fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Dummie de mummie jubileumfeest in het Rijksmuseum van Oudheden

Dummie de mummie jubileumfeest

Als je kinderen hebt dan ken je de Dummie de mummie wel. Maar wist jij dat deze Dummie de mummie alweer 10 jaar bestaat? Om dat te vieren wordt er in het Rijksmuseum van Oudheden een Dummie de mummie jubileumfeest gehouden. En jij kan daar bij zijn!

10 jaar Dummie de mummie-feest

Op zaterdag 25 mei is het feest. Dan wordt gevierd dat Dummie de mummie alweer 10 jaar bestaat. Schrijfster Tosca Menten geeft samen met Dummie twee vrolijke voorstellingen. En geloof me, een voorstelling van Tosca Menten is alleen al een feestje. Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. En haar liedjes zijn ook helemaal geweldig!

Dummie de mummie jubileumfeest met Tosca Menten
Tosca Menten, de schrijfster van Dummie de mummie

Speurtochten

Voor alle feestgangers is er na de voorstelling een exclusief cadeautje en iedereen kan met Tosca op de foto, een handtekening in zijn of haar Dummie-boek laten zetten of met de gratis ‘10 jaar Dummie de mummie’-speurkaart de museumzalen in. Er zijn ook mooie prijzen te winnen.

Knutselen en snoepen

Er kan bij de knutseltafels bij de Egyptische tempel in de hal geknutseld worden. Maak bijvoorbeeld een feestelijke kroon of ketting met een gouden scarabee. En in het museumcafé staan Dummie-muffins op het menu.

Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via 10jaardummie.

Kinderen in Rijksmuseum van Oudheden

Ochtendprogramma (11.00 – 13.00 uur)
10:00 uur museum open
11:00 – 11:30 uur optreden Tosca Menten en Dummie de mummie in de Tempelzaal
11:30 – 13:00 uur signeren door Tosca Menten

Middagprogramma (14.00 – 16.00 uur)
14:00 – 14:30 uur optreden Tosca Menten en Dummie de mummie in de Tempelzaal
14:30 – 16:00 uur signeren door Tosca Menten
17.00 uur museum sluit

Nog meer Dummie de mummie in het museum

Voor echte Dummie de mummie-fans is er ook een Dummie de mummie-speurboekje met opdrachten en puzzels. Dit boekje kost €2,95. Dit boekje maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor jarige Dummie-fans kan er een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) geboekt worden. Alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie de mummie-kwartetspel zijn te koop in de museumshop. Ook Tosca’s nieuwe boek Siem en de slag om Slommeren is die dag voor het eerst te koop.

Rijksmuseum van Oudheden

Genoeg te doen in het museum

En er is nog veel meer te zien en te doen in het Rijksmuseum van Oudheden. Er is genoeg te dien en je zult je niet vervelen! Zo kun je ook nog de tentoonstelling Goden van Egypte bezoeken. Ik ben er een paar weken geleden geweest en het is echt de moeite waard om te bezoeken.

Kom ook naar het Dummie de mummie jubileumfeest in het Rijksmuseum van Oudheden

Om deel te nemen aan alle activiteiten is het belangrijk dat je wel een entreekaart voor het museum hebt. Hieronder vind je alle info over het museum.

Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 tot 17:00 uur (ook tijdens alle schoolvakanties)
Waar: Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Prijzen: volwassenen €12,50, kinderen t/m 4 jaar gratis, kinderen 5 t/m 17 jaar €4, familiekaart €29 (2 volwassenen + 2 kinderen 5 t/m 17 jaar), CJP 18+ €6, CJP 18- €3, museumkaart gratis
Meer informatie: Rijksmuseum van Oudheden

Zien we jou op dit jubileumfeestje?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!