fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paarse Vrijdag, wat is het en waarom het zo belangrijk is

Paarse Vrijdag

Als je kinderen op de middelbare school hebt, heb je er vast al eens over gehoord: Paarse Vrijdag. Deze bijzondere dag staat symbool voor inclusiviteit, acceptatie en diversiteit. Maar wat is het nou precies en waarom wordt deze dag ieder jaar op de 2e vrijdag van december gevierd?

Wat is Paarse Vrijdag?

Paarse Vrijdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij scholieren en studenten paarse kleding dragen om solidariteit te tonen met de LGBTQ+ gemeenschap. Het begon als een initiatief op scholen om aandacht te vragen voor de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een breder gedragen beweging die laat zien dat iedereen, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, erbij hoort.

Waarom Paarse Vrijdag?

In onze kleurrijke samenleving is het belangrijk om te streven naar een wereld waarin iedereen zich geaccepteerd en geliefd voelt, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden. Paarse Vrijdag biedt een kans om bewustwording te creëren en het gesprek over inclusiviteit aan te wakkeren.

Liefde, begrip en verbondenheid

Het is mijn missie om met Tante Truus Kan Alles liefde, begrip en verbondenheid te creeren en vergroten. Ik geloof dat diversiteit een kracht is die onze wereld mooier maakt. Net zoals edelstenen en sieraden in al hun verscheidenheid schitteren, doen ook mensen dat. Daarom omarm ik deze dag en moedig ik iedereen aan om deel te nemen aan deze viering van diversiteit.

Hoe Kun Je Meedoen?

  1. Draag vandaag paars (2e vrijdag van december): Het eenvoudigste, maar krachtigste gebaar is het dragen van paarse kleding en/of accessoires. Het laat zien dat je staat voor een inclusieve samenleving.
  2. Deel je steun: Maak een foto van jezelf in het paars en deel deze op sociale media met de hashtag #PaarseVrijdag. Zo verspreiden we gezamenlijk de boodschap van liefde en acceptatie.
  3. Informeer anderen: Deel kennis over de betekenis van Paarse Vrijdag en waarom het zo belangrijk is. Samen kunnen we voor meer begrip zorgen.

Samen het verschil maken

Paarse Vrijdag herinnert ons eraan dat we samen een verschil kunnen maken. Laten we streven naar een wereld waarin iedereen trots zichzelf kan zijn, zonder angst voor oordeel of discriminatie. Ik geloof in een toekomst waarin diversiteit wordt gevierd, elke dag. We hebben nog een lange weg te gaan, maar met dit soort dagen en gebaren komen we steeds een dagje dichterbij…

🌈💜

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!