LEZEN | Verlangen naar Minder van Jelle Derckx

Na lange tijd heb ik weer een boekrecensie voor je. Tijdens de vakantie heeft Alex mijn e-reader gerepareerd en heb ik gelijk een paar boeken gekocht. Het eerste boek dat ik deze vakantie las was ‘Verlangen naar Minder’ van Jelle Derckx. Een boek over een reis naar een bewust en duurzaam leven.

Samenvatting

In ‘Verlangen naar minder’ neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.
Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland.
Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

Mijn recensie

Al vanaf de eerste bladzijde wordt ik meegezogen in het verhaal van Jelle. Daar ligt echt de kracht van dit boek; hij neemt je mee en vertelt alles wat er tijdens zijn zoektocht gebeurt. Hij vertelt over zijn gevoelens en wat hij denkt. Tijdens het lezen voelt het alsof je erbij bent.

Ook zie ik veel herkenning. We leven in een wereld waar de mate van succes aangeeft hoe gelukkig je bent. Maar als je dat succes hebt, ben je dan ook gelukkig? Toen ik nog voor een werkgever werkte werkte ik hard en wilde ik hoger op de ladder komen. Maar aan het eind van de dag resulteerde dit alleen maar in een gehaast en ongelukkig leven. En dat is waar dit boek over gaat; minder drukte, minder stress, meer richting en meer rust. Het leven leiden dat JIJ wilt en niet het leven dat anderen van jou verwachten.

En dan komt daar ook nog eens onze overtuiging dat spullen ons gelukkig maken. Dat we vasthouden aan spullen die ons niets meer geven. Ik weet dat spullen mij juist onrustig maken. Het minimalisme is denk ik niet voor mij weggelegd, maar het boek heeft me wel weer in laten zien dat ik heel veel spullen heb die ik eigenlijk niet nodig heb (en dus ook nooit gebruik). Dat wordt binnenkort weer opruimen dus haha.

Ik kan iedereen dit boek aanraden. Niet alleen omdat het verhaal van Jelle heel boeiend is en je misschien veel zult herkennen, maar ook omdat de tips voor een eenvoudig leven met minder stress je echt zullen helpen. Wat is jouw pad en wat zijn jouw passies?

Productinformatie

Auteur: Jelle Derckx
Taal: Nederlands
Categorie: Geluk & Motivatie | Lifestyle | Persoonlijke ontwikkeling
Verschijningsdatum: juni 2018
Druk: 1
Aantal pagina’s: 224
Afmetingen: 23 x 16,1 x 1,8 cm (ik heb het e-book gelezen)
Gewicht: –
EAN: 9789024582167

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.