Voel de kracht van de symbolen – De kracht van veren

In mijn vorige artikel vertelde ik je over de kracht van kleur. Dit keer vertel ik meer over de kracht van symbolen en in het bijzonder de kracht van veren. Ooit las ik dat het vinden van een veer iets heel bijzonders is. Dit idee heeft me nooit losgelaten. Daarom ben ik mij gaan verdiepen en verwonderen in de magie van de veer en de symboliek erachter. Een veer kan meerdere betekenissen hebben en gaat over vele culturen en gebruiken heen.

een veer die op de aarde valt wordt ook wel gezien als een cadeau uit de natuur

De betekenis van veren in verschillende culturen

Men zegt weleens dat wanneer je onderweg een veer vindt je een wens mag doen. Het kan ook betekenen dat iemand aan je denkt of dat de engelen je een boodschap sturen. Wanneer ik een veer tegenkom, gaat deze gedachte altijd even door me heen en dat geeft een goed gevoel.

doe een wens

Veren zullen altijd onverwachts je pad kruizen maar nooit zonder een reden’. Dit idee vind ik fascinerend en met mij, vele anderen. Zo ook Yvonne Riem van Nieuwetijds Opleidingen, verderop kan je haar inspirerende verhaal lezen.

In de Native Amerikaanse cultuur heeft de veer ook een hele sterke betekenis. De veer betekent daar vertrouwen, kracht, wijsheid, vrijheid en eer.

Boho Girls en Ibiza lovers dragen vaak veren in hun haar als symbool van vrijheid en geluk.

Je draagt een veer als symbool van trots

De kracht van veren in mijn ontwerpen

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het ontwerpen van een veer-symbool voor de Lucky sjaals en omslagdoeken. Ik teken ze op de zachte stukken echt leer waarna ze worden uitgesneden en geborduurd op de kledingstukken. Met al haar zachtheid en kracht zijn veren een mooi symbool om te dragen.

De intentie waarmee dit ontwerp tot stand is gekomen is heel liefdevol en puur. De kracht van veren uit zich hier vanuit kracht, hoop, zelfliefde, trots en het laten uitkomen van je dromen en jouw eigen vrijheid. Ik ben er daarom van overtuigd dat het dragen van een Lucky sjaal, poncho of omslagdoek jou hetzelfde gevoel zal geven.

De geborduurde veren op de poncho’s geven je als vanzelf een gevoel van vrijheid. En ze staan ook symbool voor het leven van je dromen. Sla je vleugels uit en wees één met wat het universum jou te bieden heeft. Doe een mooie wens.

Sjaals en omslagdoeken met de leren veren kan je zowel in de webshop van Lucky Shh bestellen als bij de Nieuwetijdshop. De voorraad omslagdoeken en sjaals is limited. Ik maak steeds nieuwe kleine oplagen zodat je er zeker van bent dat jij een uniek artikel draagt.

Doe een mooie wens en voel je vrij

Het persoonlijke verhaal van Yvonne

Pasgeleden kwam ik in een boeiend gesprek met Yvonne Riem van Nieuwetijds Opleidingen.

Ook Yvonne heeft een passie voor veren. Speciaal voor deze blog heeft zij haar persoonlijke verhaal op papier gezet. Ze vertelt hierin wat de kracht van veren voor haar betekent. Ik weet zeker dat dit jou gaat inspireren. Dat je vanaf nu nog nog meer plezier gaat beleven in de natuur en dat je een mooie wens zal doen wanneer een veer jouw pad kruist.

Yvonne Riem Nieuwetijds Opleidingen:

Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door veren. Iedere veer die ik op mijn pad vond moest ik oprapen, aaien, tussen mijn vingers laten rollen. Op een gegeven ogenblik, tijdens mijn puberjaren ben ik dat een klein beetje kwijtgeraakt want ja…als 15-jarige is het natuurlijk totaal niet stoer om veren uit het grasveld op te rapen. En weer wat later waren er andere dingen die mijn aandacht vroegen. Denk aan opleiding, relaties, kinderen, werk en ga zo maar door. Natuurlijk zag ik ze nog wel, en als ik met mijn kleine kinderen over straat liep raapte ik ze ook weer op. Zogenaamd voor de kinderen natuurlijk. Maar ik wist wel beter…

Spirituele groei en interesse

Toen ik op een gegeven ogenblik wat ouder werd, de kinderen volwassen en zelfstandig waren en ik weer meer tijd voor mezelf kreeg, kwam daar ook de drang om mezelf verder te ontwikkelen. De drank om te groeien. Dat was het moment waarop mijn spirituele groei begon en waar mijn interesse voor de natuur steeds mooiere vormen aannam.

Inmiddels was ikzelf ook “volwassen” geworden. Een tijd waarin ik verdriet leerde kennen en me gesterkt voelde door het “weten”, het “bewust zijn”.  En dat is ook de periode waarin er steeds meer veren op mijn pad kwamen. Letterlijk op mijn pad! Ze lagen voor mijn voordeur op de mat, onder de tuinstoel waar ik de hele dag op had gezeten, op mijn auto, ik vond ze zelfs binnen in huis. Echt overal waar ik keek waren veren.

de kracht van veren smudging ritueel
Smudging Ritueel

Smudge

En toen realiseerde ik me dat ik daar iets mee mocht doen. Want als je zoveel signalen krijgt dan kun je ze niet blijven negeren. Inmiddels was ik me ook gaan verdiepen in het spiritualisme en het sjamanisme. En vooral bij dat laatste zijn veren heel erg belangrijk. Dus maakte ik tijdens een korte kennismakings-cursus met het sjamanisme, kennis met het smudge ritueel waarbij je ruimtes maar ook personen kunt “reinigen” met behulp van een smudge in combinatie met de veer van een roofvogel. De veer van een roofvogel gebruik je bij dit ritueel om de negativiteit te verwijderen terwijl de salie van de smudge reinigt.

