fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis | Kijkje in mijn leven

mijn moeder heeft een huis

Welkom in weer een nieuwe week! Deze week een kort werkweekje door Pinksteren, heeft mijn moeder een huis en krijgt de sleutes, ga ik collecteren voor het Epilepsiefonds en krijg ik de uitslag van mijn bloedonderzoek. Maar we beginnen met het verjaardagsfeest van Alex.

Zaterdag

Vandaag viert Alex dan eindelijk na jaren zijn verjaardag weer eens. Hij had zijn 40 verjaardag willen vieren, maar dat viel midden in de coronapandemie met bijbehorende maatregelen. Die vlieger ging dus helaas niet op. Maar nu, twee jaar later, kan hij dan eindelijk zijn 40e (en 41e en 42e) vieren. En wat was het een topfeestje! Allemaal leuke en gezellige mensen. We hebben gedronken, gegeten, gekletst, gelachen en gedanst. Oke, ik heb het wat drinken betreft bij 3 wijntjes gehouden, omdat ik al de hele week niet fit was. Maar daarom niet minder naar mijn zin gehad. Het was een heel goed feestje! Helaas geen foto’s want het was zo gezellig dat ik helemaal niet bezig was met foto’s maken. Er zijn wel wat filmpjes in omloop, geloof ik. Maar of je mij wilt zien hakken! De enige foto die ik heb is een selfie toen mijn make-up nog mooi zat haha.

Ik ben vandaag trouwens enorm verrast! Alex ging de laatste boodschappen voor zijn verjaardag doen en kwam thuis met nieuwe salontafels. Ik had ze met Hemelvaart bij de Bouwhof zien staan en nu staan ze dus te pronken in onze woonkamer. Nog even zonder vloerkleed, want ik heb weken geleden een nieuw kleed besteld maar geen idee waar het blijft. Hoop dat het lange wachten binnenkort beloond wordt. Nu alleen nog een eetkamertafel vinden die ik (we) mooi vindt en de nieuwe lamp ophangen. We komen er wel haha.

Zondag

Vandaag, je raadt het al, is uitbrakdag. Nou moet ik zeggen dat ik me eigenlijk best oke voel ondanks het korte nachtje. Scheelt toch wel als je alcoholinname beperkt houdt haha. Maar al met al ben ik ook geen twintig meer dus is het vooral een beetje bankhangen vandaag. Ik ben eigenlijk wel iemand die het huis wil schoonmaken, maar ik kan dat vandaag prima loslaten. Morgen weer een dag.

Maandag

Vandaag nog lekker een chilldagje. Nou ja, de ochtend dan. Terwijl de wasmachine draait ruim ik de was van afgelopen week op en ga ik dan toch eindelijk de woonkamer en keuken schoonmaken. De wc had ik zondag al gedaan (iets met smetvrees haha). Omdat het echt takkeweer is, kunnen we niet veel buiten doen en dus gaan we maar weer naar de Bouwhof waar de meiden weer kunnen knutselen en ik weer lekker rond kan snuffelen tussen de mooie meubels en accessoires. De vorige keer dat Alex en ik er rondliepen, viel mijn oog op de salontafels die ik vrijdag van Alex kreeg. Dus eigenlijk helemaal niet goed voor onze portemonnee om hier rond te lopen haha. We besluiten dan ook om maar koffie te gaan drinken tot de meiden uit geknutseld zijn.

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis | Kijkje in mijn leven
Knutselen bij de Bouwhof

Dinsdag

Vandaag begint mijn dag in het ziekenhuis. Niet schrikken hoor! Ik hoef alleen bloed te prikken en dat moet nuchter. Dus om 8 uur zit ik al in het ziekenhuis. Man, wat is het druk! Gelukkig kom ik een oude juf van Marley tegen en kletsen we zo een uur vol voordat zij aan de beurt is. Ik hoef dan nog een paar minuutjes te wachten tot ik aan de beurt ben. Neemt niet weg dat het in coronatijd beter geregeld was met het maken van een afspraak waardoor de wachttijd maximaal 15 minuten was. En toen ik bij thuiskomst online een klacht wilde indiene, deed het klachtenformulier het niet. Ach, wat zullen we daar van zeggen 😉

De rest van de dag ben ik lekker aan het werk. Ik schrijf 3 blogs, edit de podcast voor ireneplanken.nl en bereid de Master Mind van komende donderdag voor. Lekker druk, maar wel leuk druk.

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis | Kijkje in mijn leven
Collecteren voor het Epilepsiefonds

In de avond lopen de meiden en ik onze eerste collecterondje door de wijk. Ik heb me toen Marley de diagnose epilepsie kreeg als collectant voor het epilepsiefonds opgegeven en er niks meer van gehoord tot een week of twee geleden. Dus eindelijk kunnen we ons steentje bijdragen en collecteren in de wijk.

