fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Geef je haar een oppepper met een detox van kleimasker

detox van kleimasker

Is jouw haar droog, stug en kan het wel een oppepper gebruiken? Probeer dan eens een detox van kleimasker. ‘Een kleimasker in je haar?!’. Ik hoor het je denken. Ja, een kleimasker wat je normaal gesproken op je gezicht smeert. Het werkt als een detox en zorgt ervoor dat je haar weer zacht is. En als je net als ik krullen hebt, zorgt het voor mooie gezonde krullen. En het mooie is dat het helemaal binnen de Curly Gril Methode of CG methode past. Ik probeerde het voor je uit en ik kan je zeggen dat ik enthousiast ben!

Droog en stug haar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vond. Een kleimasker wordt immers hard. En ik denk dan meteen dat mijn haar zal afbreken. Maar mijn haar was zo droog en stug. En dit terwijl ik niks in mijn haarroutine had aangepast. Ik had wel mijn haar geverfd en het is buiten een stuk vochtiger. Maar normaal gesproken zorgt dit voor wat extra pluis en na het aanpassen van mijn haar producten kan mijn haar er weet tegenaan. Maar nu voelde mijn haar echt als stro en het leek steeds meer te gaan pluizen. Slechter dan dit zou het niet worden en dus waagde ik het erop.

Wat doet klei voor je haar

Eigenlijk doet klei hetzelfde voor je haar als het voor je huid doet. Het heeft een ontgiftende werking. En het reinigt en beschermt je hoofdhuid. Het reguleert ook de talgproductie van je hoofdhuid en dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van vet haar. En droog haar wil niet zeggen dat je haar een tekort aan vet heeft, maar dat je een tekort aan vocht heeft. Door deze manier van je haar en hoofdhuid reinigen te hanteren kan je van het gebruik van shampoo (zonder sulfaten) afstappen. Al moet ik wel zeggen dat je er wel even de tijd voor moet nemen.

Welk kleimasker is geschikt

Ik wilde eigenlijk met 100% groene klei aan de slag, wat eigenlijk het beste is. Maar dit had ik niet liggen. Gelukkig had ik nog wel een tube met houtskool kleimasker liggen en heb dit gebruikt. Het soort kleimasker maakt niet uit, maar ik raad je aan om een kleimasker van natuurlijke aard te gebruiken. Mijn kleimaskers koop ik altijd bij Holland & Barret (De Tuinen) zodat ik zeker weet dat er geen rommel in zit. De kleimaskers zitten vol mineralen en reinigende eigenschappen. De kleur van het masker maakt niet heel veel uit, als het maar een kleimasker is. Je kan kant en klare kleimaskers kopen, maar je kunt ook poeder kopen wat je zelf dan tot masker maakt door er water aan toe te voegen.

Hoe gebruik je het kleimasker

Het gebruik is eenvoudig. Het kost wel wat tijd, maar hé maak er gewoon gelijk een ik-tijd moment van. Zo deed ik het:

  • Breng het kleimasker pluk voor pluk aan. Dit kan op droog en op vochtig haar. Ik bracht het masker aan op droog haar, omdat ik je bij vochtig haar langer moet wachten tot de klei hard wordt en ik had niet zoveel geduld.
  • Nu wacht je tot alle klei hard is geworden. Bij mij duurde dit zo’n 15 minuten. Als je het op nat haar aanbrengt zal de wachttijd langer zijn.
  • Spoel je haar goed uit met lauw water. Het is belangrijk om je haar goed uit te spoelen. Er mag absoluut geen klei meer in je haar zitten.
  • Droog je haar met een microvezel handdoek of t-shirt.
  • Smeer een voedend haarmasker in je haar en laat dit minimaal 30 minuten intrekken. In de tussentijd kan je iets anders gaan doen. Ik heb mijn haar gevlochten en heb met het masker geslapen.
  • Spoel het masker uit en droog en style je haar zoals je dit gewend bent. Bij mij is dit volgens de cg methode met een leave-in conditioner (Banana Hairfood), krullen crème (Bol.com van Shea Moisture) en gel (Jane Carter Solution Curls to Go Coiling All Curls Elongating Gel).
  • Föhn je haar droog of laat het aan de lucht drogen.

Mooi en gevoed haar door een detox van kleimasker

Het eindresultaat is echt verbluffend. Mijn haar is niet meer droog, voelt zacht aan en glanst. En het volume dat ik kwijt was is ook weer terug. Ik heb een volle bos prachtige krullen en dat alles door een detox van kleimasker. Door gewoon een kleimasker wat ik normaal gesproken op mijn gezicht smeer in mijn haar te smeren! Ik ga dit zeker vaker doen.

Wist jij dat je een kleimasker in je haar kunt smeren?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!