fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | Geluk is geen kwestie van geluk

geluk is geen kwestie van geluk

Soms krijg je een boek in handen wat je met een glimlach op je gezicht leest. Dit had ik met het boek ‘Geluk is geen kwestie van geluk’, wat ik opgestuurd kreeg van de schrijver Jan Jaap van Hoeckel. Een boek over gelukkig worden en dat dit voor iedereen geldt. Ongeacht wie je bent, wat je doet en hoe je leven eruit ziet. Zoals je weet ben ik ook zo iemand die zegt dat iedereen gelukkig kan worden, zijn en blijven. En dus was dit boek een echt cadeautje en heerijk om te lezen. In deze boekrecensie vertel ik je er alles over en vertel ik je waarom ik die lach niet van mijn gezicht kreeg.

Over de auteur Jan Jaap van Hoeckel

Jan Jaap van Hoeckel is geluksexpert en verdiept zich al tientallen jaren in geluk. Zo heeft hij een visie ontwikkeld waarmee hij mensen helpt hun geluk te bereiken. Dat doet hij via zijn boeken (waaronder het kinderboek ‘Norara…waar is geluk?’), lezingen, workshops en coaching en via zijn website goedinjevel.nl. Hij heeft de gave om in begrijpelijke spreektaal te schrijven, wat zijn boeken voor een breed publiek toegankelijk maakt. 

Samenvatting (achterkant boek)

Iedereen kan gelukkig worden, voorgoed! Dat is de hoopgevende boodschap van dit boek. Mocht je daaraan twijfelen, dan zit er niets anders op dan dit boek te lezen. Misschien vraag je je af: gelukkig worden, maar hoe dan…? Het antwoord kan kort zijn. Door in de spiegel te kijken en goed na te denken, dat is alles. Dat is wat dit boek je laat doen. Het is geschreven in duidelijke en begrijpelijke taal, iedereen kan het lezen. Stap voor stap word je meegenomen op het pad naar een gelukkiger leven. Bijna op al je vragen vind je hier waarschijnlijk een antwoord. In dit boek staan ook nog eens ruim honderd herkenbare ervaringen, observaties en bespiegelingen die je helpen om anders naar dingen te kijken, anders te denken en anders te doen. Was je van plan om gelukkig te worden? Dit is je kans!

Dit boek is een totaal herziene en gebundelde uitgave van de eerder verschenen boeken ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ en ‘Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko’. De visie op geluk is in deze uitgave verder aangescherpt en aangevuld met nieuwe inzichten en een aantal niet eerder gepubliceerde kwesties.

Wat ik van ‘Geluk is geen kwestie van geluk’ vind

Wat ik heel fijn vindt aan dit boek is dat het makkelijk geschreven is. Geen moeilijke woorden of vaktermen, maar gewoon zoals het is. Zo is het voor iedereen te begrijpen. Het is een heerlijk boek met veel herkenning. Door voorbeelden uit het dagelijks leven te halen, maakt dit een heel down to earth boek. Iedereen herkent wel iets uit de verhalen. En vooral de reacties van mensen op bepaalde situaties zijn denk ik voor veel mensen heel herkenbaar. En het mooie is natuurlijk dat we die reacties vaak op een hele simpele manier om kunnen draaien naar iets positiefs.

De reden dat ik constant met een lach op mijn gezicht zat is omdat ik bevestigd kreeg dat ik het op gelukniveau goed doe. Heel goed zelfs. Ik heb niet voor niks in mijn Insta-bio staan: ‘Gelukkig zijn is een keuze’. Geluk komt namelijk vanuit jezelf. Het ontstaat niet uit situaties of door de mensen om je heen. Deze dingen kunnen er wel voor zorgen dat je een extra gevoel van geluk ervaart, maar echt gelukkig zijn zit in jou. En dit boek helpt je op weg naar een gelukkig leven.

Ik kan iedereen dit boek aanraden. Of je nou wel of niet gelukkig bent. Want ook als je wel al dat ultieme geluk ervaart, zijn er altijd nog bepaalde dingen in je leven die beter kunnen.

Boekinformatie

Titel: Geluk is geen kwestie van geluk
Subtitel: Voorgoed gelukkig worden, iedereen kan het. Als je maar weet hoe…
Auteur: Jan Jaap van Hoeckel
Uitgever: Goedinjevel.Nl/Uitgeverij
Taal: Nederlands 
Categorie: Persoonlijke ontwikkeling
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 
Druk: 1
EAN: 9789082128260

‘Geluk is geen kwestie van geluk’ is verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!