fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het wordt weer warmer dus een goed moment om je voeten onder handen te nemen

een goed moment om je voeten onder handen te nemen.

Het weer valt nu nog een beetje tegen, maar als het straks warmer wordt komen de blote voeten ook weer tevoorschijn. En als ik dan naar mijn eigen voeten kijk besef ik dat ik er wel wat beter voor had mogen zorgen. Ik heb ze wel een beetje verzorgd maar het het had beter gekund. Nu de slippers en open schoenen alweer bijna tevoorschijn gehaald kunnen worden is het een goed moment om je voeten onder handen te nemen.

Voetverzorging versus handverzorging

Je handen verzorg je altijd wel goed. Logisch want die zie je de hele dag. Als wat droog voelen smeer je extra met wat handcrème. Maar die voeten. Die zitten de hele winter in sokken en schoenen of sloffen. Alleen als je onder de douche staat bekijk je ze weer even. Niet gek dat we ze daarom vergeten. Tijd om daar verandering in te brengen.

Voetverzorging is belangrijk

Die voeten doen zoveel voor ons. De hele dag dragen ze ons en lopen we erop rond. De meeste mensen maken per dag duizenden stappen. Gek eigenlijk dat we die voeten dan niet goed verzorgen. Als we onze voeten beter zouden verzorgen zouden we ook veel minder klachten hebben. En naast dat voetverzorging goed voor onze voeten is staat het ook nog eens een stuk gezelliger als je die leuke open schoenen, sandalen of slippers aan hebt.

Je voeten onder handen te nemen

Je kunt natuurlijk een afspraak bij de pedicure maken. Maar als je net als ik liever niet hebt dat iemand anders aan je voeten zit kan je ze ook prima zelf verzorgen:

  • Neem een bak met water in een aangename temperatuur en strooi er wat zout in. Gewoon keukenzout is prima! Ook azijn of citroen helpen om het eelt zachter te maken.
  • Blijf nu lekker zitten en kijk in de tussentijd een aflevering van jouw favoriete serie of lees een boek of tijdschrift. Maak er een lekker ik-tijd moment van!
  • Als je veel eelt hebt kan je een eeltmesje gebruiken om het overtollige eelt te verwijderen. Ik noem dit altijd mijn voetenkaasschaaf 😂
  • Als het meevalt met de eelt op je hielen kan je voor een eeltrasp, eeltvijl of puimsteentje gebruiken.
  • Maak je voeten schoon en droog ze goed af.
  • Smeer ze in met een vette crème. Bijvoorbeeld Tea Tree Voetcrème van Holland & Barret. Ik gebruik deze crème sinds kort en ben er erg tevreden over!
  • Wil je een mooi lakje op je teennagels? Doe dit voordat je je voeten insmeert met de vette crème.

Als je dit in de avond doet en daarna lekker naar bed gaat zul je merken dat je in de ochtend heerlijk zachte voeten hebt en zonder schaamte die mooie open schoenen, sandalen of slipper aan kan doen 😉

Een goed moment om je voeten onder handen te nemen

Heel eerlijk, ik heb het niet zo op voeten en vind voeten al snel ‘vies’. Ja, ook mijn eigen voeten. En dan zwijg ik maar over over mannenvoeten. Ik zorg altijd dat mijn voeten er vooral in de lente en zomer mooi uitzien. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn medemens 😉

Hoe verzorg jij je voeten?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!