fbpx

Meivakantie 2022: de leukste uitjes voor jong en oud

Meivakantie 2022

Op 23 april start de meivakantie en dat betekent er weer lekker op uit met het gezin. Het mooie weer komt eraan dus dat betekent dat we lekker naar buiten kunnen. Ook vieren we deze meivakantie ook Koningsdag en Bevrijdingsdag en dat zijn extra leuke dagen om eropuit te gaan. In deze blog heb ik de leukste uitjes voor jong en oud in deze meivakantie op een rijtje gezet.

Koningsdag

Op woensdag 27 april is het Koningsdag. Na 2 jaar geen Koningsdag vieren, is het toch wel heel erg fijn dat het weer kan. Dit jaar bezoekt de Koninklijke familie Maastricht. Woon je in de buurt van Maastricht dan is het zeker leuk om daar naartoe te gaan. Maar je kan ook alles op tv volgen. Of later terugkijken en er in je woonplaats of een andere stad op uit gaan. Er is namelijk overal van alles te doen. Van vrijmarkten tot kermissen en van braderieën tot festivals. Ben je nou klaar met de voorjaarsschoonmaak en heb je wat spullen gevonden die nog wel verkocht kunnen worden, kan je natuurlijk altijd een plekje reserveren op de vrijmaakt. Check de website van de betreffende stad om te zien wat er allemaal te doen is.

meivakantie 2022 Koningsdag

Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei is het, na twee jaar geen feest vieren op bevrijdingsdag, weer tijd voor een feestje! in het hele land bevrijdingsfestivals: van de grote bevrijdingsfestivals tot de lokale bevrijdingsfestivals. Vaak zijn er ook verschillende kleine podia door de stad te vinden en wordt er ook aan de jongere bezoekers gedacht. Het is dan ook zeker een leuk en gezellig uitje voor het hele gezin.

Keukenhof en bloemencorso

De Keukenhof is nog t/m 15 mei iedere dag van 8:00-19:30 open en een echte aanrader. Het is namelijk veel meer dan alleen maar bloemetjes kijken. In 2019 ben ik met mijn gezin in de Keukenhof geweest. De meiden waren toen 5 en 8 jaar en ze hebben nog vaak gevraagd wanneer we er nog een keer naartoe zouden gaan. Ze vonden het zo leuk en hebben zich prima vermaakt. Alle info over de Keukenhof is te lezen op keukenhof.nl

Van van woensdag 20 tot en met zondag 24 april kan je genieten van het lentefeest in de bollenstreek. Zo kan je van 20 t/m 22 april een kijkje achter de schermen nemen tijdens de opbouw van de wagens, op vrijdagavond 22 april vanaf 21:00 uur naar het lichtjescorso waarbij de wagens door duizenden lichtjes worden verlicht en op 24 april staan alle praalwagens de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem temidden van de talrijke terrasjes en muziek. Het hoogtepunt is natuurlijk corsozaterdag op 23 april. Het bloemencorso rijdt dan van Noordwijk naar Haarlem. Alle info over het bloemencorso is te lezen op bloemencorso-bollenstreek.nl

Bioscoop

De bioscoop blijft ook iedere vakantie een leuk uitje en zo ook deze meivakantie.. Vooral als het weer wat minder is en je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Daarom een paar films die binnenkort in de bioscoop te zien zijn. Leuk voor de jongere kinderen en twee films voor al wat oudere kinderen.

