fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn bullet journal setup voor mei

Mijn bullet journal setup voor mei

Nog een paar dagen en dan is het mei. Tijd om ons bullet journal weer in orde te maken. We hebben in april toch nog een paar hele mooie zonnige dagen gehad, maar helaas nu valt het tegen. Het zonnetje schijnt, maar het kan wat mij betreft wel wat warmer. Door die mooie dagen en de regen doen alle bomen en planten het goed. Alles staat in bloei. Prachtig om te zien. Ik kan zo genieten van al die kleurtjes die je nu ziet; mooie bloesem en al die mooie voorjaarsbloemen. Daarom heb ik in mijn bullet journal setup voor mei gekozen voor een bloementhema.

Bloementhema

Deze maand ga ik voor een rustig thema met vrolijke kleurtjes. Ik geniet zo van alle mooie bloemen die je nu buiten overal ziet. En daarom begint mijn bullet journal in mei met een bloemenkrans. Niet teveel, want ik wil het rustig houden. Ik ben lekker met waterverf aan de slag gegaan. Ik vind het heel leuk om te doen en dit is een mooie manier om ermee te oefenen. Het is nog lang niet op het niveau als ik zou willen, maar ik merk dat ik er steeds beter in word. Tante Truus kan niet alles, maar oefening baart kunst 😉

Deze maand geen tekeningen maar ik wissel wel het lettertype af voor wat afwisseling. Ik heb toch weer wat kleine veranderingen toegepast. En de agenda-indeling als planner werkt perfect dus die hou ik erin.

Mijn bullet journal setup voor mei

Maandoverzicht

Ik begin met het maandoverzicht, want dat is voor mij echt een musthave. Zo zie ik in één oogopslag wanneer ik wat heb in mei. Maar ook wat de drukkere en minder drukke periodes zijn. Zo kan ik nog beter plannen en zorgt dit voor een betere balans en rust in mijn hoofd.

Doelen, to do en dankbaar

Hier heb ik toch een aanpassing gemaakt. Dingen waar ik dankbaar voor ben schrijf ik niet altijd op. Ik heb voordat ik ga slapen altijd een dankbaarheidsmomentje en vergeet dan om het op te schrijven. Als ik gedurende de dag zo’n momentje heb is een halve pagina genoeg. Mijn to-do-lijst heeft weer een hele pagina gekregen. Zo heb ik een beter overzicht tussen zakelijk en privé. Want ook ik wil nog te weinig ik-tijd inplannen. Nu heb ik genoeg ruimte om alles wat ik ook puur voor mezelf wil doen, kwijt te kunnen. Ik heb weer een hele maand om te zien hoe dit werkt.

Mijn bullet journal setup voor mei

 

Blogideeën, uploadschema en inkomsten & uitgaven

Dit zijn mijn zakelijke pagina’s die ik iedere maand terug laat komen. Ik kan niet zonder deze pagina’s. Zodra ik een onderwerp bedenk, schrijf ik het hier op. Ben ik niet thuis? Dan maak ik een notitie in mijn telefoon en noteer het later bij mijn blogideeën. En die inkomsten & uitgaven zijn ook handig. Dit kan je overigens ook voor je privé inkomsten en uitgaven gebruiken.

Mijn bullet journal setup voor mei

Habit tracker

Nog zo’n musthave waar ik niet meer zonder kan. Je kent het wel, druk druk druk waardoor je vergeet voor jezelf te zorgen. Dit zorgt ervoor dat ik goed voor mezelf blijf zorgen. Ik heb wel iets aangepast. Ik had onder mijn ‘Gewoontes’ eerst ‘rust pakken’, maar daar heb ik ‘ik-tijd’ van gemaakt. Want ik-tijd is rust pakken. Even tijd voor jezelf. Maar als er alleen rust pakken staat dan is dit vaak onderuit op de bank met Netflix. Niks mis mee, maar even een verwenmomentje zonder tv is nog rustgevender.

Mijn bullet journal setup voor mei

 

Weekoverzicht

Mijn weekoverzicht stond altijd op de linkerpagina en ik begon de weekplanning dan op de rechterpagina. Dit heb ik aangepast. Waarom lees je bij ‘Weekplanning’. In het weekoverzicht komen mijn ‘doelen’, ’to-do-lijst’ en ‘niet vergeten!’. Een mooi overzicht met alles wat belangrijk is in de komende week. Dit heb ik ook weer geplitst in privé en zakelijk. Zo kan ik iedere dag bekijken wat ik nog moet doen en wat ik die dag ga doen. Ik bepaal wat belangrijk is en zo snel mogelijk gedaan moet worden en dingen die een lagere prioriteit hebben. Zo heb ik niet dat ik aan het eind van de week nog met allerlei zaken zit die nog af moeten.

Mijn bullet journal setup voor mei

Weekplanning

Mijn weekplanning staat op één pagina. Zo heb ik een duidelijk overzicht in de zaken die ik die week moet doen en gedaan heb. Onderaan de pagina heb ik ruimte om op te schrijven wat ik die dag gedaan wil hebben. Dit verdeel ik dan over de dag. Deze manier van plannen werkt echt rustgevend. En ik ben nog steeds blij dat ik nu voor een groter formaat notitieboek heb gekozen. Genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen!

Daarnaast zet ik voor ik aan een taak begin mijn telefoon op stil. Zo raak ik niet afgeleid. Ik focus me volledig op die ene taak. Voordat ik aan dit taak begin zet ik een timer op 30 minuten. Na die 30 minuten neem ik 5 minuten pauze en ga dan iets heel anders doen, bijvoorbeeld een kop koffie maken. Dan zet ik de timer weer op 30 minuten en ga verder met mijn taak. Als de taak afgerond is neem ik weer 5 minuten pauze en ga dan verder met de volgende taak. Ik doe dit nu een tijdje en merk dat ik veel meer werk gedaan krijg. Een tip als je productief wilt werken!

Mijn bullet journal setup voor mei

Mijn bullet journal setup voor mei

Natuurlijk heb ik weer inspirerende quotes toegevoegd. Altijd goed om jezelf op deze manier te inspireren en positief te blijven. Ik moet nog bedenken wat ik met de pagina doe die ik iedere week over heb omdat ik de weekplanning nu op twee pagina’s naast elkaar heb staan. Ik denk dat ook deze pagina’s quotes krijgen. Je leest het volgende maand 😉

En zo is mijn bullet journal setup voor mei alweer klaar. Klaar voor weer een nieuwe maand knallen. Het beste uit mezelf te halen en anderen te mogen inspireren. In mei gaan er mooie nieuwe dingen aankomen. Dus hou zeker mijn blog maar ook social media in de gaten!

Wat is jouw bullet journal thema voor mei?

Deel op:

2 gedachten over “Mijn bullet journal setup voor mei”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!