Politiek is niet echt mijn ding

Politiek is niet echt mijn ding

Ja echt. Politiek is niet echt mijn ding. Raar eigenlijk, want we hebben er dagelijks mee te maken. Denk aan onderwijs en werken. De politiek was voor mij gewoon niet interessant.  Als er verkiezingen waren deed ik een paar stem- en kieswijzers en de partij die steeds het beste scoorde werd de partij waarop ik zou stemmen. Geen idee waarom ik dan verder voor die partij had gekozen. Maar ik had in ieder geval gestemd dus mijn stem ging niet verloren. Stom hè? Maar dit jaar, deze verkiezing voelde anders.

Aan alle kanten voel je dat er dingen anders moeten. Er is zoveel onvrede en ‘haat’. ‘Haat’ zal je denken. Maar ik heb een kleurtje. Ik ben hier geboren, hier opgeroeid, ik heb een Nederlandse vader en ik voel me ook 200% Nederlands. Wat zeg ik? Ik ben Nederlander! Maar ik voel ook dat er dingen veranderen. Dat mensen veranderen. Mensen worden harder. Mensen zijn bang. En er zijn mensen die heel veel roepen zonder te beseffen wat ze zeggen. Vreselijke dingen waardoor je je als Nederlander met ouders van buitenlandse afkomst, bijna niet welkom in je eigen land voelt. En dat maakt dat ik vind dat het tijd is voor verandering is. Het is écht nodig. Het is nodig dat we met zijn allen laten zien dat onze keuzes niet op angst en haat zijn gebaseerd. Maar op liefde en saamhorigheid.

En dit maakte dat ik het deze verkiezing een lastige keuze vond. Waar moest ik op stemmen? Jaren geleden ging mijn stem naar de PvdA, de afgelopen twee keer naar de VVD. En ondanks dat ik Mark Rutte een leuke vent vind. I know, de meeste mensen vinden hem een leugenaar, werd het dit keer niet de VVD. Waarom weet ik eigenlijk niet. Maar het voelde niet goed om op de VVD te stemmen. Maar op welke partijgen moest ik dan wel stemmen? Geen idee.

Daarom ben ik me iets meer (minimaal hoor want het was nogal laatste moment werk) gaan verdiepen in de verschillende partijen. De grote partijen, maar ook de kleinere partijen. Wat hun standpunten zijn, waar de partijen voor staan en wat de plannen zijn. Daarnaast heb ik ook een aantal stem- en kieswijzers ingevuld. Ik heb tot het laatste moment nog tussen twee partijen getwijfeld en uiteindelijk in het stemhokje mijn definitieve keuze gemaakt. Een typisch zwevende kiezer dus. De keuze viel toch wel weer voor een centrumpartij.

Door het zweven ben ik me ook gaan beseffen dat ik me meer bezig moet gaan houden met wat er speelt in de politiek. Het gaat immers over mijn eigen toekomst en nog belangrijker de toekomst van mijn kinderen. En dus de toekomst van ons mooie landje. Het land waar ik geboren en getogen ben. Het land waar ik me altijd veilig heb gevoeld en alle kinderen in dit land gun ik hetzelfde!

Ik vind dat het mijn plicht als ouder is om hier de juiste keuzes in te maken. En met de juiste keuze bedoel ik; weten waar je voor kiest. En dus heb ik me voorgenomen om me hier in te gaan verdiepen. Meer kranten lezen (en dus niet alleen het showbizz nieuws haha) en toch wat vaker naar het journaal en nieuws te kijken. Maar ook informatie halen van de websites van de verschillende partijen. En ik denk dat ik bij de volgende verkiezingen geen zwevende kiezer meer ben. Ik weet dan wat ik belangrijk vind en welke partij daarbij past. En dat maakt het stemmen een stuk makkelijker!

Vond jij deze verkiezingen ook lastiger dan normaal? Of wist jij al direct voor welke partij je ging kiezen?

 

Deel op:

2 reacties

  1. Het lastige is dat ik zelf een politieke studie heb gevolgd en daarna in een politieke omgeving heb gewerkt maar sinds ik fulltime onderneem ben ik het echt een beetje kwijtgeraakt. Politiek vind ik super interessant, alleen het vraagt veel van je als je jezelf er echt in wil verdiepen. Daardoor waren de verkiezingen voor mij ook iets lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!