fbpx

4x apps voor het perfecte plaatje

apps voor het perfecte plaatje

Nu gaat er natuurlijk niets boven een professionele fotograaf, maar tegenwoordig kan je zelf ook echt prachtige foto’s maken. Gewoon met je mobieltje. En dan zijn er nog talloze apps die ervoor zorgen dat jouw foto nog net even wat mooier wordt. In deze blog deel ik mijn 4 favoriete apps voor het perfecte plaatje.

Smartphone met camera

Oké, officieel hoort deze niet in het lijstje met apps. Maar het begint natuurlijk wel met een smartphone. De smartphones van tegenwoordig hebben zo’n goede camera dat het niet nodig is om een spiegelreflex- of systeemcamera aan te schaffen. Wil je een telefoon met een groot scherm én een camera waar je u tegen zegt? Ga dan zeker voor de iPhone 14 plus. Dit toestel heeft wel tot 21% meer beeldscherm. Ideaal om je foto’s goed te bekijken en ieder detail goed te zien. Daarnaast heeft dit toestel de beste camera onder de smartphones waardoor je tot wel 2,5x betere foto’s maakt. Zelfs bij weinig licht. Ideaal straks als de dagen weer korter zijn en de avonden langer, en je juist die gezellige momenten vast wil leggen.

1. Camera-app

De camera-app zit natuurlijk standaard op je telefoon en dat is ook eigenlijk het enige wat je nodig hebt om een foto te maken. Wat veel mensen niet weten is dat je veel instellingen in deze app kan aanpassen. Zo kan kan je de afmeting van de foto instellen: bijvoorbeeld vierkant, 4:3 of 16:9. De meeste camera’s op smartphones staan ingesteld op 4:3. En je kunt ook de belichting aanpassen. Met een gewoon fotocamera zou je dit met het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde aanpassen. Op je smartphone is het alleen een kwestie van plus of min. Supersimpel dus. Ook kan je diepte creëeren door met je vinger op het onderwerp dat je juist scherp wilt hebben te tikken. En zo zijn er nog veel meer instellingen die je kan aanpassen om van je foto’s nog mooiere foto’s te maken. Je hebt dus echt geen dure fotocamera meer nodig.

2. Lightroom

Lightroom is mijn ideale fotobewerkingsapp voor het snel bewerken van foto’s op mijn telefoon. In deze app kan je kiezen voor voorinstellingen. Dit kan je zien als filters. Maar je kan ook alles zelf instellen. Dus de grootte en het formaat van de foto, belichting, witbalans, kleur, scherpte en ga zo maar door. Je kan ook zelf een voorinstelling maken. Dit heb ik gedaan voor mijn foto’s op Instagram. Zo hebben alle foto’s in mijn feed dezelfde kleur zodat het een mooi geheel is. Deze app heeft een gratis versie en een betaalde versie. Met de gratis versie kan je alles aan je foto aanpassen. Je kan alleen niet de foto synchroniseren op andere apparaten zoals je laptop. Buiten dat kan je met de gratis versie prima uit de voeten.

3. InShot

InShot is een betaalde app die je wel gratis kan proberen. Het is een fijne app voor iedereen die zijn of haar foto’s graag op social media deelt. Je kan in deze app namelijk niet alleen de standaard waardes zoals belichting aanpassen. Je kan hier ook je foto op een achtergrond plaatsen. Dit kan een wazige versie van de gekozen foto zijn, maar ook een motief of effen kleur achtergrond. Maar je kan ook stickers op je foto plaatsen, de achtergrond verwijderen en nog veel meer. Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen doorlopend abonnement heb, maar als ik een paar foto’s heb waarbij ik InShot wil gebruiken neem ik een maandabonnement. Dan heb ik een maand de tijd om verschillende foto’s te pimpen.

4. Foto afdrukken

De app ‘Foto afdrukken’ is een handige app waarmee jij jouw foto thuis kan afdrukken. Je kan aangeven hoeveel foto’s je op 1 pagina wilt. Handig als je bijvoorbeeld een bullet journal hebt en eigen foto’s gebruikt. Of als je thuis je foto’s op fotopapier wilt afdrukken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een goed printer thuis hebt staan. Laat je de foto’s liever ergens anders afdrukken? Dan zijn er tal van apps die een fotoservice bieden.

Wat is jouw favoriete foto app voor het perfecte plaatje?

Dit artikel is een advertorial. Dit betekent dat dit artikel een commerciële insteek heeft om een product of dienst aan te prijzen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!