fbpx

Volle maan op 10 september. Wat kan je verwachten van deze volle maan

Volle maan op 10 september

De volle maan van september wordt ook wel de oogstmaan en maïsmaan genoemd. Deze volle maan op 10 september staat in het teken vissen. In deze blog lees je wat je kan verwachten van deze volle maan en waar je je de komende tijd op mag focussen.

Oogstmaan

Deze maan wordt ook wel oogstmaan genoemd omdat deze maan meestal rond 23 september plaatsvindt. Op 23 september begint de astronomische herfst en op die datum zijn dag en nacht even lang. En in vroegere jaren betekende dit dat er langer geoogst kon worden. Vandaar de naam oogstmaan. En omdat eind augustus/begin september de periode is dat suikermais geoogst wordt, wordt deze maan ook wel de maïsmaan genoemd.

Als je meer wilt weten over hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over de volle maan van 16 februari lezen. 

Volle maan in Vissen

Vissen is een waterteken. Watertekens staan erop bekend dat ze gevoelsmensen zijn en heel intuïtief ingesteld zijn. Dit zal je dan ook rond deze volle maan merken. Focus daarom niet alleen op wat je kunt zien, maar ook op wat je voelt. Luister naar je onderbuikgevoel, je intuïtie, wat vertelt het jou? Dit kan je helpen bij het maken van keuzes of helpt je richting geven. Maak hier gebruik van!

Bij deze volle maan is het een goed moment om je te richten tot je relaties. Of dit nu de relatie met je partner, je kinderen, familie of vrienden is. Welke relaties kunnen wel wat meer aandacht gebruiken? Geef die nu de aandacht die ze verdienen. Vissen is namelijk ook het teken van de liefde en iedere relatie in jouw leven verdient liefde!

Verschijnselen bij deze volle maan op 10 september

Doordat deze volle maan in het teken Vissen staat kan het zijn dat je deze periode emotioneler bent dan je normaal gesproken bent. Volg nu zeker je gevoel, want Vissen zijn sterk intuïtief en dat zal daarom deze periode voor jou ook sterker ontwikkeld zijn. Vertrouw op je gevoel: als het goed voelt is het goed en als het niet goed voelt is het niet goed.

Ook kan je deze periode de behoefte hebben om bepaalde mensen binnen je familie- en vriendenkring vaker te zien en te spreken. Doe dit dan ook. Dit betekent dat de relatie met deze mensen nu extra aandacht nodig hebben om wat voor reden dan ook. Het zal de liefde en de band die je met deze persoon hebt alleen maar versterken en je kan nooit teveel liefde in je leven hebben.

Dit is een goed moment om eens goed bij jezelf na te gaan wat en wie écht belangrijk voor je zijn. Doordat je intuïtie nu tijdelijk beter ontwikkeld lijkt te zijn, kan je dit beter aanvoelen. Maak hier gebruik van!

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 10 september tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!