fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lezen | Miracle Morning

Miracle Morning

Soms zie je een boek een paar keer voorbij komen en word je nieuwsgierig. Dat had ik met Miracle Morning. Ik zag het op social media een paar keer voorbij komen en wilde weten wat die Miracle Morning nu eigenlijk was. Zou dit zelfhulpboek mij kunnen helpen mijn doelen te behalen. In deze boekrecensie vertel ik je alles over dit boek.

Over de auteur Hal Elrod

Hal Elrod is het levende bewijs dat het voor iedereen mogelijk is om tegenslag te overwinnen en om het meeste bijzondere leven op te bouwen dat we ons maar kunnen voorstellen. Op twintigjarige leeftijd werd hij aangereden en was hij zes minuten dood. Maar hij brak ook elf botten en hij liep blijvende hersenschade op. Hij kreeg te horen dat hij misschien nooit meer zou kunnen lopen, maar hij weerstond de logica van de artsen en werd een toppresteerder binnen zijn bedrijf. En dat was nog niet alles, want hij werd een ultramarathonloper, een bestsellerauteur, echtgenoot, vader en internationaal gastspreker.

Hal heeft zijn leven eraan gewijd anderen te laten zien hoe ze hun uitdagingen kunnen overwinnen, zodat ze het oneindige potentieel kunnen vervullen dat ieder in ons in zich heeft.

Samenvatting (achterkant boek)

6 GEWOONTES OM JE LEVEN SUCCESVOLLER TE MAKEN

Wat hebben Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins en Richard Branson met elkaar gemeen, behalve dat ze een druk leven leiden en zeer succesvol zijn? Ze staan vroeg op en beginnen de dag met een uur voor zichzelf.

Stel dat je op een ochtend wakker wordt en je leven of een deel ervan is op een wonderbaarlijke manier veranderd? Wat zou er anders zijn? Zou je gelukkiger zijn, of gezonder? Zou je succesvoller zijn of meer energie hebben, zowel op persoonlijk vlak als in je werk? Welke van je problemen zouden zijn opgelost?

Hal Elrod laat in dit praktische boek zien hoe iedereen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends.

Wat wereldwijd al duizenden mensen in de praktijk brengen zou weleens de eenvoudigste methode kunnen zijn voor het creëren van een leven dat je altijd al wilde. Miracle Morning hielp hen een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan te leven.

Word wakker en besef hoeveel je kunt bereiken!

Wat ik van ‘Miracle Morning’ vind

Ik begon vol goede moed aan dit boek, maar ik moet zeggen dat ik er meer van had verwacht. Het is geen slecht boek, absoluut niet. Er staan namelijk echt wel hele goede tips in. Maar de schrijver komt heel vaak terug op wat er met hem gebeurd is. Aan het begin van het boek lees je uitgebreid zijn verhaal en hoe hij tot de Miracle Morning is gekomen. En dat hij soms even teruggaat is geen probleem, maar het zijn dan weer best lange stukken. Zonde. Want de Miracle Morning is echt wel iets waarin ik geloof. Ik sta zelf ook altijd eerder op, om zo rustig de dag te starten. En waar ik voorheen dan vooral bezig was met alles klaarmaken voor de dag, ben ik nu meer op mezelf gefocust en komt daarna al het andere aan bod.

Hal Elrod spreekt over Live Savers; Silence, Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading en Scribing. Die vijf dingen zou je in het uur dat je eerder opstaat moeten doen. En ik denk ook dat als je dit zou doen dat je je dag op een andere manier start.

In stilte de dag beginnen is een goede manier om je voorbereiden op de drukke dag die voor je ligt. Dit kan doormiddel van een ademhalingsoefening of meditatie. Het opzeggen van affirmaties is nooit iemand slechter van geworden dus ook dit helpt jou zeker om meer uit je dag te halen. Visualisatie is een bewezen hulpmiddel om doelen te behalen en het lezen van boeken die jou persoonlijk of zakelijk helpen groeien zijn helpen hier ook bij. Daarnaast is het iedere dag opschrijven van alles waar je dankbaar voor bent ook iets wat je helpt om positiever en gelukkiger in het leven te staan. En wat betreft de beweging, is het ook wel logisch dat je bloed dan gaat stromen en je meer energie zal hebben.

Ik kan me in bovenstaand dan ook echt wel in vinden.Nu alleen de uitvoering nog. Ik ben ermee begonnen, maar ben nog bezig met het vinden van een goede modus hierin. Hoe verdeel ik mijn tijd en wat werkt voor mij. Dat is voor iedereen anders.

Al met al is dit boek zeker een aanrader als je net als ik geen ochtendmens bent. Want door dit boek sta ik nog iets eerder op en begin ik vol energie aan de nieuwe dag. Het boek leest makkelijk weg en heb je ook zo uit. Goed, je moet even door de persoonlijke verhalen van de schrijver heen. Dat is dan wat minder.

Boekinformatie

Auteur: Hal Elrod
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Taal: Nederlands
Categorie: Psychologie
Bindwijze: Paperback, e-book, luisterboek
Verschijningsdatum: december 2018
Aantal pagina’s: 208 pagina’s
Druk: 6
EAN: 9789021572291

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij: o.a. Bol.com en met een Kobo Plus abonnement is het e-boek gratis.

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!