fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leer jezelf beter kennen door te journalen

Leer jezelf beter kennen

Zoals je weet ben ik een groot fan van journalen. Zo heb ik jarenlang een bullet journal gehad. Hierin had ik alle ruimte voor lijstjes en zelfreflectie. Inmiddels werk ik al een tijdje met een planner voor mijn lijstjes, maar ben ik blijven journalen. Gewoon een mooi notitieboekje waarin ik mijn hersenspinsels opschrijf en waarin op opschrijf waar ik dankbaar voor ben. En nu heb ik een heel mooi zelfreflectie journal van Vertellis. Een dankbaarheidsdagboek dat me helpt om iedere dag even stil te staan en mezelf beter te leren kennen. In deze blog vertel ik je alles over Vertellis en dit waardevolle dagboek.

Vertellis

Toen Bart en Liz aankondigden dat ze Amsterdam wilden verlaten om voor onbepaalde tijd naar het buitenland te gaan en dit door hun families niet goed werd ontvangen. Ze besloten een vragenkaartspel van handgeschreven kaartjes te spelen tijdens het kerstdiner om ruimte te creëren voor betekenisvolle gesprekken. Tot hun verbazing gebeurde er iets heel bijzonders. Er was zoveel begrip en liefde, er werd gelachen en er vloeiden zelfs een paar tranen. We hebben ons nog nooit zo verbonden gevoeld. Dat was ht begin van Vertellis.

Het is hun missie geworden om mensen dichterbij zichzelf en elkaar te brengen in onze haastige digitale samenleving.

Quality time in plaats van schermtijd, en een beter begrip van jezelf zullen je helpen je leven op een gelukkige en gezonde manier te leven.

Van dagboeken tot kaartspellen

Vertellis biedt verschillende producten die je helpen jezelf en elkaar beter te leren kennen. Zo hebben ze kaartspellen die je helpen elkaar beter te kennen en meer verbinding te creëren. Er is een kaartspel voor stellen, ouders en kinderen voor familie en vrienden. Mis je diepgang in je relaties met vrienden, familie of je partner? Dan zorgen deze kaartspellen hiervoor. Je reflecteert samen op de afgelopen tijd en deel je je dromen en plannen voor de toekomst. Binnenkort vertel ik je hier meer over.

Bij Vertellis kan je ook terecht voor mooie dagboeken. Vertellis heeft een leeg dagboek met puntjes die je kan gebruiken als je wilt gaan bullet journalen. Vertellis KIDS is een educatief en speels vragenboekje voor kinderen van 6 tot 12 jaar om hen te helpen gelukkiger en bewuster in het leven te staan. En ik ga je vandaag alles vertellen over Chapters. Een dankbaarheidsdagboek dat je jou helpt om even stil te staan en te reflecteren op je leven.

Leer jezelf beter kennen met Vertellis Chapters

In ons drukke leven nemen we vaak niet de tijd om echt even stil te staan. Even offline zijn en reflecteren op wat we voelen. Wat heb je de afgelopen tijd geleerd. Vertellis Chapters helpt je hierbij. Dit dankbaarheidsdagboek daagt je uit de beste versie van jezelf te worden, je leven bewuster vorm te geven en zo gelukkiger en mentaal sterker te worden.

Het dagboek is ingedeeld in ‘chapters’ met verschillende thema’s die je aan het denken zetten over verschillende psychologische aspecten en helpen je hier verandering in te brengen als dat nodig is om meer uit je leven te halen. Thema’s die voorbij komen zijn beinvloeden van geluk, overtuigingen en zelfbeeld, energie, comfortzone, positiviteit, de relatie met jezelf en anderen, spanning en ontspanning, loslaten en groeien en nog veel meer. Wat vaststaat is dat dit journal je helpt om positiever in het leven te staan.

Mijn ervaring met dit zelfreflectie journal

Ik journal al bijna iedere dag, dus het was niet moeilijk om dit voortaan in Chapters te doen. Wat ik echt heel fijn vind is dat ik niet zelf hoef na te denken over wat ik op zou moeten schrijven. Iedere dag vraagt het boek hoe het met je gaat, waar je dankbaar voor bent, wat goed gaat en wat beter kan en welk cijfer je die dag geeft. Daarnaast bevat iedere dag een extra vraag. Dit kan bijvoorbeeld zijn wat jouw drijfveer is, waar je energie van krijgt, waar je naar uitkijkt, met wie je een betere relatie zou willen krijgen en ga zo maar door.

Wat ik vooral heel mooi vind aan dit zelfreflectie journal is dat ik over dingen ben na gaan denken waar ik normaal gesproken niet echt bij stil sta. Of waar ik de tijd niet voor neem. Ik ben mezelf ook echt wel tegengekomen. Het maakte veel bij me los, maar ik ben bij dat ik hiermee begonnen ben. Ik ben benieuwd wat ik de komende ‘chapters’ ga leren over mezelf. Je snapt denk ik wel, dat ik iedere ochtend uitkijk naar mijn momentje van rust met mijn mooie en waardevolle journal.

Alle producten van Vertellis zijn verkrijgbaar in hun webshop.

Leer jezelf beter kennen door te journalen

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!