fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Genieten van de kerstvakantie | Kijkje in mijn leven

genieten van de kerstvakantie

De kerstvakantie is weer voorbij gevlogen en we zijn weer naar school en aan het werk. Maar ik wil je natuurlijk nog wel even meenemen in mijn vakantieweek. Want ook ik had lekker even twee weken vakantie. En het was echt genieten van de kerstvakantie. Even het werk loslaten zodat ik nu, in het nieuwe jaar, weer lekker uitgerust aan de slag kan gaan.

Kerst

De vakantie begon natuurlijk direct met Kerst. Zo vierden we kerstavond traditiegetrouw bij mijn schoonouders. Waar weer lekker eten was. Dit keer geen wijn voor mij, want ik ging met mijn moeder naar de nachtmis. Al jaren wil ik dit, maar er wil nooit iemand met me mee en allen vond ik ook weer zo. Dus nu kan ik ieder jaar met mijn moeder naar de nachtmis. Zo fijn! Het was ook een mooie en fijne viering. En Kerst blijft, al vergeten veel mensen dit, toch de geboorte van Jezus.

Eerste en tweede kerstdag waren we lekker thuis en was mijn moeder bij ons. Op eerste kerstdag hadden we eerste met zijn viertjes kerstontbijt en werden alle cadeautjes uitgepakt. Wat zijn we weer verwend! Toen mijn moeder er in de middag was dronken we verschillende cocktails en de meiden natuurlijk mocktails. En aansluitend gingen we lekker gourmetten. Het was weer gezellig en ik heb natuurlijk veel te veel gegeten. Op tweede kerstdag hebben we ieder jaar pyjamadag en kijken we in onze kerstpyjama’s kerstfilms en eten we lekker hapjes gedurende dag. Het waren heerlijke kerstdagen en ze vlogen werkelijk voorbij!

Oud&Nieuw

Op oudejaarsavond komen mijn moeder, zwager, schoonzus en neefje gezeliig bij ons. En als we dan om 12 uur buiten staan komen ook mijn schoonouders met hun vrienden bij ons vuurwerk afsteken. Als na een paar uur iedereen wel klaar is met vuurwerk afsteken hangen we met een paar buren nog buiten. Ik moet zeggen dat het erg gezellig is en dat er veel gelachen wordt. Als het rond half 5 gaat regenen is het echt tijd om mijn bed op te zoeken. Maar dit is toch wel echt een mooi en fijn begin van het nieuwe jaar.

Efteling

Op derde kerstdag gingen we gezellig met m’n vriendin Tessa en haar zoontje Alejo een dagje naar de Efteling. Ik vind de winterefteling altijd zo gezellig en gelukkig was het droog. Het was nog even spannend of het door kon gaan, want Jenna voelde zich niet echt fit. Maar ze bleef volhouden dat ze echt wel naar de Efteling kon gaan. Dus gingen we op pad. Het werd een lange dag, want het was enorm druk en overal stonden lange rijen. Maar iedereen heeft kunnen doen wat ie wilde doen en daar gaat het om. Het was supergezellig en we hebben genoten!

Ziek

Helaas werd Jenna de dag na de Efteling toch wel ziek. Nou ja, ze was niet echt heel ziek maar vooral heel moe. Ze was ook wel toe aan vakantie en toen kwamen natuurlijk gelijk de kerstdagen. Dus ik denk dat het gewoon even allemaal teveel is. Ze heeft de dagen tot aan oudejaarsdag veel geslapen en uitgerust. En de rest van het gezin deed natuurlijk lekker mee. Nou ja, behalve Alex want die was druk bezig in de kamer van Marley.

Nieuwe kamer voor Marley

Marley wacht al een tijdje op een nieuwe kamer en ieder keer kwam het qua tijd niet uit. Maar nu was Alex ook een week vrij dus kon hij eindelijk beginnen. Tussen kerst en oud&nieuw is het plafond gewit en de muren geverfd en op 2 januari heeft ie de vloer gelegd. Daarna kon het nieuwe bed en de ladekast in elkaar gezet worden. Jammergenoeg is het matras dat Marley wil niet op voorraad en slaapt ze dus nog een paar dagen in haar oude bed dat nu tijdelijk bij ons op de kamer staat. Dus alleen het matras nog en haar hangstoel moet ook nog opgehangen worden. Dan is het vooral gezellig maken met accessoires. Maar ik moet je zeggen dat ze echt een gave kamer heeft straks!

Medische afspraken

Ook hebben we een paar medische afsrpaken. Niks spannends hoor. Summer krijgt haar jaarlijkse vaccinatie, Marley moet naar de mondhygienist en Jenna gaat naar de podotherapeut. Jenna loopt namelijk al een tijd bij de fysio omdat ze last van haar enkels, knieen en heupen had. Dit komt door de stand van haar voeten. Met hulp van de fysio is dit al aardig verbeterd, maar ze blijft na rennen pijn in haar enkels hebben. En daarom is ze door de fysio naar een podotherapeut verwezen en krijgt ze zooltjes voor in haar schoenen. Hierdoor zal de druk op haar enkels verbeteren en uiteindelijk de stand van haar voeten verbeteren. Ik ben heel benieuwd!

Opruimen

In de laatste dagen voor het einde van de vakantie zijn we vooral bezig met opruimen. Ik heb de zolder opgeruimd, want die was weer zo’n bende. En aangezien de meiden niet meer met het speelgoed spelen, heb ik (bijna) alles weggedaan. Dat ruimt echt lekker op! Ik heb een hele ruimte gecreëerd waar ik voortaan kan sporten en yoga kan doen. Hoef ik dat niet meer in de woonkamer te doen. Vind ik toch niks die buren die naar binnen gluren terwijl je met een workout bezig bent.

Genieten van de kerstvakantie

We hebben deze kerstvakantie ook geshopt, want Jenna had een nieuwe regenjas en winterjas nodig. En Marley had ook van alles nodig. Maar deze vakantie stond toch vooral in het teken van bijkomen en uitrusten. En dat hebben we zeker gedaan. We hebben lekker films en series gekeken, spelletjes gedaan en plezier gemaakt. Het was echt genieten deze kerstvakantie en nu kunnen we er allemaal weer tegenaan!

Kerstvakantievlog

Uiteraard heb ik ook weer genoeg vastgelegd en kan je genieten van een leuke vakantievlog!

Hoe was jouw kerstvakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!