fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaam en energiezuinig wonen met driedubbel glas

driedubbel glas

Duurzaam en energiezuinig wonen is iets wat je veel hoort tegenwoordig. Het is goed voor het milieu en ook voor je portemonnee. Want je moet misschien wel een investering doen, maar uiteindelijk betaalt dit zich terug doordat je energierekening een stuk lager wordt. Een win-win situatie! Bij duurzaam en energiezuinig wonen denk je vaak aan zonnepanelen of isolatie. Maar het plaatsen van driedubbel glas levert ook heel veel op!

Creëer energiezuinige ruimtes in huis

Onze zolder kan wel wat energiezuiniger worden gemaakt. In de winter is het er altijd ijskoud en in de zomer bloedheet. Ik ben niet voor niets met mijn kantoor naar een verdieping lager verhuisd. En mijn dochters slapen nu nog samen op een kamer op de eerste verdieping en dat vinden ze heel gezellig, maar als de puberteit inslaat zullen ze toch meer privacy willen. Het plan is dan ook om op zolder twee slaapkamers te creëren. Maar door het schuine dak is de ruimte beperkt en komt er daarom een dakkapel. En omdat de zolder nu vrij donker is, wil ik veel ramen zodat het een lichte omgeving wordt. Maar welk glas is energiezuinig en zorgt dat het in de zomer koel in huis blijft en in de in de winter juist warm blijft?

Wat is de isolatiewaarde van jouw huis?

Voor iedere koopwoning in Nederland kan je sinds 2015 de isolatiewaarde van jouw huis inzien (energielabel). Het energielabel wordt bepaald door een berekening die rekening houdt met de belangrijkste bouwkundige en installatietechnische gegevens van een woning. Er wordt gekeken naar 10 woningkenmerken waaronder het soort glas dat in huis is gebruikt. Door het (dubbel) glas in je woning te vervangen met driedubbel glas klim je weer wat omhoog op het energielabel. Wist je dat je tegenwoordig verplicht het energielabel moet aanvragen als je je huis verkoopt? Doe je dit niet dan riskeer je een boete van maximaal €405.

Driedubbel glas

Ik ben me dus gaan verdiepen in de ramen en glas. Niet omdat we ons huis willen verkopen, maar ik wil een energiezuiniger huis. En het meest isolerende glas is triple glas, oftewel driedubbel glas. Dit wordt aangeduid met HR*** in plaats van de twee sterretjes wat dubbel glas meekrijgt. Je raadt het al, dit glas heeft een derde glasplaat en tussen de drie glasplaten zit edelgas. Dit zorgt ervoor dat je nog meer energie bespaart en nog minder CO2 uitstoot.

De voordelen van triple glas

Triple glas isoleert twee keer zo goed als dubbel glas. Hierdoor blijft het in de zomer lekker koel in de ruimte en houdt het in de winter de kou buiten en zo blijft het lekker warm in huis. Daarnaast zorgt het voor geluiddemping. Je hoort minder geluiden van buiten en buiten horen ze minder wat er binnenshuis gebeurt. En last but zeker not least zorgt triple glas voor een besparing op je energierekening die oploopt naar meer dan €200 per jaar. En dat is natuurlijk altijd fijn!

Zijn jouw kozijnen geschikt voor driedubbel glas

Nieuwe kunststof kozijnen zijn meestal wel geschikt voor driedubbel glas. Ga je je kozijnen vervangen en wil je hier driedubbel glas in? Dan is het belangrijk om te kijken of de sponning wel geschikt is om het extra gewicht te dragen. Bij nieuwbouw woningen is dit meestal wel het geval, maar helaas is dit bij bestaande woningen niet altijd het geval. Als je niet weet of de sponningen van jouw woning geschikt zijn kan je voor advies terecht bij één van de specialisten van GlasGigant.

Ben jij bezig met het verduurzamen en energiezuiniger maken van je huis? En wat heb je gedaan om dit te bereiken?

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!