fbpx

Kinderboek | In de boeken van Mo’s Daughters hebben meisjes de hoofdrol + win

boeken van Mo's Daughters

Wist jij dat van de bestverkochte kinderboeken in Nederland in maar 20% een meisje de hoofdrol heeft? En dat in maar 13% van de kinderboeken de moeder een baan heeft? Ik heb er nooit echt bij stilgestaan, maar kinderboeken zitten vaak vol met ouderwetse beelden en voorbeelden. Meisjes zijn in kinderboeken veel vaker angstig, lief, stil en mooi. In de boeken van Mo’s Daughters hebben meisjes de hoofdrol zonder die ouderwetse clichés. Deze voorleesboeken met prachtige illustraties laten meisjes vooral zichzelf zijn. Ik kreeg van Mo’s Daughters een stapel hele leuke boeken opgestuurd

Mo’s Daughters

Mo’s Daughters richt zich met haar boeken heel bewust op meisjes van 0 tot 6 jaar. Ze willen deze jonge meisjes al vanaf jonge leeftijd inspireren. In de verhalen van Mo’s Daughters vind je geen ouderwetse stereotyperingen in woord en beeld. Maar verhalen waarin meisjes nieuwsgierig, onderzoekend, dapper, sterk en zelfstandig zijn! Verhalen waarin meisjes eruitzien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. En verhalen waarin zij de hoofdrol spelen en waarin vaders en moeders gewoon allebei werken en zorgen. Natuurlijk is het ook goed om deze boeken aan jongens voor te lezen, want ook zij moeten weten dat meisjes ook alles kunnen wat zij kunnen!

vijf personages in de boeken van Mo's Daughters

De 5 personages

De boeken van Mo’s Daughters zijn onderverdeeld in vijf type voorleesboeken:

  • Wies: een heerlijk eigenwijze peuter met een onwrikbare logica. In grappige verhalen op rijm ontdekt deze vastberaden peuter de wereld om haar heen en neemt zij iets niet zomaar voor waar aan. Het inspireert peuters om al heel vroeg het waarom van iets te vragen, en te denken in mogelijkheden en oplossingen.
  • Mila: de avonturier. Avonturier Mila laat zien dat je overal in en om het huis avonturen kunt beleven. Vol lef stapt zij af op het onbekende, klimt zij erop los en ontwikkelt zij steeds weer haar eigen kunnen.
  • Maan: is nieuwsgierig naar de wereld, gek op de natuur en stapt overal op af. Ze doet dan ook niets liever dan nieuwe landen ontdekken en andere dieren en mensen ontmoeten. Dapper, veerkrachtig en vindingrijk gaat zij het avontuur tegemoet in Australie en Canada.
  • Cato: is vastberaden, nieuwsgierig en lost met een wetenschappelijke aanpak lost grote raadsels op. Mo’s Daughters gelooft erin dat ‘als zij het ziet, zij het kan zijn’. Laten we meisjes zo snel mogelijk interesseren voor de wetenschap, hun nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken prikkelen en hun experimenteerlust stimuleren.
  • Super Suus: een nieuwe superheld waarin meisjes zichzelf herkennen! Mo’s Daughters wil meisjes al vanaf jonge leeftijd inspireren, ze laten zien dat ze precies goed zijn zoals ze zijn en dat er niets is dat niet kan puur en alleen omdat ze een meisje zijn.

Wat wij van de boeken van Mo’s Daughters vinden

Toen de boeken binnenkwamen heb ik er gelijk twee voor moeten lezen aan Jenna. Het zijn geen hele dikke boeken. Ideaal om ’s avonds voor het slapengaan voor te lezen. Je kan het boekje makkelijk uitlezen en je kind hoeft niet in spanning te wachten hoe het verhaal afloopt.

