fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Helpt een spijkermat om beter te ontspannen?

spijkermat om beter te ontspannen

Ik zag het weleens voorbij komen op Instagram: mensen die een spijkermat hebben. Ik was altijd wel een beetje nieuwsgierig en om eerlijk te zijn ook wel sceptsich. Want het kan toch nooit lekker zijn om op spijkers te liggen. Ik kreeg een Flowee spijkermat en spijkerkussen thuisgestuurd en gebruik ze nu een paar weken. In deze blog kan ik daarom antwoord geven op de vraag: ‘Helpt een spijkermat om beter te ontspannen?’.

Flowee

Flowee is al sinds 2011 hét Nederlandse merk spijkermatten. Ze leveren hoge kwalitatieve producten met een uniek design. Eigenaresses Tamara ontdekte tijdens een vakantie op Ibiza het bestaan van spijkermatten. Ook zij was sceptisch en geloofde niet dat dit voor ontspanning zou zorgen. Al na een aantal keer merkte zij de positieve effecten: ontspanning in de spieren, aangenaam warm gevoel, een betere nachtrust en meer energie. Een product dat zo puur en goed voor je is. Daar moesten meer mensen van weten! En zo ontstond Flowee. 

Flowee staat voor een relaxed en gelukkig leven. Het motto is dan ook: Relax Your Senses!

Waarom zou je een spijkermat gebruiken?

Een spijkermat wordt ook wel een acupressuur mat genoemd. De scherpe uiteinden van de spijkermat prikken in de zenuwuiteinden van de huid. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd en het lichaam maakt gelukshormonen (Endorfine & Oxytocine) aan. En die zorgen voor extra ontspanning en vermindering van pijn. Daarnaast is een spijkermat te gebruiken ter ondersteuning bij slecht slapen, vermoeide en stijve spieren, burn-out en stress, hoofdpijn en (chronische) pijnklachten.

Helpt een spijkermat om beter te ontspannen?

Ik zal eerlijk zijn, toen ik voor het eerst op de mat ging liggen was mijn eerste reactie dat ik dit niet fijn vond. Maar ik moest hier even doorheen. Dit staat ook omschreven op de website van Flowee. De eerste 20 seconden zijn niet fijn, maar dan wordt de doorbloeding gestimuleerd en merk je dat de plekken die op de spijkermat liggen, warm worden. De combi van die doorbloeding en de pijnprikkel zorgen voor een tinteling. En als je nu rustig ademhaalt merk je dat je natuurlijke lichaamsontspanning het overneemt. Dit is dus al binnen 5 minuten.

Volledige ontspanning van lichaam en geest

En vanaf dat moment ben je volledig ontspannen. En je zal me misschien niet geloven, maar ik ben zelfs een keer in slaap gevallen op de mat. Nou dat gebeurt echt niet als het pijn zou doen. Ik doe namelijk mijn ogen dicht en probeer mijn hoofd zo leeg mogelijk te hebben. Dus eigenlijk in een meditatieve staat kom. En soms ben ik zo ontspannen dat het lijkt of ik lig te spacen, want ik zie dan allerlei kleurtjes en voel me helemaal happy. I

Mijn spijkermat ligt in mijn slaapkamer en ik ga er altijd voordat ik ga slapen minimaal een halfuur op liggen. Dit is nu echt een vast onderdeel van mijn avondritueel en ik slaap daarna zo lekker. Ik vind het echt een aanvulling op mijn kwaliteit van leven en het draagt zeker bij aan een betere nachtrust, meer ontspanning en een nog groter geluksgevoel.

Ook inzetbaar bij verschillende lichamelijke klachten

De Flowee spijkermat helpt je om beter te ontspannen, maar is ook inzetbaar bij verschillende lichamelijke klachten. Zet je voeten op de mat of ga op de mat staan bij pijnlijke en vermoeide voeten, wintertenen of hielspoor. De spijkermat wordt veel ingezet als verlengstuk van een voetreflexologie-behandeling.

En ga op je buik op de spijkermat liggen als je buikpijn, een opgeblazen gevoel of menstruatieklachten hebt. Maar ook als je de spijsvertering een boost wilt geven.

Spijkermat kussen is ideaal voor nek en schouders

Een spijkermat kussen is een perfecte aanvulling op de Flowee Spijkermat. Door de juiste vormgeving en de vulling van natuurlijk boekweitkaf sluit het kussen perfect aan op elk lichaam. Je kan een deel van de vulling eruit halen en zo het kussen eenvoudig in hoogte en intensiteit aanpassen naar je eigen wens. Je gebruikt het kussen bij nek- en schouderklachten, hoofdpijn en/of migraine, stijve spieren, whiplash of frozen shoulder. Ik pak het spijkermat kussen altijd als ik even ga lezen. Heerlijk!

Nieuwsgierig geworden en wil je ook ultieme ontspanning iedere dag? Ga dan naar de website van Flowee of bestel jouw Flowee spijkermat op bol.com

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!