fbpx

Snel een gezonde maaltijd op tafel met de maaltijdbox van Marley Spoon

maaltijdbox van Marley Spoon

Wat eten we vandaag? Ken je dat? Je staat in de supermarkt en vraagt je af wat je vanavond en de rest van de week moet eten. En iedere keer is het weer hetzelfde; pasta met de saus die je altijd maakt, broccoli met krieltjes en een stukje vlees of rijst met wat gewokte groenten en de saus die iedereen in het gezin lekker vindt. Hier gaat het precies zo. En iedere week eet je nagenoeg hetzelfde. In het weekend wil je nog wel een nieuw receptje uitproberen, maar na je werk wil je gewoon snel aan tafel zitten. Maar het kan makkelijker! De maaltijdbox van Marley Spoon biedt uitkomst als je een druk leven hebt en geen zin hebt om weer spaghetti te eten.

Keuze uit veel gerechten

Wij mochten twee maaltijdboxen van Marley Spoon uitproberen. En dat was nog best een uitdaging aangezien onze meiden wat dat betreft echt boerinnen zijn (gevalletje ‘wat de boer niet kent’). Maar gelukkig heb je bij Marley Spoon iedere week keuze uit verschillende gerechten. Van kindvriendelijke tot pittige gerechten en van zuivelarme tot glutenvrije gerechten. En ook als je af wilt vallen dan is er genoeg keuze. Er is dus echt aan iedereen gedacht. Het is zelfs nog heel moeilijk kiezen want alles ziet er allemaal heerlijk uit. Ik koos gerechten waarvan ik hoopte dat mijn kinderen het ook zouden eten; ik ging voor de kipshoarma met bulgur en de vissticks met zoete aardappel friet.

maaltijdbox van Marley Spoon

Alle ingrediënten in één zak

Wat heel fijn is dat je de maaltijdbox van Marley Spoon kan laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. Dit kan in de ochtend, middag maar ook in de avond zijn. Wij kregen een doos met daarin twee papieren zakken. In iedere zak zaten de ingrediënten die je nodig hebt voor het recept. Basisingrediënten zoals peper, zout, olijfolie en meel heeft iedereen in zijn keukenkastje staan en wordt dan ook niet meegeleverd. Ik bestelde een box voor drie personen omdat ik weet dat mijn kinderen toch niet veel eten van iets nieuws. In de doos zit ook de receptenkaarten waarop stap voor stap precies omschreven staat wat je moet doen. En wat ik vooral heel fijn vind, is een foto van het gerecht zodat je een beetje weet hoe het eruit zou moeten zien 😉

Het eerste gerecht was kipshoarma met bulgur

Het eerste gerecht dat ik klaarmaakte was de kipshoarma. De kip die meegeleverd was, was al gesneden. Ideaal! Het recept was eenvoudig te maken en ik was zo klaar. Bij dit gerecht zat ook bulgur. Ik kende het niet en was heel benieuwd hoe het zou smaken. Het is eenvoudig klaar te maken, want het enige wat je moet doen is water koken in de waterkoker en dit over de bulgur gieten, deksel op de pan en dan wachten tot het water is opgenomen. Ik maakte dit gerecht op donderdag, want Marley is echt een moeilijke eten en op donderdag eet zij altijd een tosti omdat ze naar turnen moet. Jenna heeft geproefd maar vond het niet lekker, maar Alex en ik hebben echt zitten smullen!

maaltijdbox van Marley Spoon

Het tweede gerecht was vissticks met zoete aardappelfriet

Het tweede gerecht is de vissticks met zoete aardappelfriet en salade. Ook dit gerecht stond binnen een mum van tijd op tafel. Enige minpuntje was dat de crème fraiche over de datum was. Ik kan me er niet over opwinden, want het kan gebeuren. In de supermarkt heb ik ook weleens iets wat over de datum was gepakt. Ik check daarom altijd alles wat ik in mijn kar stop. En dat doe ik automatisch dus ook als ik een gerecht uit een maaltijdbox klaarmaak. Maar dit is wel iets waar de inpakkers van de zakken alert op moeten zijn. Nadat Alex voor mij de crème fraiche bij de supermarkt had gehaald kon ik ook de saus voor bij de vissticks maken.

De vissticks maak je helemaal zelf. Iets wat ik nooit eerder had gedaan. Ik ga meestal voor die van Kaptein Iglo haha. Ik heb er een aantal gemaakt zonder de kruiden omdat ik wist dat Jenna dan met lange tanden zou eten (Marley had heel slim met een vriendinnetjes afgesproken en at daar). Zonder de kruiden heeft Jenna zitten smullen en Alex en ik hebben ook weer genoten!

Alleen maar voordelen

Ik ben heel positief over de maaltijdbox van Marley Spoon en zal het zeker vaker bestellen. Je hebt de keuze uit twee of meer recepten per week en je kunt dus zelf kiezen welk recept. Je bepaalt zelf wanneer de box geleverd wordt en alles voor één gerecht zit in één zak dus je zet het zo in de koelkast en hoeft als je gaat koken niet alles bij elkaar te zoeken. Ideaal als je het net als ik druk hebt en toch snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

De gerechten zijn niet standaard. Je eet dus altijd iets anders of nieuws. Dat is iets wat ik heel fijn vind omdat je met kinderen toch gauw steeds hetzelfde eet omdat je weet dat ze het lekker vinden en goed eten. Ik zie echt alleen maar voordelen en kan het je zeker aanraden om een het eens te proberen.

maaltijdbox van Marley Spoon

Je zit nergens aan vast

Je zit niet nergens aan vast. Je bepaalt dus zelf wanneer je een box bestelt. Er zijn boxen vanaf 2 personen en je kan voor zoveel personen als je wilt bestellen. Bijvoorbeeld als je vrienden komen eten en je eens iets anders op tafel wilt zetten. Maar je kunt dan ook een dinerbox bestellen. De dinerbox bevat een recept en ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 4 personen en een dessert voor 4 personen. En sta jij in de supermarkt ook altijd voor het fruit en dat je dan weer bananen en appels pakt, maar eigenlijk weleens iets anders wilt? Probeer dan de fruitbox van Marley Spoon uit. Je krijgt dan 3,5 kilo vers seizoens- en exotisch fruit zodat je de rest van de week geen bananen meer hoeft te eten 😉

Maaltijdbox bestellen

Wil je een maaltijdbox van Marley Spoon uitproberen? Klink dan op onderstaande afbeelding en krijg €40 korting op je eerste box.

Geloof me, je krijgt er geen spijt van! Als je op de afbeelding klinkt kom je op de website van Marley Spoon terecht waar je meteen een bestelling kunt plaatsen.

Eet smakelijk!

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!