fbpx

Met de CG-Methode overleeft je haar de winter

Met de Curly Girl Methode overleeft je haar de winter

Zoals jullie weten ben ik groot fan van de Curly Girl Methode. Minder rotzooi in je haar en toch mooie en verzorgde krullen. Maar ook goed voor mensen die geen krullen hebben. In de herfst en de winter verandert het weer enorm en dit is niet altijd positief voor je haar. Het koude en vochtige weer zorgt ervoor dat je haar stug en droog wordt en nog eens extra gaat pluizen. Wat kan je daar nou tegen doen? Tegen het weer kun je niet veel doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je haar beschermd wordt tegen dit weer en er mooi uit blijft zien. Met de CG-Methode overleeft je haar de winter!

Begin met een goede basis voor je krullen

De basis is een shampoo vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Dan een goed haarmasker die je echt wel een langer in je haar laat zitten. Ik gebruik vaak een plastic kapje, maar een plastic tasje werkt ook prima. Prik er een paar gaten in en laat het masker minimaal een halfuur intrekken. Heb je haast? Begin dan onder de douche met je haar en poets je tanden en was jezelf. Het zal dan niet een halfuur zijn, maar dan heeft het masker de tijd om in te trekken. Ik was mijn haar alleen in het weekend met shampoo zodat ik er de tijd voor kan nemen.

Tussen de wasbeurten door doe je een co-wash. met een goede conditioner. Er zijn mensen die helemaal geen shampoo gebruiken. Als dat voor jou werkt zeker doen! Mijn haar moet eens in de 1,5 á 2 weken met een shampoo gewassen worden, omdat het anders juist minder mooi wordt. Na het wassen gebruik je een leave-in conditioner, wat overigens ook een gewone conditioner kan zijn en eindig je met een gel. Ik schreef eerder al over mijn haarroutine en wat ik allemaal gebruik.

Extra verzorging voor je krullen bij koud weer

Veel mensen merken dat hun haar in het najaar droger is en meer pluist. Het is daarom belangrijk om je haar extra te verzorgen en één of twee extra producten aan je haarroutine toe te voegen. Vaak is dit in de vorm van een krulcrème en/of mousse. Dit product breng je op na de leave-in conditioner en zorgt voor extra kruldefinitie en minder pluis. Je eindigt weer met gel om te zorgen dat je als je haar droog is kunt schrunchen en je mooie krullen tevoorschijn ‘tovert’.

De haarproducten die ik dit najaar gebruik

In de blog waarover ik vertel wat ik van de Curly Girl Methode vind vertel ik alles over de producten die ik gebruik. Ik heb deze winter weer een paar dingen vervangen en een product toegevoegd. Ook gebruik ik na iedere wasbeurt dezelfde producten. Ik kijk echt naar wat mijn haar nodig heeft en daar pas ik de producten bij aan. Maar ik zorg dat ze altijd volgens de cg-methode zijn. Het is bij deze methode wel echt belangrijk dat je je haar leert kennen en steeds iets ander probeert. Vervang steeds maar één product zodat je ziet wat dit met je haar doet. De producten die ik dit najaar gebruik zijn:

  • wassen: ik was mijn haar nog steeds met Petal Fresh. Deze shampoo gebruik ik ook voor het haar van mijn kinderen.
  • haarmasker: ook hier blijf ik bij mijn oude en vertrouwde Novex My Curly Mystic Black Deep Hair Mask. Ik heb de pot al een hele tijd. Je doet er dus lekker lang mee en mijn krullen zijn na afloop ook helemaal gevoed.
  • conditioner: de conditioner die ik tussen de wasbeurten door gebruik is Andrelon Kokosboost en voor Jenna gebruik ik Zwitsal conditioner.
  • leave-in conditioner: hier gebruik Kinky Curly Knot Today of  Novex My Curl Mystic Black Leave-in Conditioner. De kinky Curly is wat lichter, maar wel wat vetter en ik merk dat mijn haar dit op vochtige dagen erg fijn vindt.
  • krullencrème: ik grijp hier weer terug op een product dat ik jaren heb gebruikt en nu al maanden niet. In de zomer kan mijn haar heel goed zonder een krullencrème maar in het najaar heeft mijn haar dit wel echt nodig. Ik gebruik daarom nu weer de Curl Enhancing Smoothie van Shea Moisture in de Coconut & Hibiscus-lijn. Je zou het alleen al om de lekkere geur gebruiken. Het ruikt echt zo heerlijk!
  • gel: de gel die ik gebruik is van Bounce Curl of de gele goedkope huismerkgel van bijvoorbeeld Kruidvat.
Met de Curly Girl Methode overleeft je haar de winter extra verzorging
De verzorgingsproducten die ik deze winter gebruik

Met de CG-Methode overleeft je haar de winter

Met de CG-Methode overleeft je haar de winter. Echt! Krullen blijven natuurlijk krullen. Zo zal de ene dag je haar er beter uitzien en beter voelen als de andere dag. Dit komt door het weer, hoe schoon (of juist niet) je haar is, maar ook voeding, hormonen en weerstand zijn van invloed. Met krullen en volgens mij met ieder type haar blijft het belangrijk om je haar te leren kennen. Waar heeft je haar op dit moment behoefte aan. Als je goed voor jezelf zorgt zal je dit ook aan je haar merken. Gelukkig kunnen we van buitenaf een beetje helpen. Blijf zoeken en uitproberen en uiteindelijk vind je wat voor jou en je haar werkt.

Welk product gebruik je altijd in de winter voor stralend en mooi haar?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!