fbpx

Vul je hart met positieve gedachten op de Dag van het Positief Denken

Dag van het Positief Denken

Vandaag 13 september is het de Dag van het Positief Denken, een dag gewijd aan het vieren van de kracht van een positieve geest. Want alles wat je positieve aandacht geeft groeit. Helaas is er een speciale dag voor nodig om ons hieraan te herinneren. Laten we daarom samen deze dag omarmen en ontdekken waarom positief denken zo belangrijk is voor ons welzijn.

Wat is de Dag van het Positief Denken?

De Dag van het Positief Denken is een jaarlijks evenement dat ons herinnert aan de kracht van positiviteit en hoe het ons leven kan veranderen. Het is een dag om stil te staan bij onze gedachten en te beseffen dat onze mindset de sleutel is tot een gelukkiger en gezondere levensstijl.

Waarom Positief Denken?

Waarom zouden we ons bezighouden met positief denken? Nou, dat is eigenlijk heel simpel! Positief denken is niet alleen een vorm van zelfhulp of populaire psychologie; het is een levenshouding die ons in staat stelt om met uitdagingen om te gaan, veerkrachtig te zijn en meer te genieten van het leven.

Positief denken heeft heel veel voordelen, zoals:

  1. Stressvermindering: Positieve gedachten verminderen stress en helpen ons beter om te gaan met moeilijke situaties.
  2. Gezondere levensstijl: Een positieve mindset moedigt gezonde gewoonten aan, zoals regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet.
  3. Betere relaties: Positief denken kan onze relaties verbeteren door empathie en begrip te vergroten.
  4. Gelukkiger leven: Een positieve houding leidt tot een gelukkiger, vervuld leven waarin we de schoonheid van alledaagse momenten kunnen waarderen.

Wat kan je doen op de dag van het Positief Denken?

  1. Dankbaarheidsdagboek: Begin je dag met het schrijven van drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Dit simpele ritueel zal je herinneren aan de goede dingen in je leven. En dankbare mensen zijn echt gelukkiger mensen. Ik doe dit iedere avond voordat ik ga slapen. Dan zet ik dit in mijn telefoon. En de volgende ochtend als ik ga journalen schrijf ik het op in mijn journal.
  2. Omring jezelf met positieve mensen: Breng tijd door met vrienden en familie die je aanmoedigen en ondersteunen. Mensen die alleen maar klagen, zeuren en mopperen zijn niet de mensen met wie jij tijd wil doorbrengen. Waarom? Je gaat op een gegeven moment mee in de die negativiteit en voor je het weet zit je ook de hele dag te klagen en zie je alleen maar alle ellende in je leven.
  3. Beweging en natuur: Maak een wandeling in de natuur, geniet van de frisse lucht en laat de schoonheid van de wereld om je heen op je inwerken. Beweging zorgt voor allerlei positieve stofjes in je bloed. Stofjes die je blij en gelukkig maken. En door de schoonheid in en van de natuur te gaan zien, maak je nog meer van die stofjes aan.
  4. Leer iets nieuws: Neem de tijd om iets nieuws te leren, of het nu een hobby, een taal of een vaardigheid is. Iets nieuws leren is goed voor je hersenen. De mens is namelijk gemaakt om te blijven leren en ontwikkelen. En iedere keer dat jij een nieuwe vaardigheid leert, zorgt dit voor de aanmaak van gelukshormonen.
  5. Deel positiviteit: Moedig anderen aan met vriendelijke woorden en gebaren. Een glimlach kan iemands dag maken! En als je dan een glimlach terugkrijgt, maakt dit dat jij je ook weer wat blijer voelt.

Ook positieve mensen hebben rotdagen

Nu hoor je vaak dat mensen zich irriteren aan mensen die altijd blij en vrolijk zijn. Dat is sowieso al heel apart. Maar dat heeft denk ik met een bepaalde jaloezie te maken. Maar vergis je niet, positieve mensen hebben ook rotdagen. En die hebben ook nare dingen in hun leven. Alleen kiezen deze mensen ervoor om de dingen die ze toch niet kunnen veranderen los te laten. En dingen die ze wel kunnen veranderen? Daar gaan ze mee aan de slag. Ze blijven niet hangen in het verdriet, de boosheid of welke negativiteit ook.

Laten we samen streven naar een wereld vol optimisme en vriendelijkheid

Dus laten we op 13 september de Dag van het Positief Denken omarmen en onze gedachten richten op het goede in het leven. Positief denken is geen magische oplossing voor alle problemen, maar het is een krachtig instrument om ons te helpen veerkrachtig en gelukkig te zijn, zelfs in moeilijke tijden.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om positief te denken en dat je deze dag gebruikt om jezelf en anderen op te vrolijken. Laten we samen streven naar een wereld vol optimisme en vriendelijkheid.

Veel plezier op deze bijzondere dag en vergeet niet om te delen hoe jij positief denken viert!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!