fbpx

Mijn bullet journal setup voor september

bullet journal setup voor september

De nieuwe maand is weer in zicht en dus is het de hoogste tijd om weer aan de slag te gaan met je bullet journal. Wat hebben we een heerlijke zomer gehad. Soms was het misschien iets te warm, maar ik heb toch liever de warmte dan een zomer vol regen. En nu het al wat koeler wordt, voelt het echt als afscheid nemen van de mooie zomer. Stiekem hoop ik nog op een mooie nazomer en daarom heb ik voor mijn bullet journal setup voor september gekozen voor een zonnebloem thema. Nog een beetje dat zomergevoel vast houden voordat we in oktober aan een herfstthema beginnen.

Nog steeds niet helemaal tevreden

Het mooie van een bullet journal is dat je het steeds kunt veranderen totdat het voor jou werkt. Je kunt dingen weglaten en nieuwe dingen toevoegen. Over de inhoud van mijn pagina’s ben ik over het algemeen wel tevreden. Maar nu ik een tijdje een groter formaat (A4) notitieboek gebruik, merk ik toch dat zo’n groot boek onhandig is. September is de laatste maand van dit kwartaal en het volgende kwartaal stap ik over op een kleiner formaat notitieboek. Het zal dan weer A5 of B5 worden.

bullet journal setup voor september zonnebloemen

Thema

Het wordt voor deze maand dus een zonnebloemthema. De kleur geel is deze maand dan ook de hoofdkleur. En om het geheel toch een beetje rustig te houden, kies ik voor verschillende kleuren geel. Op de eerste pagina van de maand heb ik zonnebloemen getekend en het geel van de zonnebloemen komt als accentkleur terug in de rest van de maand.

bullet journal setup voor september maandoverzicht

Maandoverzicht

In het maandoverzicht heb ik in één oogopslag een overzicht van alles wat ik de komende maand moet doen of te doen heb. Dus taken, maar ook afspraken en verjaardagen. Ook hier komt de gele kleur weer terug.

bullet journal setup voor september doelen en taken

Doelen en taken

Ik noemde de taken al die tijd ’to do’ maar het zijn natuurlijk gewoon taken die voortvloeien uit de doelen die ik voor mezelf hebt opgesteld. Om de doelen te bereiken is het belangrijk om deze stap voor stap te bereiken. En dit kan door er taken aan te koppelen. Vaak is een einddoel te groot en kan het overweldigend zijn, door deze om te zetten in kleinere doelen en daar taken aan te koppen lukt het vaak wel op je doelen te bereiken. Voor mij werkt het echt heel goed en ik kan het ene na het andere doel afvinken.

bullet journal setup voor september blogpagina's

Blogpagina’s

Ik heb dan een aantal pagina’s voor mijn blog. Denk hierbij aan blogonderwerpen waarover ik wil schrijven, wanneer ik een bepaald artikel wil publiceren en de inkomsten die ik vanuit mijn blog genereer. Belangrijke pagina’s voor mij en pagina’s die ik veel gebruik.

bullet journal setup voor september betalingen

 

Gewoontes

En de habittracker is vanaf nu niks anders dan gewoontes. Dit zijn uiteraard goede gewoontes die ik mezelf aan wil leren en wil dat ze in mijn systeem komen. Hier heb ik wat dingen aan toegevoegd. Ik raakte geïnspireerd door het boek ‘De 7 spirituele wetten van succes’. Om volgens deze wetten te leven hoef je maar op een paar kleine dingen te letten. En die wil ik mezelf aanleren. Daarom heb ik ze toegevoegd aan mijn ‘Gewoontes’.

 gewoontes en humeur

 

Weekoverzicht

Ik heb vorige maand mijn weekoverzicht aangepast en dit werkt goed voor mij. Dit blijft dus zoals het is. Twee pagina’s waar ik al mijn taken voor de komende week in invul en aan het einde van iedere dag schrijf ik op waar ik die dag dankbaar voor was. Toen ik daar net mee begon moest ik altijd heel hard denken, maar als ik nu denk aan alles waar ik dankbaar voor ben kan ik soms niet stoppen. Het zijn niet alleen de grote dingen als gezondheid en liefde, maar ook in de kleine dingen zit veel om dankbaar voor te zijn.

bullet journal setup voor september weekoverzicht

Weekplanning

En ook hier verandert er niks. Dit is mijn takenlijst en agenda. Ik schrijf al mijn afspraken op en daar omheen noteer ik de taken die afgerond wil hebben. Dit werkt echt zo goed voor mij. Ik ben in mijn leven geloof ik nog nooit zo productief geweest als nu. Ik werkte altijd al hard, maar ik krijg nu meer afgerond en hou zeeën van tijd over voor mezelf, mijn gezin en mijn hobby’s. Heerlijk!

weekplanning

Mijn bullet journal setup voor september

Ik ben benieuwd wat deze maand allemaal zal brengen. We vieren in ieder geval de verjaardag van Marley die alweer 8 jaar wordt. Pfff 8 jaar mensen, dit gaat me echt te hard hoor! Daarnaast zijn de eerste aanmeldingen voor de interviews waar ik een oproep voor heb gedaan al binnen en die ga je de komende maand ook lezen. En ik weet zeker dat er nog meer mooie dingen gaan komen deze maand.

Ik wens je een mooie nieuwe maand toe. Een maand met mooie momenten, veel liefde en geluk. Maak er weer iets moois van!

quote

Deel op:

2 gedachten over “Mijn bullet journal setup voor september”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!