De veer van een roofvogel

Dat was het moment waarop ik voor de eerste keer de veer van een roofvogel in mijn handen hield. Een prachtige grote zwarte veer van de condor. Wat een kracht, wat een emotie, wat een beleving was dat. De energie die ik op dat moment voelde ging als een siddering door mijn lichaam. Direct was ik verkocht en mijn eerste sjamanistische aankoop was dan ook een witte veer van de condor en een mooie krachtige veer van de adelaar.

Nadien heb ik nog vele veren gekocht en gevonden (ja, ik raap nog steeds) maar de adelaar en de condor blijven favoriet. De energie van de vogel die je voelt als je met de veer beweegt, zoals de vogel doet wanneer deze vliegt, is simpelweg magnifiek. Er ging op dat moment een heel scenario aan emoties door mij heen.

Roofvogelveren staan o.a. voor focus, wendbaarheid, leiderschap, kracht, het paranormale en voor vrijheid. En dat is wat je voelt! De veer van de adelaar is gekoppeld aan de oppergod Zeus en wordt daarmee gezien als de boodschapper van de goden. Specifiek staat de adelaarsveer voor bescherming.

Tatoeage van Yvonne

Mijn pad

Mijn allereerste tatoeage ooit, nam ik op mijn 49ste jaar. En uiteraard werd dit een prachtige realistische afbeelding van twee adelaarsveren verbonden met een lint, zoals ik ook verbonden ben. En als ik “mijn pad” even kwijt ben, de verbinding weer zoek en de connectie wil maken met het hogere, hoef ik alleen maar naar mijn arm te kijken.

Veren hebben je iets te vertellen

Veren zijn zoals ik het leven ervaar, kwetsbaar en ook krachtig, veerkrachtig en ook sterk, vrijheid en verbinding, energiek en stil……

Ze hebben je altijd iets te vertellen en worden al jarenlang gebruikt bij rituelen en gebruiken. Zo kennen we allemaal de dromenvanger voor boven je bed, de verbinding met “het hogere”. Wijzen witte veren op de hulp van engelen, en staat de langste veer op de indianentooi voor de spirituele verbinding. Hoe langer de veer is, hoe “hoger spiritueel ontwikkeld” de indiaan is van wie de tooi is. Vandaar dat bij de indianen, het opperhoofd of stamhoofd (de hoogste in rang) de langste veren aan zijn tooi heeft. De duif staat voor liefde en vrede. De veer van de uil voor wijsheid, van de ekster voor intelligentie en de veer van de parkiet voor communicatie. En zo heeft ieder veer zijn eigen betekenis.

Vind jij ook veren op je pad? Ze hebben je altijd iets te vertellen. Wanneer je veren vindt, stel jezelf dan eens de volgende vragen: “Waar sta ik op dit moment in mijn leven?, waar dacht ik aan op het moment dat ik de veer vond?, wat zijn de vraagstukken waar ik antwoord op wil?”. Zoek de betekenis van de veren (of van de vogel waarvan de veer afkomstig is) eens op en ontdek de boodschap achter de veren. Want iedere veer en iedere vogel heeft zijn eigen betekenis, zijn eigen boodschap.”

bird feather isolated on white background

Workshop over symbolen en wat zij jou vertellen

Ik ben ontzettend benieuwd of deze verhalen jou hebben geïnspireerd om anders te kijken naar boodschappen uit de natuur. Yvonne en ik geven binnenkort samen een tweedaagse workshop waarin we je meenemen in de fascinerende wereld van de kracht van de symbolen. En wat de symbolen voor jou kunnen betekenen. Ook ‘de kracht van veren’ komt aan bod. Tijdens die workshop kan je bovendien zelf een Lucky omslagdoek samenstellen met jouw favoriete totemdier of krachtsymbool. Er zijn nog een klein aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij als jou dit leuk lijkt.

Liefs,
Roos van Lucky Shh

Vorig artikelLEZEN | De Fontein, vind je plek
Volgend artikelEen ochtendroutine maakt of breekt jouw dag
Roos - Lucky Shh
Over Roos, de ontwerpster van Lucky Shh: Volgens eeuwenoude tradities worden over de hele wereld symbolen, amuletten en edelstenen gedragen ter bescherming en voor geluk. Roos, de ontwerpster van Lucky Shh, laat deze bijzondere traditie terugkomen in haar ontwerpen. Haar missie is om feelgood hoeden, sjaals, omslagdoeken en andere lifestyle pieces te maken met een verhaal. Regelmatig stapt ze op de spinningfiets om lekker te trainen maar het liefst drinkt ze bij het Barista café een Latte met haar vriendinnen. Roos vertelt in haar blogs over de thema's die haar bezighouden rondom Lucky Shh en over de ontmoetingen met bijzondere mensen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.