fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weg met plastic verpakkingen! Doe mee met de Refill Revolutie van The Body Shop

Refill Revolutie

Je shampoo is op en je gooit de lege fles in de prullenbak. Ditzelfde doe je met je conditioner, douchegel en bodylotion. The Body Shop heeft schoon genoeg van al dat plastic dat na een keer gebruiken de vuilnisbak in gaat. Daarom zijn zij een Refill Revolutie gestart. Als het aan The Body Shop ligt, wordt hervullen de norm. Want nog dit jaar komen er Refill Stations in 400 van de winkels en in 2022 volgen er nog eens 400 winkels. De komende 5 jaar moeten bijna alle winkels van The Body Shop een Refill Station krijgen. De eerste winkel in Nederland met een Refill Station is gevestigd in Rotterdam en ik bracht een bezoekje omdat ik erg nieuwsgierig was naar deze duurzame manier van beauty- en verzorgingsproducten inkopen. In deze blog vertel ik je er alles over.

De Refill Revolutie van The Body Shop

Ik moet zeggend at ik de de Refill Revolutie van The Body Shop een mooi en goed initiatief vind. Als ik bedenk wat ik jaarlijks aan verzorgingsproducten gebruik en hoeveel plastic daarmee in de prullenbak beland, schaam ik me een beetje. Ik ben dan ook heel blij dat steeds meer bedrijven overgaan op duurzame verpakkingen of hervulbare flessen. Zo ook de Body Shop. Door een lege fles te kopen (of meerdere) kan je die steeds weer bijvullen met jouw product naar keuze. Op dit moment kan dit nog niet met alle producten, maar ik weet zeker dat het assortiment steeds verder wordt uitgebreid. Op dit moment kan je in ieder geval terecht voor verschillende shampoo’s, conditioners, douchegels en bodylotions. Een mooie basis dus.

Weg met plastic verpakkingen! Doe mee met de Refill Revolutie van The Body Shop

Hoe werkt zo’n refill station

Gek eigenlijk dat er nooit eerder aan gedacht is, want het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Maar hé, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Stap 1

Je kiest je product en de geur.

Stap 2

Eén van de medewerkers van The Body Shop vult de aluminiumfles voor je. Vervolgens kan je de fles nog voorzien van stickers zodat je weet wat er in de fles zit en stickers om de fles op te leuken.

Stap 3

Als je product op is, maak je de fles thuis goed schoon en verwijder je de sticker waarop staat wat erin zit. Dan ga je weer naar The Body Shop voor een refill.

Mijn bezoek aan The Body Shop in Rotterdam

Ik was nog nooit naar het filliaal in Rotterdam geweest. Meestal bestel ik online of ga ik naar het filliaal in mijn woonplaats Zoetermeer. Nu moet ik je zeggen dat het filliaal in Rotterdam erg mooi en ruim opgezet is. Wat meteen opviel is dat ze de verpakkingen van bijvoorbeeld de Body Butters ook hebben aangepakt. De hele verpakking is recyclebaar: het deksel is van aluminium en de pot zelf bestaat voor 100% uit gerecycled plastic. Een deel daarvan is Community Fair Trade-gerecycled plastic uit India. En ze zien er ook nog eens mooi en uitnodigend uit. Maar niet alleen de verpakking is aangepast. Ook de bodybutters zijn nu nog beter voor huid en natuur. Ze bestaan namelijk voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals Community Fair Trade-sheaboter, en ze dragen het keurmerk van The Vegan Society. Goed bezig!

Weg met plastic verpakkingen! Doe mee met de Refill Revolutie van The Body Shop

Mijn ervaring met het Refill Station

Maar he wilt natuurlijk weten hoe mijn ervaring was met het het Refill Station. Hier kan ik heel kort over zijn: GOED! Het is allemaal vrij eenvoudig. Ik koos voor de Moringa Shower Gel, de fles werd gevuld door de medewerkster en vervolgens koos ik een paar leuke stickers voor op de fles. Het fijne is dat de fles een drukpompje heeft waardoor de inhoud er gedoseerd uitkomt. Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar als ik een lekkere douchegel van The Body Shop in de badkamer heb staan en de meiden gebruiken die, is de fles halfleeg. Zonde! Nu kunnen (en mogen) ze ook mijn douchegel gebruiken en blijft er genoeg over als ik wil douchen 😉

mijn hervulbare fles van de refill revolution

Woon je in de buurt van Rotterdam dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de winkel en gebruik te maken van het Refill Station en op die manier bij te dragen aan de Refill Revolutie.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!