Woensdag

Vandaag is het dan zover: mijn moeder heeft vanaf vandaag weer een eigen huis en krijgt de sleutels van haar eigen appartement. Zo blij voor haar. Ik ga natuurlijk met haar mee de sleutel halen en stel eerst nog een hoop vragen. De mevrouw van de woningbouw is denk ik niet zo blij met me want veel vragen kan ze niet beantwoorden en ze moet steeds iemand anders bellen. Maar hé, het gaat wel om mijn moeder hè. Ik wil gewoon zeker weten dat alles goed geregeld is en ze niet voor verrassingen komt te staan. Maar als dan alles duidelijk is, gaat de handtekening op het huurcontract en krijgt ze de sleutels. We rijden natuurlijk gelijk naar haar appartement en maken gelijk kennis met haar buurvrouw die we in centrale hal tegenkomen. En je raadt het nooit, maar ze heet MARLEY! Hoe toevallig is dat! Die naam vergeten we natuurlijk niet meer.

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis | Kijkje in mijn leven
Mijn moeder heeft een huis!

Vandaag gaan we nog niet klussen, want de kinderen moeten uit school gehaald worden en Alex moet aan het einde van de middag werken. We gaan wel alvast verf kopen voor het plafond en de muren, kijken welk behang ze in de slaapkamer wilt en laten ons informeren over een goede en fijne vloer. Als we dan weer thuis zijn, regel ik dat ze stroom, water enz. in haar nieuwe huisje heeft en op koken na, doe ik niks meer. Ik ben gesloopt!

Donderdag

Als ik in de ochtend mijn telefoon pak, zie ik dat de uitslag van het bloedonderzoek binnen is. Ik heb het woensdag zo druk gehad dat dit volledig aan me voorbij is gegaan. Maar alles is gelukkig goed. Geen menopauze, geen schildklier die vervelend doet, geen bloedarmoede en ga zo maar door. Enige waar niet op getest is, is het gehalte vitamine D. Misschien toch ook nog even laten doen. Want een paar jaar geleden deed mijn menstruatie ook raar toen ik een ernstig tekort had.

Vandaag is een drukke werkdag, want ik begin met de Master Mind met mijn businessbuddy’s. We zijn lekker bezig en hebben veel steun aan elkaar. Blijft toch heel waardevol deze maandelijkse sessies.

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis | Kijkje in mijn leven
Ik word nauwlettend in de gaten gehouden als ik bij de poortdeur met iemand sta te kletsen

In de middag moet ik even twee waardebonnen ophalen die ik heb laten printen, want één van mijn buddy’s (Laura van Lau Lau) regelt het zomerfeest op de school van haar zoon en ik heb aangeboden om twee leuke prijzen weg te geven voor de loterij: een bezoek voor 4 aan One Planet en een coachtraject naar keuze. Morgen even mooi inpakken en ik hoop dat ik er iemand heel blij mee mag maken.

Vrijdag

Vandaag nog een dagje werken voordat het weekend begint. Ons huis ziet er niet uit, maar ik zou niet weten wanneer ik dat moet doen. Dat komt wel ergens in het weekend. Ik moet vandaag namelijk echt weer verder met de opzet van de nieuwe website van Laura voor haar massagepraktijk. Ik hoef gelukkig niet te koken, want vanavond eten we gezellig bij onze lieve buurtjes. En al vroeg in de ochtend ruik ik dat er iets heerlijks op de barbecue ligt. Is het al etenstijd?

Feestje, bloedprikken en mijn moeder heeft een huis

Het was me weer een weekje wel. Lekker rommelig, maar wel leuk. Van collecteren is niet zoveel gekomen als ik had gewild, maar de meiden en ik gaan zaterdagochtend voordat Alex en ik in het appartement gaan klussen nog een rondje lopen en dan komt het helemaal goed. Gelukkig komen mijn oom en tante ook helpen. Het is niet groot, maar hoe meer helpende handjes hoe beter en hoe gezelliger! Mijn moeder hoeft van mij natuurlijk helemaal niet weg dus we hebben ook geen haast. Maar nu mijn moeder een huis heeft, kan ik me heel goed voorstellen dat zij graag naar haar eigen plekje gaat. Haar nieuwe thuis. Dus Alex en ik zijn de komende tijd veel in haar huis te vinden om dat plekje voor haar te creëren. En zo fijn dat we van alle kanten hulp aangeboden krijgen. Dan besef ik toch weer hoe dankbaar ik mag zijn met alle lieve mensen om ons heen ❤️

Heb jij ook een fijne week gehad?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!