fbpx

Het gemak van een weekmenu + gratis weekmenu’s om uit te printen

Weekmenu met boodschappenlijstje

Sinds een paar weken gebruik ik een weekmenu. Om eerlijk te zeggen zag ik er nooit echt het nut van in. Maar nu ik iedere week van te voren bedenk wat we gaan eten scheelt het me veel tijd en vooral veel frustratie. Boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk en ik was nooit eerder zo snel klaar. En omdat ik jullie dat genot ook gun heb ik voor jullie twee printables gemaakt zodat jij ook met een weekmenu aan de slag kunt!

Ik dacht dat het gedoe was

De reden dat ik niet eerder een weekmenu maakte is omdat ik niet graag vast zit aan iets. Dus stel dat ik geen zin heb om te koken, dan wil ik niet vast zitten aan een bepaald gerecht omdat ik alles al in huis heb. Maar ik heb gemerkt dat dit helemaal geen probleem is. Want dan schuift alles een dagje op of je vriest het vlees in voor de volgende week. Ik maakte het in mijn hoofd weer een moeilijker dan het was. Het is nu al een paar keer voorgekomen dat we eten van mijn schoonouders kregen. Dan maakte ik wat ik op de planning had staan een dag later. Niks aan de hand! Ik dacht dus altijd dat een weekmenu gedoe was, maar het geeft me juist veel meer rust.

Boodschappen doen was niet leuk

Je vraagt je nu waarschijnlijk wel af waarom het boodschappen doen zoveel tijd scheelt. Dat zal ik je vertellen. Voorheen had ik wel een boodschappenlijstje, maar daar stonden de dingen op zoals melk, boter enzovoorts. De boodschappen die nodig waren voor het avondeten stonden nooit op mijn lijstje. De reden? Ik bedacht altijd in de supermarkt wat we de rest van de week zouden eten. Nou dan weet je dus wel een beetje zoals dat gaat; ik liep als een kip zonder kop door de winkel. En negen van de tien keer vergat ik wel wat. Maar dat is nu verleden tijd!

Weekmenu 7x10cm

Het gemak van een weekmenu

Doordat ik nu iedere week een weekmenu maak hoef ik in de supermarkt niet meer na te denken over wat we gaan eten. Dit heb ik immers thuis al gedaan. En omdat ik precies weet wat we iedere dag gaan eten, heb ik alles ook al op mijn boodschappenlijstje staan. Ik loop nu relaxt door de supermarkt en ik ben ook nog eens sneller klaar met die boodschappen. Het is nou eenmaal niet mijn hobby en pure noodzaak. Goed, ik kan de boodschappen ook online bestellen maar dan loop ik mijn koopzegels mis en dat is toch een extra spaarpotje.

Een weekmenu heeft zoveel voordelen

Naast het feit dat ik lekker snel klaar ben met boodschappen doen, heeft het maken van een weekmenu nog meer voordelen. Het bespaart geld. Hoe? Doordat ik nu precies weet wat ik allemaal moet hebben, loop ik braaf mijn lijstje af. Ik koop geen dingen die ik al thuis heb liggen. Zo gebeurde het bijvoorbeeld regelmatig dat ik dacht dat ik bijvoorbeeld bouillonblokje kocht, maar nog drie pakjes had liggen. Nu zijn bouillonblokje niet de duurste dingen, maar toch. Het gebeurde ook met andere producten. Nu weet ik welke gerechten ik maak en kan thuis dus eerst even checken wat ik nog in huis heb en wat niet.

een weekmenu
Vanaf week 7 heb ik dit handige weekmenu in mijn bullet journal 😃

Gratis Tante Truus Kan Alles weekmenu

En omdat ik zo tevreden ben dacht ik dat het wel leuk zou zijn als ik jullie leven ook iets makkelijker zou maken. Ik heb namelijk twee weekmenu’s gemaakt. Een weekmenu met een boodschappenlijst op A5 formaat en een kleiner weekmenu. Beiden kun je bijvoorbeeld op de koelkast bevestigen. Als je je boodschappenlijstje af hebt, knip je het eraf en ben je klaar om zonder gestress boodschappen te doen. Of je kan het weekmenu net als ik in je bullet journal (of agenda) plakken. Ik had mijn bullet journal setup voor februari al gemaakt voordat ik de weekmenu’s had gemaakt. Maar vanaf week 7 gebruik ik deze handige printable in mijn weekoverzicht. Ik hoef het alleen uit te printen en in te plakken. Ideaal dus.

Wil je net als ik het gemak van een weekmenu ervaren? Print dan snel één van de twee weekmenu’s uit (allebei kan en mag natuurlijk ook 😉)

Maak jij ook iedere week een weekmenu of bedenk je in de supermarkt pas wat er de komende week gegeten wordt?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!