 • Piraten van hiernaast 2: de ninja’s van de overkant (6+): Vanaf 20 april kan je naar de Piraten van Hiernaast 2. De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden! De stoere piratenfilm vol vriendschap en avontuur voor het hele gezin.
 • De Bad Guys (6+): Vanaf 27 april is deze film in de bioscoop te zien. In deze nieuwe actiekomedie van DreamWorks Animation staat een topteam van criminele dieren voor hun grootste uitdaging ooit: brave burgers worden.
 • De avonturen van Pil (6+): De film is al te zien in verschillende bioscopen. In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een jong weesmeisje met haar drie tamme wezels.Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Op een dag vermomt Pil zich als prinses om aan de bewakers van het kasteel te ontsnappen. Dit is het begin van een waanzinnig avontuur om Roland te redden, de echte erfgenaam van de troon die werd betoverd en getransformeerd in een ‘kipkat’
 • Costa!! (12+): Vanaf 28 april is Costa!! te zien. Het eerste deel van deze film heb je vast als jong meisje ook gezien. Ik heb hem een tijdjes terug met met mijn meiden gekeken en ze vonden het een geweldig film en we gaan dan ook zeker dit tweede deel kijken.
  In dit tweede deel reist Anna met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken.
 • The Lost City (12+): Vanaf 14 april is deze hilarische komedie te zien. Alleen al het feit dat Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radclife en Brad Pitt samen in deze film te zien zijn, maakt het voor mij hilarisch.
  De briljante schrijfster Loretta Sage leidt een teruggetrokken leven, maar schrijft al haar hele carrière over exotische plekken voor haar populaire romantische avonturenboeken. De held van haar verhalen wordt op de cover belichaamd door Alan, die ook in het echt helemaal opgaat in zijn rol van “Dash”. Als ze samen met Alan op promotietoer is voor haar nieuwste boek wordt Loretta ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat ze hem kan leiden naar de oude schat van de Verloren Stad uit haar laatste verhaal. Alan grijpt zijn kans om te bewijzen dat hij niet alleen in de boeken, maar ook in het echte leven een held is en gaat achter haar aan om haar te redden.

Deze films zijn zowel bij Pathé als bij Kinepolis te zien. Check hun bioscoopagenda om te zien waar en wanneer de films te zien zijn.

Musea

Een bezoek aan een museum is niet alleen leerzaam, maar ook gewoon heel erg leuk. Veel musea houden rekening met jongere bezoekers. Tijdens de vakanties zijn er dan ook vaak extra activiteiten en speurtochten voor de jongste bezoekers. Ik heb een paar leuke activiteiten tijdens de meivakantie voor je uitgelicht:

 • Rijksmuseum van Oudheden: van maandag 25 april t/m zondag 8 mei (op 27 april gesloten) van 10:00-17:00 uur kan je in het Rijksmuseum van Oudheden knutselen en speuren met de Romeinen. In de tentoonstelling God op aarde volg je de familie-audiotour of doe je de Domitianus-game. Als je daarmee klaar bent, staan in de Tempelzaal knutseltafels voor je klaar. Daar maak je een portret van de bijzondere kapsels van Romeinse keizers en keizerinnen. Voor de kleinere kinderen zijn er kleurplaten. Meer info is te vinden op www.rmo.nl.
 • Museum Panorama Mesdag: Ga je een dagje naar Scheveningen? Doe dan de speurtocht in het Panorama van Scheveningen. De speurtocht start bovenop het platform bij het Panoramadoek. Maar eerst loop je door de donkere gang en klim je de wenteltrap omhoog en dan: Wow! Als je boven bent, sta je opeens midden in het grootste schilderij van Nederland! Vul alle 12 vragen in en ga op zoek naar de juiste oplossing. Ben je klaar? Bij de informatiebalie ligt een leuke verrassing. Alle info is te vinden op panorama-mesdag.nl
Meivakantie 2022 Rijksmuseum van Oudheden

Wil je weten welke andere musea deze meivakantie leuke activiteiten, speurtochten en (kinder)tentoonstellingen er zijn? Kijk dan op museumkids.nl. En ga je vaker naar het museum dan is het zeker aan te raden om een museumkaart te kopen. Deze kaart geef je na aanschaf een jaar lang gratis toegang tot meer dan 450 musea in heel Nederland. Kijk op www.museum.nl voor meer info en prijzen.

Pretparken en dierentuinen

Natuurlijk mogen pretparken en dierentuinen niet ontbreken in dit lijstje. Het wordt nog moeilijk kiezen, want er is zoveel keuze! Wil je nou voordeling op pad? Alles is immers al duur genoeg. Neem dan een kijkje op Vakantieveilingen.nl. Er staan namelijk een paar hele leuke veilingen op voor 4-persoonstickets voor verschillende pretparken en dierenparken.

Wat ga jij deze meivakantie doen?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!