De eerste werkweek van het nieuwe jaar | Een kijkje in mijn leven

De eerste werkweek van het nieuwe jaar

Na 2,5 week vakantie moesten de meiden weer naar school en ik weer aan het werk. Zo’n eerste week is altijd weer even wennen. Op tijd naar bed, vroeg op en weer van alles moeten. Wennen voor de kinderen, maar ook ik had even nodig om erin te komen. Maar het was een lekker weekje en in het weekend stonden verschillende leuke en gezellige dingen gepland.

Maandag

Ik heb vorige week het boek ‘Miracle Morning’ gelezen. Een boek over en productiviteit doelen behalen. Het advies is om iedere ochtend een uur eerder op te staan zodat je op een goede en rustige manier aan je dag begint. Binnenkort vertel ik je hier meer over, maar vandaag heb ik dit gedaan. En ik kan je zeggen dat het echt wel lekker is om je dag zo te beginnen. Ik ben heel ontspannen en hierdoor zijn de meiden dit ook. We doen alles op ons gemak en beginnen zo heel relaxt aan de dag. Ik ben sowieso een voorstander van een stressvrije ochtend en stond altijd al wat eerder op. Maar was dan bezig met alles klaar maken voor de schooldag. Nu sta ik op en is dat uur voor en van mij. Best lekker kan ik je zeggen!

Mijn bullet journal kan ik heel goed voor de Miracle Morning gebruiken. Ik kan dagelijks een dankbaarheidsdagboek bijhouden

En ik weet niet of het door de Miracle Morning komt of het feit dat ik weer opgeladen ben na de kerstvakantie, maar ik heb een behoorlijk productieve dag. Maandag is mijn schrijfdag en de ene na de andere blog rolt uit mijn vingers. Heerlijk! De eerste dag van de eerste werkweek ben ik goed doorgekomen en ik zit vast weer snel in het ritme.

Dinsdag

Ook op deze tweede dan van de eerste werkweek van het jaar starten we lekker rustig op en beginnen onze dag op een goede en rustige manier. Ik ben lekker bezig en werk mijn hele to-do-lijst af. Dat blijft toch zo’n goed gevoel geven. De meiden hebben het ook helemaal naar hun zin op school en komen langzaamaan weer in het ritme.

Vandaag schrijf ik o.a. het artikel over mijn bullet journal in januari

Ik kwam er, vlak voordat mijn werkdag erop zat, achter dat ik mijn kwartaaladministratie afgelopen maanden helemaal vergeten ben. Ik ben normaal heel netjes hierin, maar ik denk dat ik dit door de drukte ben vergeten. Dus in de avond werk ik mijn administratie voor oktober bij en de volgende avonden komen november en december aan de beurt.

Woensdag

Vandaag is het tijd om te sporten. Normaal gesproken sport ik op maandag en donderdag of vrijdag, maar maandag lag mijn prioriteit echt even op mijn werk. Het sporten viel tegen, maar ben blij dat ik weer geweest ben. En ik geloof dat veel mensen als goed voornemen sporten hebben, want het was me toch druk. Over een paar weken zal het vast weer een stuk rustiger zijn 😉

Midden op de dag lekker in bad. Gewoon omdat het kan 😉

Na het sporten ruim ik de woonkamer op, maak ik schoon en haal ik de meiden uit school. Jenna gaat bij een vriendinnetje spelen dus ik heb een gezellig middagje met Marley. Als zij dan even op de iPad wil ga ik even in bad. Even lekker een momentje alleen om tot rust te komen en op te laden. Dan is het toch wel handig als je dochter alweer bijna een tiener is. En dan zitten we alweer op de helft van de eerst werkweek van dit nieuwe jaar.

Donderdag

Ook vandaag ben ik druk aan het werk. Aan het begin van deze week ben ik vooral bezig geweest met schrijven, social media kanalen bijwerken en heel veel mail lezen. Ik ben inmiddels helemaal bij en kan me nu volledig focussen op het schrijven van nieuwe blogs en nadenken over hoe ik het komende jaar aan de slag ga met mijn bedrijf.

Jenna wil sinds kort iedere dag helpen met koken. Zo gezellig!

