fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat komt er allemaal kijken bij het opknappen van de slaapkamer?

opknappen van de slaapkamer

Eerder dit jaar schreef ik al dat onze slaapkamer toe is aan een opknapbeurt. Ons bed moet vervangen worden en ik wil alles lekker opfrissen. Ik heb uren op Pinterest gezeten om inspiratie op te doen. Maar ook de site van VT Wonen heeft mij erg geholpen. In mijn hoofd weet ik dus wat ik wel en niet wil. Maar tijdens mijn burn out was het niet het juiste moment om te gaan klussen. Maar de hal en toilet beneden hadden we in een weekendje klaar en ik ben er echt aan toe om de rest van het huis aan te pakken (ja de trappen moeten ook nog steeds gedaan worden). Dus wordt het tijd om actie te ondernemen en een lijst maken. Want wat komt er allemaal kijken bij het opknappen van de slaapkamer?

Nieuwe vloer

Want ja, in mijn hoofd is het oud eruit en nieuw erin. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Want ik heb nu een laminaat vloer in een vreselijke kleur en die moet er zeker uit. Toen wij het huis kochten waren de vloeren van de oude bewoners nog zo mooi, dat wij het zonde vonden om de vloeren eruit te halen (What was I thinking!). Daar heb ik nu wel spijt van, want ik erger me iedere dag weer aan de laminaatvloer. En dan die kleur, vreselijk! Het liefst ga ik voor een lichte vloer, bijvoorbeeld licht grijs en dan met hoge plinten. Dat vind ik zo mooi, helemaal met mooie witte plinten. Het maakt het geheel gewoon af.

Likje verf

Maar dan heb je alleen de vloer gedaan. Dan moeten de muren nog. We hebben nu heel donker behang op één muur. Wel heel gaaf hoor; zwart en verschillende kleuren grijs die als een soort vlammen in elkaar overgaan. Maar ook dat behang ben ik na 9 jaar wel zat. Ik denk dat ik geen printje meer wil in de slaapkamer. Ik denk dat het gewoon witte muren worden. Na mijn burn out weet ik hoe belangrijk een goede nachtrust is, en daarvoor heb je een rustige serene slaapkamer nodig. Dus geen felle kleurtjes, maar een rustige plek waar je tot rust komt. En het plafond moet niet vergeten worden. Gewoon lekker wit wat we nu ook hebben (nee, er komen geen spiegels). En de zwarte deurposten worden ook wit.

Nieuw bed

En dan de aankleding nog. We hebben nu een donkergrijze boxspring. Maar ook het bed wil ik in een ander kleur. Lichtgrijs denk ik. En dan staat er een donkerbruin dressoir. Die ga ik denk ik zelf schilderen. Het is een fijn groot dressoir waar ik ons beddengoed in bewaar. Dus die wil ik niet kwijt. Maar de kleur moet wel anders. En dat is het eigenlijk wel. Nee, ik ben de accessoires niet vergeten. Maar die koop ik pas als alles af is. Dan heb ik namelijk overzicht en weet ik wat mooi staat in onze nieuwe slaapkamer. Sowieso moet er iets anders voor de ramen, want die lamellen ben ik ook zat!

Moodboard

Ideeën genoeg zoals je wel kunt lezen. Maar nu dus nog doen. Dit jaar wil ik toch echt wel dat we een nieuw bed aanschaffen. En dan zal toch echt de kamer opgeknapt moeten worden. Ik denk dat ik vanavond maar een moodboard ga maken. Als ik die dan aan Alex laat zien, krijgt hij vast zin om te gaan klussen (hahahaha).

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Heb jij ook een kamer met rustige kleuren? Of heb jij juist heel veel kleur in je slaapkamer?

Deel op:

2 gedachten over “Wat komt er allemaal kijken bij het opknappen van de slaapkamer?”

  1. Klinkt als een bekend probleem! Het lijkt zo makkelijk om wat dingen te veranderen en vaak denk je nog dat het in een paar uurtjes gedaan is.. Kun je de laminaat niet schilderen in je slaapkamer? Dat scheelt een nieuwe vloer en het eruit halen van de vloer. Ben in iedergeval benieuwd naar hoe het er straks allemaal uit gaat zien!

    1. Oh erg he haha en ik ben nog niet begonnen haha heb besloten om van boven naar beneden te werken dus nu eerst de zolder/mijn kantoor. Pff vloer schilderen…nee zie ik niet zitten haha het komt allemaal goed als ik maar geduldig ben 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!