fbpx
Search
Close this search box.

Ga toch weg met je zelfzorg!

Ga toch weg met je zelfzorg

Zelfzorg. Het lijkt wel een scheldwoord tegenwoordig. Je ziet het te pas en te onpas voorbij komen. We worden aangeraden om met een maskertje in bad te gaan liggen en voilá: ZELFZORG. En ja, natuurlijk is dat voor jezelf zorgen. Maar zelfzorg gaat veel verder dan dat. Het begint met zelfliefde en van daaruit voor jezelf zorgen. Écht voor jezelf zorgen. Vandaar de titel van deze blog want hoe vaak ik niet denk: ‘Ga toch weg met je zelfzorg!’. Laten we het daarom eens hebben over echte zelfzorg. Zelfzorg waar je echt wat aan hebt, waar je je beter door gaat voelen en waar je geluksgevoel echt van gaat groeien.

Waarom ik zelfzorg promoot

Waarom ik zelfzorg promoot? Ik zie om me heen heel veel vrouwen die niet goed voor zichzelf zorgen. En dan heb ik het niet over uiterlijke verzorging. Lekker belangrijk of je je lippen stift of niet. Nee, waar ik me zorgen om maak is dat vrouwen vergeten dat ze eerst goed voor hun innerlijke ik moeten zorgen voordat ze überhaupt voor een ander kunnen zorgen. En dat wordt zo vaak vergeten, waardoor er een klaagzang van te weinig tijd en te weinig energie ontstaat. Begrijp me niet verkeerd, klagen mag. Maar als je er zelf iets aan kunt veranderen, moet je gewoon stoppen met klagen en werken aan verandering.

En natuurlijk begint zelfzorg met de voor de hand liggende dingen. Gezond eten en drinken, beweging, voldoende slaap, goede hygiëne, uiterlijke verzorging en ga zo maar door. Dat is de basis van zelfzorg. Gaat dat nog niet zoals je zou willen? Begin er dan nu mee.

Wat vaak vergeten wordt

Wat veel vrouwen vergeten of overslaan is mind en mindset. Als jij de basis van zelfzorg op orde hebt, zal je merken dat je een sterkere mind en mindset hebt die veelal positief is. Maar het kan nog beter! Het is namelijk belangrijk dat je naast je lichaam ook je mind voedt met gezonde dingen. Lees en leer over verschillende onderwerpen.

Van nieuwe dingen leren wordt namelijk iedereen gelukkiger. Ook jij. Ga op zoek naar dingen die je al kan en waar je beter in wilt worden, maar ook nieuwe dingen leren is heel belangrijk voor je brein en je gemoedstoestand. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling ook iets wat vaak vergeten wordt. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer zelfkennis en meer zelfkennis zorgt voor jezelf beter begrijpen en daarmee weten waar je écht gelukkig van wordt. Een gevalletje 1+1 is.

Mentale gezondheid vs. lichamelijke gezondheid

De focus ligt bij zelfzorg vaak op je lichaam en het goed zorgen voor je lichaam. Maar vlak zeker je mentale gezondheid niet uit. Je mentale staat is net zo belangrijk als (misschien wel belangrijker dan) je lichamelijke staat. We kunnen nog zo goed voor ons lichaam zorgen, als de mind niet wordt gevoed zal er altijd een gevoel van ongenoegen, gemis of tekort zijn. Zorg daarom dat je je mind blijft voeden en jezelf blijft uitdagen. En geloof me, je zal merken dat je sterker wordt en je gelukkiger voelt.

Samen werken aan een positievere mindset

In mijn podcasts neem ik je de komende tijd mee naar het creëren van een positievere mindset. Ik vertel je vanuit mijn eigen verhalen en ervaringen hoe je stap voor stap naar een positievere mindset gaat. Gewoon, omdat het leven echt heel mooi kan zijn. Maar je moet het willen zien. En soms moet je er wat moeite voor doen. Maar als je het dan ziet, wil je nooit meer terug naar hoe het was.

Het is veel makkelijker om mee te gaan in een negatievere flow. Om te mopperen en te klagen. Je krijgt dan vaak ook eerder de aandacht van anderen. Maar is dit wel positieve aandacht? Nee! Je negatieve mindset wordt alleen maar gevoed.

Als jij een positieve mindset hebt, heb jij de goedkeuring of aandacht van een ander helemaal niet nodig om je goed te voelen. Je bent dan ook alleen goed genoeg. En de mensen om je heen zijn een mooie aanvulling op jouw leven en zorgen voor nog meer plezier en liefde in je leven. Maar je hebt ze niet nodig om gelukkig(er) te zijn. Hoe mooi is het, als je zo je leven kan leiden….

Wil je meer verdieping en werken aan je zelfzorg, zelfliefde en mindset? Download dan mijn e-book ‘Goed voor jezelf zorgen is niet egoistisch – meer tijd voor jezelf zonder schuldgevoel’.

De normale prijs van mijn e-book is nu nog €19,99. Download dus vandaag nog mijn e-book nog en ga aan de slag met het in balans krijgen van lichaam en geest, zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die écht belangrijk zijn!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!