In de avond is het weer tijd voor een ouderraad vergadering. Er wordt weer veel besproken en er worden mooie plannen voor het lustrumjaar gemaakt. Het blijft leuk om al die activiteiten voor de kinderen te bedenken en waar te maken. En in zo’n lustrumjaar wordt er altijd net even iets extra’s gedaan.

Vrijdag

Vandaag was ik eigenlijk van plan om te gaan sporten, maar ik ben zo ontzettend moe. Ik heb best veel gedaan deze week en ben toch weer te laat naar bed gegaan. Dus ik besluit om weer even mijn bed in te gaan als de meiden naar school zijn. Na een halfuurtje geslapen te hebben voel ik me een stuk beter en kan ik er weer tegenaan. Op de zolder na maak ik alles schoon. Ik doe de bovenverdieping normaal gesproken in het weekend, maar daar wil ik vanaf. Zo zonde van het weekend. Die tijd wil ik gewoon met mijn gezin doorbrengen.

Moe is moe en doet dus lekker een ochtenddutje zodat ze er daarna weer tegenaan kan

Vanavond blijven vrienden eten en het wordt weer een gezellige avond. Ik maak Mauritiaanse bami, omdat ik weet dat ze dat heel lekker vinden. En ik had gelijk, want ik had een hele grote pan gemaakt en die wordt helemaal leeggegeten. Jenna en Marley hadden ’s middags cakejes gemaakt en die eten we als toetje. Er wordt veel gekletst en de kinderen zijn lekker aan het spelen. Heerlijk dit soort avondjes en een fijne afsluiting van de eerste werkweek van het nieuwe jaar.

Zaterdag

Vandaag kunnen we eindelijk de kerstboom inleveren bij de gemeente. Ik heb met mijn schoonmoeder afgesproken dat Alex en de meiden ook haar kerstboom weg zullen brengen dus de Alex en de meiden zijn aan het begin van de middag druk in de weer.

Hier kan ik dus uren naar kijken. Zo lief ❤️

In middag komt mijn vriendin Tessa met haar zoontje en vanaf dat moment ben ik mijn meiden kwijt haha. Ze zijn gek op dat kereltje en als hij dan voor het eerst Máá-lie (Marley) zegt, smelten we allemaal. Zo schattig! De rest van de dag heb ik geen omkijken naar de meiden, want die vermaken zich prima. Marley mag ’s avonds opblijven om ‘Wie is de mol’ te kijken en we hebben echt nog geen idee wie de mol zou kunnen zijn. Uiteraard hebben we wel een paar verdachten…

Zondag

Na een kort nachtje gaan Tessa, de meiden en ik naar de bioscoop. We willen alle vier al een tijdje ‘The Addams Family’ zien vandaag is het dan zover. Het is het wachten waard geweest, want het is een geweldige film. Ik heb een paar keer heel hard moeten lachen. En zo grappig om de Addams nu in animatie te zien.

Een typische zondagmiddag 😍

Als Tessa en haar kleine ’s middags weer naar huis gaan, ga ik de speelkamer opruimen en wat wasjes wegwerken. Dan maak ik een flinke pan tomatensoep zodat ik maandag niet hoef te koken. En niet lang na het eten gaan de meiden naar bed en ik volg niet land erna. Ik ben gesloopt. Maar het was een heerlijk weekend. Wij kunnen er weer tegenaan. Maar dan moet ik wel op tijd naar bed haha

De eerste werkweek van het nieuwe jaar

De eerste werkweek van het nieuwe jaar zit er al weer op. Het was een week van veel werken en werk inhalen. Een week van weer even inkomen, maar vooral een week met veel gezelligheid. Komende week wordt ook weer hard werken. Maar daar heb ik ook echt zin in. Ik heb ook een paar leuke afspraken staan en komend weekend staan er ook weer gezellige dingen op de planning. Maar eerst ga ik weer genieten van de nieuwe week. Ik ben benieuwd wat er allemaal op mijn pas zal komen…

Ik wens jou ook een mooie week. En ben je moe of heb je wat minder energie? Pak dan je op tijd je rust. Maak er iets moois van!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!