Help mijn man snurkt! Hoe zorg ik dat het snurken stopt!?

Je valt bijna in slaap en dan begint je man te zagen. Hele bossen gaan er om. Zie nu maar eens in slaap te vallen. Wakker maken heeft geen zin, want zodra hij weer in slaap valt begint hij weer te zagen. Dan maar op zijn zij duwen. Dat gaat even goed totdat hij zich weer op zijn rug gaat liggen. Arghhhh!! Dan maar beneden op de bank slapen. Hij snurkt en ik beland dan op de bank. Herkenbaar? Hoe zorg ik dat het snurken stopt?

Snurken = irritant

Snurken is toch wel iets van de meest irritante dingen. Ik snurk zelf niet. Alleen als ik zwanger ben snurk ik. Bij beide zwangerschappen snurkte ik erop los haha. Alex snurkte in het begin van onze relatie niet. Tenminste toen hoorde ik hem niet. Ik had nog geen kinderen dus sliep altijd heel vast. Sinds ik kinderen heb slaap ik minder vast en hoor ik ieder geluid. Als er een geluidje uit hun slaapkamer komt dan ben ik wakker. Gelukkig gebeurt dit nauwelijks. Maar dat snurken van manlief; vreselijk!

Je hebt snurken en je hebt snurken

Als hij in een regelmatig tempo snurkt dan lukt het me om in slaap te vallen. Maar als het een onregelmatige snurk is; hard, zacht, langzaam, sneller, met tussenpozen, dan doe ik geen ook dicht. Ik pak dan altijd mijn kussen en ga op de bank slapen. Dan moet ik alleen hopen dat de hond niet begint te snurken, want ook zij kan er wat van. Gelukkig stopt zij als ik zeg dat ze moet stoppen met snurken. En onze bank ligt heerlijk dus het is geen ramp om beneden te slapen. Maar ik slaap toch liever in ons bed!

Producten tegen snurken

Alex is voor het snurken bij de huisarts geweest. Hij kreeg toen een speciale neusspray. Dat hielp even, maar toen begon hij gewoon weer te snurken. Ik heb van die neuspleisters voor hem gehaald, maar ook dat werkt niet. Nu las ik iets over Nastent. Het zou moeten helpen bij het anti snurken. Het is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. Je brengt hem in, in één neusgat. Dit kan de snurker gewoon zelf doen. De katheter zorgt ervoor dat dat de luchtwegen open blijven staan en zou snurken en lichte slaapapneu moeten voorkomen. Of dit lekker slaapt weet ik niet. En of ik manlief zover krijg om het te gebruiken weet ik ook niet. Maar ik kan het altijd proberen, toch?

Hoe zorg ik dat het snurken stopt?

Op Oma Weet Raad las ik dat de snurker voor het slapengaan kamillethee zou moeten drinken. Ik zie hem al zitten met zijn kopje kamillethee haha. Het zou ook helpen als de snurker oordopjes in doet. Dit kunnen we natuurlijk altijd proberen. Er zijn genoeg tips tegen snurken te vinden. Als hij de katheter niet wil proberen en als de oordopjes geen resultaat leveren, zal hij toch echt weer naar de huisarts moeten. Of hij slaapt voortaan maar op de bank ;-). Er is namelijk niets zo vervelend als niet kunnen slapen of ’s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen omdat de persoon naast je een bos aan het omzagen is.

Heb jij de ultieme anti-snurk-tip voor mij?

 

Foto: Adobe Stock

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening over het onderwerp niet. 

2 REACTIES

  1. Ik heb hetzelfde probleem als jij. Ik,heb mijzelf oordoppen op maat laten maken. Dat scheelt niet alles, maar wel een hoop.. bij schoonenbeeg kan je die laten maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.