Lentekriebels. Heb jij ze al?

Lentekriebels. Heb jij ze al?

Lentekriebels. Heb jij ze al? Officieel is het nog geen lente, maar eerlijk is eerlijk zo voelt het wel. We moeten nog even geduld hebben totdat we kunnen zeggen dat het echt lente is. Nog een paar dagen…en dan…is het écht lente. Maar het voelt nu dus echt al als lente. Oké, het mag nog iets warmer worden. Dat is waar. Maar verder zijn alle ingrediënten aanwezig. En ik kan je zeggen dat ik er heel vrolijk van word!

Het begint al in de ochtend. Het is vroeg licht en de vogeltjes fluiten. Als je uit bed stapt en de gordijnen opent, begroet het zonnetje je. Heerlijk die warmte op je gezicht! Je zet het raam open, want dat kan nu. Geen ijzige kou meer, maar heerlijke frisse lucht. En binnen een mum van tijd ruikt je slaapkamer niet meer naar muffe slaapadem, maar heerlijk naar frisse lentelucht. Je stapt onder de douche en je merkt dat de thermostaat van de kraan veel te hoog staat. Het water kan iets minder heet, want het is helemaal niet koud. Nadat je gedoucht en aangekleed bent, maak je de kinderen klaar en ontbijt je samen. Dan loop je naar school terwijl het zonnetje je toelacht.

Hoe heerlijk is het om je dag weer zo te beginnen. Ik merk dat mijn dagen veel leuker en minder gestresst beginnen. En dat heeft echt met het zonnetje te maken. Kijk maar eens om je heen. Zie je die man of vrouw met die glimlach? Dat is het effect van de zon. Want de zon zorgt niet alleen voor vitamine D of een lekker kleurtje op je smoeltje. Maar de zon zorgt ook voor vrolijkheid. Iedereen ontwaakt uit die soort van winterdepressie. De chagrijnige blikken worden ingeruild voor vrolijke blikken en alle glimlachen worden weer tevoorschijn gehaald.

En weet je wat nog zo’n heerlijk besef is als het (bijna) lente is? De zomer komt eraan!! Geen jas aan, iedere dag buiten eten, halfnaakt naar buiten en een zwembadje in de tuin. Vergeet niet alle gezellige barbecues met familie en vrienden en de uren aan het water. Heerlijk mensen, ik kijk er naar uit!

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan de lente. Eén daarvan is hooikoorts. Helaas zijn dochterlief en ik allebei de sjaak. Ik krijg er met de jaren steeds minder last van en nies me alleen iedere ochtend een ongeluk. Maar dochterlief krijgt vanaf nu iedere ochtend en avond haar neusspray, want een nachtje huisartsenpost doordat zij geen lucht meer krijgt is geen pretje voor haar. En ook papa en mama zien hun meisje liever lekker in haar eigen bedje liggen terwijl ze rustig ademhaalt. En omdat ze ook eczeemplekjes krijgt, houden we de plekjes goed in de gaten. Nu zit er nog niks, maar zodra ze jeuk krijgt gaan we smeren.

Dus nee hooikoorts is geen pretje. En ik hoop oprecht dat ze er net als ik overheen groeit. En anders verhuizen we naar Mauritius; altijd mooi weer en nooit last van hooikoorts ;-). Maar gelukkig hebben we het onder controle en ik hoop dat dit zo blijft. We zitten er bovenop dus het komt vast goed. Ook deze lente weer.

Maar buiten die vervelende hooikoorts, is de lente (na de zomer) toch wel mijn favoriete seizoen. En begin ik al langzaamaan aan de lenteschoonmaak. De tuin is al gesnoeid. De tegels moeten nog schoongespoten worden, maar dat mag Alex doen. En dan is de tuin klaar voor het mooie weer. Net zoals ik dat ben. Dus laat die lente maar komen!

Heb jij ook al lentekriebels en kijk jij ook zo uit naar de lente? Of ben jij meer een wintermens?

Deel op:

2 reacties

    1. Heerlijk hè dat zonnetje. Ik heb gistermiddag heerlijk in het zonnetje gezeten. Dat was wel even genieten om weer zonder jas buiten te zijn, heerlijk! Nog een en het is rokjesdag haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!