fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelfliefde is niet vanzelfsprekend

Zelfliefde

Althans voor veel vrouwen niet.  Een wereldwijd onderzoek van The Body Shop onder vrouwen, heeft vastgesteld dat 1 op de 2 vrouwen meer zelftwijfel dan zelfliefde voelt en 60 procent zou willen dat ze meer respect voor zichzelf had. Daar schrok ik erg van! Daarom was ik blij dat The Body Shop mij voor deze campagne vroeg. Ik ben namelijk een groot aanvoerder van meer zelfliefde onder vrouwen. Ik heb niet voor niks een e-book geschreven, genaamd ‘Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch’ en ook in mijn online programma is zelfliefde een groot thema. Want weet je wat het is, het begint allemaal met zelfliefde…

Self Love Index

In november en december 2020 is aan meer dan 22.000 mensen uit 21 verschillende landen gevraagd hoe zij hun eigenwaarde, geluk en welzijn beoordeelden. De gemiddelde score op de Self Love Index van The Body Shop was slechts 53 op een schaal van 0-100. Dit betekent dat bijna 1 op de 2 mensen over de hele wereld meer zelftwijfel dan zelfliefde voelt.

Gelukkig is er ook reden tot optimisme, want het onderzoek onthulde ook de kracht van zelfliefde. Mensen die hoog scoorden op de Self Love Index, hebben meer kans om snel terug te veren na een zware tijd.

Selflove is meer dan alleen lekker in je vel zitten. Als je van jezelf houdt, waardeer je jezelf om wie je bent, accepteer jezelf zoals je bent én geef je jezelf toestemming om uit te groeien tot je ware ik. Selflove begint dan wel vanbinnen, maar daar blijft het niet bij.

 Self Love Uprising

The Body Shop heeft een wereldwijde beweging gelanceerd: Self Love Uprising‘. Deze campagne moet ervoor gaan zorgen dat er in 1 jaar tijd 1 miljoen keer wordt gehandeld uit selflove, om meer liefde en positieve veranderingen in de wereld te creëren. Hoe klein ook, elke actie telt en kan leiden tot grote veranderingen. 

Hoe zit het met jouw zelfliefde?

En nu ben ik heel benieuwd hoe het zit met jouw zelfliefde? Hou je onvoorwaardelijk van jezelf? Waardeer je wie je bent en hoe je eruit ziet? Accepteer jij jezelf volledig? En hou jij genoeg van jezelf dat je jezelf alles gunt en weet dat je alles kunt bereiken wat je maar voor ogen hebt? Ik denk, nou ik weet wel zeker dat jij niet op alle vragen volmondig ja hebt gezegd. En dat is niet erg. Maar weet dat je hier wel ‘JA!’ op zou kunnen zeggen.

Dat is nou het mooie, jij hebt de macht en kracht om daarvoor te zorgen! Iedere dag weer heb jij de keuze om meer van jezelf te houden of niet. En hoe meer iedereen van zichzelf gaat houden, hoe meer we ook van anderen zullen houden. Meer liefde in de wereld, dat wil toch iedereen? In mijn blog over het vergroten van je zelfliefde lees je hier meer over.

Hoe je je zelfliefde vergroot

Nu wil je natuurlijk weten hoe je je zelfliefde kan vergroten. Hieronder zal ik een paar korte tips met je delen. Deze tips heb ik eerder al gedeeld in deze blog met een uitgebreide uitleg en hoe je het aan kan pakken.

  • Accepteer jezelf: wees volledig akkoord met wie je bent en hoe je eruit ziet. Jij mag er zijn!
  • Wees lief voor jezelf en wees niet te streng voor jezelf: goed is ook goed. Het hoeft niet altijd beter of perfect.
  • Zorg goed voor jezelf: maak tijd voor jezelf en geniet van jouw tijd.
  • Affirmaties helpen je om meer van jezelf te houden: zeg iedere dag krachtige affirmaties tegen jezelf. Hoe vaker je iets tegen jezelf zegt, hoe meer je erin gaat geloven. Kijk maar eens naar die negatieve gedachten die je over jezelf hebt. Nu dus gaan doen met positieve gedachten!
  • Leef in het nu en wees dankbaar: we leven gehaast en vaak op de automatische piloot. Ga weer net als toen je kind was op in hetgeen je aan het doen bent. Kom terug in het nu, probeer dat steeds langer te zijn en geniet van alle schoonheid om je heen. Geniet en wees dankbaar! Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn.
  • Durf nee te zeggen: bewaak je grenzen. Als je écht van jezelf houdt, ga je je eigen grenzen niet over. Je wil lief en aardig gevonden worden, dat is helemaal oke. Maar niet als het ten koste van jezelf gaat. Anderen helpen en voor ze klaarstaan is mooi en lief, maar niet ten koste van jouw eigen welzijn.

Maak zelfliefde vanzelfsprekend

Zelfliefde is niet vanzelfsprekend, maar zullen we nu afspreken dat dit wel vanzelfsprekend wordt? Dat jij van jezelf gaat houden zoals je ook van anderen houdt? Ga jij voor jezelf zorgen zoals je voor anderen zorgt? Zeg jij iedere dag tegen jezelf dat je een mooie en sterke vrouw bent die het beste verdient? Zullen we dat afspreken en vanaf nu gewoon gaan? Ik zeg hier volmondig ‘JA!’ tegen.

Deel hier een bericht over op Instagram in je feed of op je stories en tag @tantetruuskanalles en @thebodyshop en gebruik de hashtag #SelfLoveUprising. Ik zie dan dat je mij getagd hebt en ik deel jouw bericht in mijn stories. Laten we deze boodschap van zelfliefde verspreiden, zodat alle vrouwen in Nederland hun zelfliefde gaan vergroten. Samen zijn we sterk!

Doe je mee?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!