fbpx

Tante Truus Kan Knutselen: Halloween vleermuizen

Halloween vleermuizen

Vandaag deel ik de eerste knutselblog op Tante Truus Kan Alles: Tante Truus Kan Knutselen. Een leuke DIY die je alleen kan maken maar ook samen met je kind(eren) kan maken. Wat jongere kinderen hebben misschien wat hulp nodig en wat oudere kinderen kunnen lekker zelf aan de slag zodat jullie allebei een eigen knutsel hebben. En in oktober gaan we Halloween vleermuizen maken die je door het hele huis kan bevestigen om al helemaal in Halloweensfeer te komen.

Wat heb je nodig om de Halloween vleermuizen te maken

Voor de Halloween vleermuizen heb je niet veel nodig. Maar een aantal dingen zijn wel handig om te hebben. Ik heb voor deze DIY alles bij de Action gekocht dus het is wel echt een lowbudget projectje. Je kan natuurlijk ook terecht bij de een hobbywinkel of andere winkel die knutselspullen verkoopt.

  • Vleermuis sjablonen (download hier om zelf uit te printen)
  • Zwart papier (ik heb zwart aquarelpapier gebruikt want dit is wat dikker)
  • Potlood
  • Schaar
  • Dubbelzijdig fototape
Wat heb je nodig om de vleermuizen te maken

Aan de slag met de Halloween vleermuizen

Stap 1: Download en print de sjablonen. Ik heb drie formaten vleermuizen gemaakt. Dit zorgt voor een speels effect. Print de sjablonen 2x uit als je samen met je kind aan de knutsel gaat. Dan hoef je niet steeds te wachten als je kind aan het omtrekken is.

Stap 2: Knip de sjablonen uit

Stap 3: Met het potlood teken je om het sjabloon heen op het zwarte papier en dit knip je dan uit. Je eerste vleermuis is klaar!

Stap 4: Knip zoveel mogelijk vleermuizen uit als je er wilt hebben en varieer in grootte.

Stap 5: Als je wat dikke papier hebt gebruikt kan je de vleermuizen zo vouwen dat ze niet helemaal plat zijn.

Het eindresultaat

En als je dan een x-aantal vleermuizen hebt getekend en geknipt kan je ze op gaan plakken met de lijm dots. Lijmdots voorkomen vlekken op je muur en daarom gebruik ik ze altijd voor knutselprojectjes. Plak de vleermuizen op de muur en/of plafond. Wat ik zelf een heel leuk effect vind hebben is in een hoek van een kamer zoals je op de foto kunt zien.

Knutselen in de herfstvakantie

En dit was alweer de eerste knutselblog ‘nieuwe stijl’. Leuk om te maken in de herfstvakantie op een regenachtige dag. Je hebt niet veel nodig maar het geeft zo’n leuk effect en maakt echt dat je een beetje Halloween in huis hebt. Ik hoop dat je deze nieuwe soort blogs leuk vindt, want vanaf nu kan je iedere maand een leuke knutselblog verwachten

Halloween vleermuizen

Kijk de video op YouTube, TikTok en Instagram

Vind je het fijner om te zien hoe ik dit gemaakt heb? Van iedere DIY die ik maak zal ik een video delen op YouTube met ene uitgebreide uitleg en op TikTok en Instagram deel ik een korter filmpje waarin je snel ziet hoe ik de knutsel gemaak heb. Ga me dan ook zeker volgen zodat je geen DIY meer mist!

Tante Truus Kan Knutselen

Ik heb het een tijdje geleden al in een weekoverzicht benoemd: er komt iets nieuws aan. En taadaa! Ik heb namelijk besloten om na bijna 4 jaar samengewerkt te hebben met September18 te stoppen. Het is tijd voor iets anders. Tijd voor iets nieuws. Maar omdat ik natuurlijk altijd wel geknutseld heb en dit gedeeld heb ga ik mijn eigen knutsels delen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!