fbpx

Hoe mijn premenopauze klachten verminderen met eenvoudige leefstijlveranderingen

premenopauze klachten verminderen

Vandaag wil ik een heel persoonlijk onderwerp bespreken: de premenopauze. Veel vrouwen in hun veertiger jaren beginnen te merken dat hun lichaam verandert. Hormoonschommelingen kunnen leiden tot diverse klachten. Ik wil graag delen hoe met eenvoudige veranderingen in mijn leefstijl veel van deze premenopauze klachten verminderen.

Magnesium is echt een wondermineraal

Toen ik las over de voordelen van magnesium, was ik sceptisch. Maar wat een verschil heeft het gemaakt! Magnesium helpt niet alleen bij het verminderen van stemmingswisselingen en hoofdpijn, maar ook bij spierkrampen. In mijn blog over voedingssupplementen lees je meer over de rol van magnesium in ons lichaam.

Beweging: meer dan alleen fitness

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is, maar wist je dat het ook kan helpen bij premenopauzale symptomen? Regelmatige lichaamsbeweging helpt om mijn energieniveau te verhogen en stress te verlagen. Ik heb me onlangs weer ingeschreven bij een sportschool, maar ik wandel ook veel. En in mijn artikel over yoga of meditatie deel ik hoe deze vormen van beweging niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Nachtrust: de sleutel tot welzijn

Een goede nachtrust is essentieel, vooral tijdens de premenopauze. Ik heb mijn slaaproutine verbeterd door ‘s avonds te ontspannen en schermen te vermijden. Voldoende slaap is heel belangrijk. Het is namelijk niet voor niks een onderdeel van de basis van zelfzorg. Maar tijdens de premenopauze wordt nachtrust nog belangrijker. Want als je last hebt van nachtelijk zweten of opvliegers is het heel belangrijk dat je op tijd naar bed gaat.

Rust nemen: luister naar je lichaam

Tijdens mijn menstruatie heb ik geleerd om het rustiger aan te doen. Dit betekent soms mijn planning aanpassen en tijd voor mezelf nemen. Maar als tijdens de premenopauze één van de klachten is dat je veel meer bloed verliest is het nog belangrijker om naar je lichaam te luisteren. In mijn blog over zelfzorg lees je hoe je dit kunt doen zonder je schuldig te voelen.

Premenopauze klachten verminderen

Heb jij ervaring met premenopauze symptomen en hoe ga je hiermee om? Deel je tips en ervaringen in de reacties of op mijn Facebook-pagina. Laten we elkaar ondersteunen in deze fase van ons leven. En voor meer gezondheidstips en persoonlijke verhalen, blijf Tante Truus Kan Alles volgen!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!