fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geef aan de collectant van de Brandwonden Stichting

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als het om brandwonden gaat kan je gelukkig veel ongelukken voorkomen. Als het toch mis gaat wil je dat de gevolgen minimaal zijn. En bij ernstige brandwonden wil je toch nog een goede kwaliteit van leven hebben. En laat dat nou net hetgeen zijn waar de Nederlandse Brandwonden Stichting zich voor inzet.

Geef aan de collectant van de brandwondenstichting

Ik heb zelf twee kleine kinderen en ben me heel bewust dat kleine kinderen juist vaak degenen zijn die veel risico lopen; bedenk maar eens hoe snel een teer kinderhuidje in de zon kan verbranden of jouw beker hete thee die op tafel staat  en je kind dit over zich heen krijgt. Maar denk ook aan die steelpan die op het fornuis staat en jouw kindje dat aan de steel trekt en de volledige inhoud van de pan over zich heen krijgt. En zo kan ik nog wel meer voorbeelden noemen. Dit is waarom ik me inzet voor de Brandwonden Stichting.

Wist je dat?

Wist je dat er jaarlijks ongeveer 870 mensen in één van de drie brandwondencentra worden opgenomen? Deze mensen hebben ernstig tot zeer ernstig letsel. Wist je dat bij ruim 10% van deze mensen de brandwonden zijn veroorzaakt door brandbare vloeistoffen die mensen gebruiken om de barbecue aan te steken? Wist je dat er jaarlijks gemiddeld 7900 mensen op de spoedeisende hulp worden behandeld aan een brandwond? En deze door een privé-ongeval zijn ontstaan. En wist je dat er 2200 mensen op de spoedeisende hulp worden behandeld aan een brandwond opgelopen door een arbeidsongeval? Dat zijn in totaal meer dan 10.000 mensen per jaar die lichte tot zeer ernstige brandwonden oplopen. En vooral kinderen van 0 tot 4 jaar worden vrij vaak opgenomen in een brandwondencentra. 26% van alle patienten is jonger dan 4 jaar. Ik vind het nogal wat!

Geef aan de collectant van de Brandwonden Stichting
Een beker hete thee en grijpgrage handjes

Wat doe ik voor de Brandwonden Stichting?

Sinds vorig jaar ben ik de collecte-organisator van mijn wijk. Ik zorg niet alleen dat de collectanten hun collectebus krijgen en dat alles vlekkeloos verloopt, maar ik collecteer zelf ook in mijn buurt. Vorig jaar deed ik dit met Marley. Zij vond het heel interessant en leuk. En ik wil haar vooral meegeven dat het goed is om iets voor een ander te doen; je in te zetten voor de maatschappij of een goed doel. Nu zal ze dat nog niet inzien, maar als ze groter wordt zal ze dat begrijpen. Ook dit jaar loopt ze weer met me mee. Iedere dag krijg ik de vragen wanneer we ‘Heeft u iets over voor de Brandwonden Stichting’ gaan doen. Wat ze vorig jaar vooral leuk vond is dat ze van de meeste mensen de centjes in de collectebus mag stoppen. En de mensen die niks gaven vond ze stom. Ik heb haar natuurlijk uitgelegd dat de mensen niet verplicht zijn om centjes te geven; sommige mensen willen het gewoon niet, andere mensen hebben geen klein geld of mensen hebben gewoonweg geen centjes om te geven.

Geef aan de collectant van de Brandwonden Stichting
2e graads brandwond door hete thee

Collecteweek van 11 t/m 17 oktober

Aankomende zondag (11 oktober) begint de collecteweek weer. Zaterdag 17 oktober is de laatste collectedag. Alle collectanten gaan in die week weer vol goede moed langs de deuren. Dus grote kans dat er die week een collectant voor je deur staat. Wat ik jullie wil vragen is om klein geld in huis te hebben of anders via sms eenmalig €1,50 te doneren. Want weet je, tussen die 10.000 mensen met brandwonden kan zomaar iemand zitten die jij kent. Dan wil je toch niets liever dan dat deze persoon er zo min mogelijk schade aan overhoudt?

Hoe je thuis brandwonden voorkomt

Wil je weten hoe je thuis brandwonden kan voorkomen kijk dan op de website van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Lees ook hoe je brandwonden bij kinderen kan voorkomen. En het lijkt nog ver weg maar tijdens de feestdagen gebeuren heel veel ongelukken. Lees daarom ook de tips hoe je de feestdagen veilig houdt. En wil je collectant worden? Geef je dan hier op als collectant.

Geef aan de collectant van de Brandwonden Stichting. Ik reken op jullie! 

Beeld: © Nederlandse Brandwonden Stichting

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!