fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Curly Girl haarroutine in de lente

Curly Girl haarroutine in de lente

Nu het minder koud is en iets minder regent, merk ik dat mijn haar weer andere behoeftes heeft dan in de winter. Ik weet niet hoe dit bij stijl haar is, maar ik moet als het weer verandert mijn haarroutine op aanpassen. Gelukkig is de keuze in haarproducten voor krullen tegenwoordig enorm. Ik heb daarom weer een aantal producten gevonden waar mijn krullen heel blij van worden. Uiteraard zijn alle producten Curly Girl Methode proof. Wil je weten hoe mijn Curly Girl haarroutine in de lente is? Lees dan gauw verder!

Curly Girl Methode

Wil je eerst meer weten over de de Curly Girl Methode? Wat het doet met je haar? Waarom deze methode voor alle haartypen goed is? Hoe je deze methode zelf toepast en mooi en stralend haar krijgt? Dan raad ik je aan om één van mijn andere artikelen hierover te lezen. Zo heb ik een uitgebreid artikel waarin ik vertel wat de Curly Girl Methode inhoudt, een artikel waarin ik vertel of de methode echt werkt, hoe je krullen bij kinderen verzorgt en verschillende artikelen waarin producten beoordeeld worden.

Wassen en verzorgen

Mijn wasroutine is onveranderd. Dit doe ik dus op dezelfde manier als in de winter. Ik was mijn haar met Petal Fresh Rose & Honeysuckle Conditioner en eens in de 1,5-2 weken met Petal Fresh Rose & Honeysuckle Shampoo (beiden van Holland & Barret) en daarna doe ik een masker in mijn haar. Ik gebruik daarvoor Shea Moisture African Black Soap Purification Masque. Dit masker is heel fijn als je net als ik een droge hoofdhuid hebt. Het masker laat ik altijd minimaal een half uur intrekken. Je snapt dat ik dit dus alleen in het weekend doe. Ik was mijn haar met shampoo doe er een klein beetje conditioner in zodat ik het uit kan kammen onder de douche. Dan ga ik de douche uit en doe het masker in mijn haar. Ik kleed me aan en ruim wat op en na dat halfuur spoel ik het masker uit.

shampoo, conditioner en masker

Leave in Conditioner

Als mijn haar weer lekker schoon is breng ik de leave in conditioner van As I Am aan. Ik doe dit op mijn haar als het nog goed nat is. Als je merkt dat je haar al wat opgedroogd is, pak je je spuitfles met water en maak je je haar nog wat nat. Ik heb gemerkt dat het opbrengen van haarproducten op nat haar zorgt dat het minder snel pluist. Hoe natter hoe beter! Ik verdeel mijn haar in drie delen en begin bij het achterste deel met opbrengen van de leave-in conditioner. Dan de ene sectie bovenop en dan het laatste deel. Ik doe dit zodat ieder haartje leave-in conditioner krijgt.

Haar drogen

Doordat mijn haar al nat was en er nu leave-in conditioner bij zit is mijn haar nog natter. Als ik het zo zou laten drogen duurt het uren voordat het droog is. Ik pak daarom mijn microvezel handdoek en knijp daarmee mijn haar een beetje droger. Het zorgt dat het overtollig vocht verdwijnt, maar hetgeen mijn haar nodig heeft blijft zitten.

Olie om je krullen te sealen

Ik heb deze winter gemerkt dat mijn haar heel blij wordt van een beetje avocado olie. De olie zorgt ervoor dat mijn haar minder pluist omdat het een laagje om de leave-in condioner legt. Maar let op, gebruik niet teveel. Een paar druppeltje is echt genoeg en verdeel dit over je haar.

Curly Girl haarroutine in de lente

Gel

De volgende stap is gel. Ik gebruik sinds een paar weken de Eco Styler Sport Styling Gel. Dit is de blauwe pot van Eco Stylen en ik ben heel tevreden over deze gel. Hij wordt niet heel hard, maar zorgt wel voor de versteviging die je wilt. En het belangrijkste is dat je haar mooi opdroogt en na het scrunchen.

Drogen

De laatste stap is het drogen van mijn haar. Ik doe dit met een föhn op de minst warme stand en natuurlijk met een diffuser. Mijn haar droog ik dan niet volledig, maar ongeveer 80-90%. Het laatste beetje laat ik aan de lucht drogen. Maar als ik geen zin heb om mijn haar met de föhn te drogen doe ik dit gewoon aan de lucht. Als mijn haar dan volledig droog is knijp ik een paar keer in mijn krullen en schud ik mijn hoofd een paar keer heen en weer en klaar is Truus!

Curly Girl haarroutine in de lente

En heb jij gemerkt wat er in mijn Curly Girl haarroutine in de lente anders is dan in de winter? Ik heb nu geen krullencrème meer nodig. Ik gebruikte in de winter na de leave-in conditioner Bol.com. Maar mijn haar heeft dit nu niet meer nodig. Het kan natuurlijk dat de producten die ik gebruik helemaal niet voor jouw krullen werken. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar haarproducten die voor jouw haar werken. Straks in de zomer als het echt weer warmer is, heeft mijn haar weer andere spullen nodig. En ook is het belangrijk om je haar tegen de zon te beschermen. Maar dat lees je allemaal tegen die tijd 😉

Gebruik jij het hele jaar door dezelfde producten voor je haar of wisselt dit ook per seizoen?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!