Suus en de toverballen
Het eerste boek dat ik las was Super Suus en de toverballen. Suus en haar vrienden doen klusjes in de buurt om geld te verdienen zodat ze superballen kunnen kopen. Maar dan zijn ineens alle superballen uitverkocht. En toch ruikt Suus de superballen. Ze gaat eropaf en ontdekt wie hier achter zit. En als een echte superheld lost ze het mysterie van de toverballen op!

Jenna zat helemaal in het verhaal en dacht hardop mee wat er gebeurd zou kunnen zijn. Omdat er ook mooie illustraties in het boek staan kon ze naast het luisteren naar het verhaal ook kijken naar de plaatjes die laten zien wat er zich afspeelt.

Naast dat het een leuk boek is en het verhaal meisjes inspireert om op ook op onderzoek uit te gaan, staan er achterin het boek speurneustips en een leuk idee voor een spel. Maar ook het voorwoord vind ik mooi. Hierin staat onder andere: ‘Jij bent fantastisch zoals je bent. Laat je niet wijsmaken dat je iets niet kunt of mag, puur omdat je een meisje of jongen bent…’. En zo is het maar net. Ik las dit voor aan Jenna en ze pakte me stevig beet en zei: ‘Dat weet ik toch mama, dat zeg je altijd.’

Mila op zolder
Mila is een een echte avonturier en niet bang. Als ze een deur in huis ontdekt is ze nieuwsgierig wat er achter deze deur te vinden is. Als ze hem opent ziet ze een trap naar boven. Het is wel een beetje donker, maar ze is helemaal niet bang! Ze gaat naar boven en maakt kennis met een spin. En dat is nog niet alles. Op zolder vindt ze allerlei schatten waarvan ze niet wist dat ze die hadden….

Ook bij dit boek zat Jenna er helemaal in. Ook dit boek heeft mooie illustraties die je meenemen in het verhaal. Hierdoor kon Jenna ook meedenken en meekijken met Mila tijdens haar ontdekkingstocht. En hierdoor vond ze dit boek en dit verhaal ook zo leuk. Ik moest gelijk het volgende boek voorlezen, maar die heb ik bewaard voor die avond.

prachtige illustraties in de boeken van Mo's Daughters

In de boeken van Mo’s Daughters hebben meisjes de hoofdrol

Wat meteen opvalt in deze leuke voorleesboeken is dat meisjes de hoofdrol hebben. Het zijn allemaal zelfverzekerde en avontuurlijke meisjes. Ze zijn niet bang. Nee, ze zijn vooral nieuwsgierig naar alles wat de wereld te bieden heeft. En dat is iets wat ik mijn dochters al van kleins af aan meegeef. Wees nieuwsgierig en bang zijn mag, maar laat het je niet tegenhouden om je dromen na te leven. Eigenlijk zou iedere jongen en ieder meisje voorlezen moeten worden uit de boeken van Mo’s Daughters!

De boeken van Mo’s Daughters kan je direct via hun website bestellen en zijn ook via Bol.com te koop.

Win twee boeken naar keuze van Mo’s Daughters

Ik mag twee boeken boeken van Mo’s Daughters weggeven. Eén voor jouw kind en één voor het kind van een vriend, vriendin of familielid.

Wat moet je doen om kans te maken:

  1. Like Tante Truus Kan Alles en Mo’s Daughters op Facebook
  2. Reageer onder het vastgezette bericht op de Facebookpagina van Tante Truus Kan Alles en geef aan dat je meedoet. Tag de vriend, de vriendin of het familielid wie jij het tweede boekje gunt. Heb je geen Facebook? Reageer dan onder dit artikel.
  3. Meedoen kan t/m donderdag 10 oktober. Ik maak op vrijdag 11 oktober (Wereld Meisjes Dag) de winnaar bekend. De winnaar krijgt altijd persoonlijk bericht. Ik plaats een openbaar bericht op Facebook en bij de reacties onder deze blog zodat alle deelnemers kunnen zien wie er gewonnen heeft.

Succes!

Wil je meer recensies van kinderboeken lezen? Kijk dan hier.

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!