoelige snaren die zeker een gevoelige snaar bij jou zullen raken

121 gevoelige snaren

Soms krijg je een boek in handen dat anders is dan al die andere boekenen dit is zeker het geval bij het boek ‘121 gevoelige snaren’ van Peter Dalmeijer. Een boek vol mooie teksten. Maar dit zijn niet zomaar teksten. De levenswijsheden die Peter in de afgelopen jaren heeft opgedaan heeft hij gekoppeld aan songteksten van popmuziek van de afgelopen 60 jaar. Dit boek heeft bij mij meerdere gevoelige snaren geraakt en ik weet zeker dat dit boek dit ook bij jou zal doen….

Over de auteur

Peter Dalmeijer is een gekende autoriteit op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren = een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen) en systematisch werken. Maar in dit boek is Peter Dalameijer, de levenskunstenaar en muziekliefhebber aan het woord. Al jaren liep hij rond met verlangen om de onderwerpen die hij in de afgelopen 25 jaar in zijn werk heeft behandeld, aan het papier toe te vertrouwen. En die onderwerpen te verbinden met de muziek waarmee zijn werk doorspekt is.

121 gevoelige snaren iemand nodig

Het boek

Het boek geeft je heel veel inzichten. Naast een stukje tekst uit een liedje staat er een tekst van de schrijver. Een tekst die je aan het denken zet. Bijvoorbeeld de pagina die gaat over je roeping. Waar word je blij van, waar gaat je hart sneller van kloppen? De tekst uit het nummer ‘Destiny’ van Lenny Kravitz wordt gebruikt:

No one can live for me
No one can see
The things I see
I walk this road
No one can tell me how to be
It’s my destiny

Of de pagina over hoe moeilijk het is om ervoor uit te komen dat je het moeilijk hebt. Hoe ga je om met moeilijke momenten? Want een perfecte wereld en een perfect leven bestaan niet. Persoonlijke ontwikkeling gaat juist om het leren omgaan met tegenslagen in plaats van het tellen van je successen. Het liedje dat hieraan gekoppeld is, is het prachtige liedje ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy:

Voor degenen in een schuilhoek achter glas
voor degene met de dichtgeslagen ramen
Voor degene die dacht dat-ie alleen was
Moet nu weten, we zijn allemaal samen

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Niet zonder ons

Mijn recensie

Ik kan nog veel meer liedjes uit het boek opnoemen die mij hebben geraakt. En liedjes die mij aan het denken hebben gezet. Het is een mooi boek om te lezen en af en toe eens door te bladeren. Ik denk dat iedereen die dit leest, zelfs al lees je maar een paar pagina’s, geraakt wordt door dit boek. Het is een mooi boek om bijvoorbeeld om iemand cadeau te doen voor zijn of haar verjaardag of mooi ingepakt onder de kerstboom. Ik weet zeker dat je degene voor wie je het boek koop, raakt. Het boek is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €23,95

Auteur: Peter Dalmeijer
Taal: Nederlands
Categorie: Literaire non-fictie
Verschijningsdatum: september 2018
Druk: 1
Aantal pagina’s: 248
Afmetingen: 22 x 22 x 2,2 cm
EAN: 9789082128246

Wat betekent en doet muziek voor jou?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Boekrecensie 121 gevoelige snaren

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!