Onbeperkt kinderboeken lezen met kinderboekenplatform Booqees

Ik kreeg een leuke mail van Booqees met de vraag of ik Booqees wilde uit proberen. Dat wilde ik wel. Een aantal weken later kreeg ik een leeg boek thuisgestuurd. Mensen die mij op Instagram volgen hebben hier een foto van voorbij zien komen. Voor de mensen die de foto niet hebben gezien het is de foto hierboven. Het was dus een boek met een kaft, maar de bladzijdes waren leeg. Superleuke promotie van het nieuwe kinderboekenplatform Booqees. En bij het boek zaten de instructies voor het uitproberen van dit platform. En dus gingen we aan de slag met onbeperkt kinderboeken lezen met kinderboekenplatform Booqees!

Wat is Booqees?

Booqees is een leesplatform met kinderboeken. Je vindt er vindt er verschillende boeken zoals prentenboeken, AVI-boekjes en nog veel meer andere kinderboeken. Een fijn platform voor ons aangezien Marley in groep 3 zit en moet oefenen met lezen van E3 boekjes. De ebooks zijn voor kinderen van 0 tot 15 jaar. Er is dus voor ieder wat wils en keuze genoeg.

kinderboekenplatform Booqees
De keuze is enorm!

Voor een maandelijks bedrag van € 6,99 krijgt een heel gezin onbeperkt toegang tot een schat aan digitale kinderboeken van toonaangevende uitgeverijen als Leopold, Holland, Kluitman, Querido Kind, Ploegsma, De Eenhoorn en Zwijsen. Ideaal dus als je meerdere kinderen hebt.

Hoe werkt het?

Booqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets. Ook is het mogelijk ebooks te lezen via de browser op een pc of laptop.

“Booqees is de Netflix voor kinderboeken,” vertelt Pieter Havermans, co-founder van Booqees. “Ons platform is speciaal ontwikkeld voor gebruik door kinderen. Het is een veilige, kindvriendelijke leesomgeving. De boeken worden streaming aangeboden, dus overal waar internet is, kan gelezen worden.”

Onbeperkt kinderboeken lezen met kinderboekenplatform Booqees

Onze ervaring met Booqees

Ik heb de app op de iPad gedownload. Het was even vogelen hoe alles werkt, maar ben er inmiddels achter dat je met alle kanten op swipen vanzelf nieuwe opties ziet. Maar het zou fijn zijn als je bij het eerste gebruik van de app, tips krijgt over hoe de app werkt. Als je via de pc inlogt is alles heel duidelijk te vinden.

Je kan meerdere profielen aanmaken. Marley en Jenna hebben dus ieder een eigen profiel. Ik log 1x in met een gebruikersnaam en wachtwoord en kan dan kiezen welk profiel ik wil gebruiken. Wat alleen jammer is, is dat je met één inlog niet op meerdere tablets (en dus meerdere profilen) kunt inloggen. Bijvoorbeeld het ene kind leest op een tablet en tegelijkertijd leest het andere kind op een laptop. Dat zou bij meerdere kinderen wel ideaal zijn. Als het dan toch met Netflix wordt vergeleken, dan ook op meerdere schermen moeten kunnen lezen. Toch?

Verder kan je boeken selecteren op leeftijdscategorie, onderwerp (bijv dieren) en AVI niveau. Echt ideaal. Zo heeft Marley genoeg keuze om AVI E3 boeken te lezen. En dat zonder het gedoe van naar de bieb gaan (of wat wij altijd hebben dat de boeken te laat terug naar de bieb gaan). Ik heb ook al meerdere boeken voor Jenna voorgelezen en zij vindt het ook helemaal leuk.

Onbeperkt kinderboeken lezen met kinderboekenplatform Booqees

Zou ik een abonnement op Booqees nemen?

Hier kan ik alleen maar volmondig “JA!” op zeggen. Ondanks dat er vooral in de app nog wel wat dingen verbeterd kunnen worden. Ze zijn nog maar net gestart dus ik verwacht dat ze met alle feedback aan de slag gaan. Booqees werkt en is makkelijk, want je kan altijd en overal (mits je internet hebt) de boeken die erop staan lezen. En iedere keer kan je weer een ander boek kiezen. Daarnaast is het ook zeker betaalbaar.

Ik moet wel toegeven dat er niks boven een echt boek gaat. Dus ik zal tussendoor ook nog zeker een leuk of mooi boek voor de meiden kopen. En we zullen zeker ook nog naar de bibliotheek gaan, omdat het gewoon leuk is om tussen al die boeken te snuffelen. Maar als je kind van lezen houdt en het ene na het andere boek verslindt, of als je kind moet oefenen met lezen, of omdat je het heerlijk vindt om voor te lezen, dan is Booqees zeker een aanrader.

Probeer kinderboekenplatform Booqees nu zelf uit

Je kunt kinderbokenplatform Booqees nu twee weken gratis uitproberen. Je hoeft er niks speciaals voor te doen. Ga naar Booqees en klik op ‘Gratis proberen’. Zo kun je twee weken boeken lezen en je zit nergens aan vast. Ik zou het dus zeker uitproberen als ik jou was. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Veel leesplezier!

Booqees maakt lezen nog leuker

Foto’s: ©Booqees

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

4 REACTIES

  1. Binnen enkele weken introduceren we ook een Booqees Plus abonnement. Hiermee kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd lezen binnen 1 account, en offline lezen. Hiermee kunnen kinderen doorlezen op plekken zonder internet, zoals achter in de auto of op vakantie. Super handig! 😉

  2. Het woord ‘onbeperkt’ klinkt heel aantrekkelijk! En lezen vind ik ook geweldig, en zeker voor kinderen. Zelf houd ik alleen wat minder van digitaal. Maar daar zullen kinderen denk ik geen last van hebben.

    • Het is echt een leuk platform en er komen steeds boeken bij. Ik heb zelf een ebook maar gebruik die alleen als we op vakantie gaan. Thuis heb ik toch het liefst een echt boek in mijn handen net zoals ik iedere ochtend ook gewoon een echte krant lees ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.