fbpx

De beste zelftanner tips voor een beetje kleur op je gezicht

zelftanner tips

Nu de dagen kort en donker zijn, missen we allemaal wel eens die zonnige gloed op ons gezicht. Gelukkig is daar een oplossing voor: zelftanner! Vandaag deel ik mijn beste tips voor het gebruik van zelftanner, zodat jij ook in de wintermaanden kunt genieten van een stralende, natuurlijke teint.

Waarom zelftanner?

Weet je nog? Zo’n 15 jaar geleden. Dan ging je de hele winter naar de zonnebank. Ik wel tenminste. Die tijd heb ik achter me gelaten. Zelfbruiner is een veilige manier om een zongebruinde look te krijgen zonder de schadelijke effecten van UV-straling. Zoals ik eerder besprak in mijn blog over huidverzorging, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon.

Voorbereiding is key

Voordat je de zelftanner aanbrengt, is een goede voorbereiding essentieel. Scrub je gezicht om dode huidcellen te verwijderen voor een egaal resultaat. Scrub je huid niet te vaak. Je kunt beter exfoliëren. Mijn blog over exfoliëren kan je hierbij helpen.

Kies de juiste zelftanner

Er zijn veel verschillende zelftanners op de markt. Kies een product dat speciaal voor het gezicht is ontwikkeld. Deze zijn vaak lichter van textuur en minder intens dan die voor het lichaam. Zoals met alle beautyproducten heb je zelfbruiners in verschillende prijsklassen.

Hoe breng je het aan?

  • Begin met een schone huid: Reinig je gezicht grondig.
  • Gebruik een make-up sponsje: Dit helpt om het product gelijkmatig aan te brengen.
  • Wees spaarzaam rond je haarlijn en wenkbrauwen: Deze gebieden absorberen meer product.
  • Was je handen direct na het aanbrengen: Zo voorkom je vlekken op je handpalmen. Dat ziet er namelijk heel raar uit, kan ik je zeggen!

Onderhoud je teint

Om je stralende teint te behouden, is onderhoud belangrijk. Hydrateer je gezicht dagelijks en herhaal de zelftanner elke paar dagen. Meer tips over huidverzorging vind je in mijn blog over hydratatie.

Wat te doen bij foutjes?

Heb je te veel aangebracht of zie je strepen? Geen paniek! Gebruik een licht scrubmiddel om de kleur gelijkmatig te maken. Wacht een dag en breng dan opnieuw de zelfbruiner aan.

Met deze tips kan je veilig genieten van een zonnige gloed, zelfs in de winter! Heb je zelf ervaring met zelftanner of nog meer tips? Deel ze in de reacties of op mijn Facebook-pagina. En voor meer beautytips en persoonlijke verhalen, blijf Tante Truus Kan Alles volgen!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!