Bestel het gratis kinderboek van Kinderfonds MAMAS en creëer zo bewustzijn bij je kind

Ik kreeg een leuk kinderboekje opgestuurd van Kinderfonds MAMAS. En ik heb dit natuurlijk voorgelezen aan mijn kinderen. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn kinderen zich er bewust van zijn dat zij het heel goed hebben, maar dat er ook kindjes zijn die het minder goed hebben. En dat het altijd goed is om je medemens te helpen. Dit heb ik er al heel vroeg ingekregen doordat ik bijvoorbeeld collecteer voor de brandwondenstichting en dit samen met de kinderen doe. Maar ook hun oude kleding wordt opgespaard en gaat naar andere kindjes in Nederland, maar ook in Afrika. En met de Kerstgedachte in mijn achterhoofd, vind ik het nu een mooi moment stil te staan bij hoe goed we het hebben.

Onze kinderen hebben het goed

Onze kinderen hebben het heel goed. Ze komen niets te kort en ieder seizoen hebben ze nieuwe kleren. Die altijd schoon gewassen zijn. Iedere dag kunnen ze kiezen wat ze willen eten en er is altijd genoeg te snoepen in huis. Zowel gezonde als ongezonde dingen. Ze hebben zoveel speelgoed dat ze soms niet eens meer weten wat ze hebben. Kortom, onze kinderen hebben het goed. Maar er zijn kinderen die het niet zo goed hebben. Kinderen die arm zijn, kinderen die niet iedere dag de keuze hebben wat ze willen en kunnen eten, kinderen die met verjaardagen, Sinterklaas en Kerst heel veel cadeautjes krijgen.

Kinderen bewust maken dat dit niet overal zo is

Ik praat veel met mijn kinderen en ook over dit soort dingen. Als we aan tafel zitten en ze het leuk vinden om met hun eten te gaan spelen, leg ik ze uit dat ze dankbaar moeten zijn dat ze eten hebben. Dat er kinderen zijn die elke dag droge rijst of droog brood eten. Als ze zich vervelen en niet weten waarmee ze moeten spelen, vraag ik of ik al het speelgoed weg moet geven aan kindjes die geen speelgoed hebben. En zo kan ik nog wel voorbeelden noemen. Ik wil dat ze zich beseffen dat ze geluk hebben gehad dat ze hier bij ons geboren zijn. Ze hadden namelijk ook een heel ander leven kunnen hebben.

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika; sterke, lokale vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Nu al 1.400 MAMAS nemen zelf verantwoordelijkheid en komen in actie in hun eigen omgeving en townships. Verspreid over heel Zuid-Afrika organiseren zij zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 38.000 kinderen in 28 prachtige projecten! Samen geven de MAMAS deze kinderen weer toekomst. – KINDERFONDS MAMAS

gratis kinderboek van Kinderfonds MAMAS
Nance, ambassadeur van Kinderfonds MAMAS heeft boekje met haar zoon gelezen: “Het was een eyeopener”

Een speciaal boekje

Ter ere van de MAMAS heeft Kinderfonds MAMAS dit boekje gemaakt. Het boekje is geschreven en getekend door Frits Strietman. Hij is de directeur van Kinderfonds MAMAS. Hij maakte dit boekje om voor te lezen aan zijn vier kleinkinderen. Het verhaal is vrolijk en positief: het vertelt over het gewone leven van Zuid-Afrikaanse kinderen die het gelukkig goed hebben

Thijs en Thandi – Een nachtje logeren in Afrika

Het verhaal gaat over Thijs die een nachtje in Zuid-Afrika gaat logeren. Hoe hij alleen in het vliegtuig zit, de indrukken die hij krijgt als hij in de taxi zit, op weg naar Thandi, hoe hij meedraait in het gezin van Thandi, de verschillen met Nederland, maar vooral hoe leuk hij het daar heeft. En hij vindt het best jammer als hij de volgende dag weer naar huis gaat. Maar als papa en mama hem ophalen van het vliegveld in Nederland, dan is hij ook wel weer blij om terug te zijn.

Bewustzijn bij papa’s, mama’s, oma’s en opa’s

De familie van Thandi heeft weinig, maar redt het wel. Er zijn miljoenen kinderen in Afrika die dat geluk niet hebben. Soms hebben ze geen ouders meer, hebben ze honger en kunnen niet meer naar school. Dit boekje helpt ons ouders en opa’s en oma’s om dat stukje bewustzijn bij onszelf maar ook bij onze kinderen te creëren. De tekeningen in het boekje geeft de kinderen een beeld van hoe het eruit ziet en hoe het er aan toe gaat. Ik kreeg tussendoor ook al vragen en opmerkingen. Bijvoorbeeld, waarom ze geen kraan in huis hebben en water moeten halen.

Wat deed het boekje met mijn kinderen

Toen het boekje uit was, heb ik gevraagd wat er bij Thandi anders is dan bij ons. Jenna zei dat ze ’s avonds pap eten met hun handen en Marley zei dat ze alleen zelfgemaakt speelgoed hebben. Toen vroeg ik of ze eens om hen heen wilden kijken naar al hun speelgoed en hun bedden (ze slapen nu tijdelijk samen in Marley haar kamer zodat opa en oma in Jenna haar kamer kunnen slapen). En uit zichzelf zeiden ze dat ze best wel veel speelgoed hebben en ieder een eigen bed. Dus dat besef is er nu wel. Ik weet zeker dat ze over een paar dagen vragen of ik het boekje nog een keer wil voorlezen.

Bestel nu het gratis kinderboek van Kinderfonds MAMAS

Ook jij kunt dit boekje aan je kinderen of kleinkinderen voorlezen. Via Kinderfonds MAMAS kan je dit boekje bestellen. Het is helemaal gratis. En misschien kan je omdat het boekje toch gratis is een kleine donatie doen. Hoeft natuurlijk niet, maar de MAMAS kunnen alle steun gebruiken. Wil je doneren dan kan dit hier.

Ken jij Kinderfonds MAMAS al? En ga jij het boekje voor je (klein)kind bestellen?

gratis kinderboek van Kinderfonds MAMAS

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.