Een kijkje in mijn leven |Het dondert en het bliksemt

Het wordt weer een druk weekje. Vooral veel werk deze week, want volgende week komen mijn moeder en haar vriend aan in Nederland en dan is het wel zo leuk als ik niet hoef te werken. Of in ieder geval minimaal aan het werk ben. Maar twee extra mensen voor drie maanden in huis betekent ook ruimte maken. Dus ook daar ben ik druk mee bezig. En ik ben ook druk met de laatste voorbereidingen voor Marley haar Eerste Heilige Communie volgende week. Even knallen dus. En niet alleen ik knal want het dondert en het bliksemt ook buiten!

Maandag

Vandaag is een werkdagje. Ik ga tussendoor wel even naar school, want Jenna heeft ieder week muziekles op school en vandaag mogen de ouders weer kijken. Dubbel feest voor Jenna, want het is ook opa- en omadag op school dus oma is al de hele ochtend bij haar op school geweest. En natuurlijk gaat oma ook kijken bij de muziekles.

Broodje bakken bij de open avond van de schooltuinen

Vandaag is het open avond bij de schooltuinen. Na de kickboksles van de meiden gaan we dan ook gelijk door. Opa en oma zijn er ook en Marley laat natuurlijk vol trots haar tuintje zien.

Dinsdag

Vandaag ga ik lekker aan het werk. Ik zit in een goede flow en streep het ene na het andere ‘klusje’ af. In de middag brengen we een bezoekje aan de schoolarts. Jenna wordt weer even ‘gekeurd’ en alles is helemaal in orde. Ik had ook niet anders verwacht. Vandaag wordt het speelhuisje van de meiden opgehaald. Ze spelen er niet meer in en het neemt behoorlijk wat ruimte in. Ik moet zeggen dat het met pijn in mijn hart is want het huisje staat al sinds Marley haar 2e verjaardag en ze hebben er zoveel plezier van gehad. Gelukkig ben ik de enige die het er een soort van moeilijk mee heb, want de meiden hoor ik alleen maar over een groter zwembad in de tuin haha.

Ogen testen bij de schoolarts

Vorige week heb je kunnen lezen dat Sas en ik John Wick 1 en 2 hebben gekeken omdat we graag John Wick 3 willen zien. En vandaag is het zover. Ik ga eigenlijk nooit op dinsdagavond naar de bios, maar de rest van de week kan ik niet. En eigenlijk is het best relaxed op zo’n doordeweekse dag. Het is lekker rustig en we zitten met nog maar zes anderen in de bios. Nu moeten we alleen heel lang wachten op de volgende film en alle vechtkunsten van Keanu Reeves 😉

Woensdag

Ik ben gister natuurlijk veel te laat naar bed gegaan en het gevolg is dat ik niet vooruit te branden ben. Zo tegen de middag heb ik eindelijk energie en zin om wat te gaan doen. Gelukkig heb ik gister goed doorgewerkt, maar zonde als ik nu weer achter ga lopen. Dus werken it is.

Marley haar schoenen voor haar eerste communie zijn binnen en ze is helemaal happy. Oma neemt volgende week haar jurk mee…

Deze avond is de laatste knutselavond in de kerk. Alle laatste dingen worden afgerond en alle versiering is klaar voor de grote dag. Ben zo benieuwd hoe de kerk er straks uitziet met al onze versieringen. En natuurlijk de reacties van de kinderen. Nog even geduld en dan zullen we het weten. Slapen lukt niet echt want het dondert en bliksemt buiten. Man, wat gaat het tekeer!

Donderdag

Gister werd het weer laat en terwijl ik wist dat ik naar mijn bed moest, hebben Alex en ik nog een aflevering van Game of Thrones gekeken. We zijn inmiddels bij aflevering 1 van seizoen 6 aanbeland en het is gelijk alweer spannend. Maar goed, het gevolg is dus wel dat ik mijn wekker volledig negeer deze ochtend. Alex is vandaag vrij dus hij zorgt deze ochtend voor de meiden. En ik draai me nog even om. Dat is toch wel één van de vele voordelen van zelfstandig ondernemer zijn.

In de loop van de ochtend ga ik aan het werk. Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds moe ben. Moet mezelf toch aan gaan leren om eerder naar bed te gaan hoor. Anders gaat het niet goed ben ik bang haha.

Vrijdag

Vandaag heeft Marley een groepsoptreden op school. Altijd leuk om dan te kijken. Dat is toch wel het fijne van vanuit huis werken; altijd beschikbaar voor je kinderen. Na het optreden roept de plicht en ga ik de wekelijkse boodschappen doen. In de middag komt Sas gezellig. We besluiten Sing Star te doen en hebben de grootste lol. Of de buren blij zijn is een ander verhaal.

Het luchtbed wordt opgepompt en de meiden kunnen niet wachten tot ze erop kunnen

Vandaag willen de meiden op zolder slapen. We hebben een nieuw luchtbed gekocht. Een super-de-luxe model die gewoon lekkerder ligt dan ons eigen bed. En de meiden willen erop slapen want als opa en oma er zijn moeten ze drie maanden wachten.

Zaterdag

Afgelopen nacht heeft er blijkbaar een storm gewoed. Ik heb er echt niks van meegekregen afgelopen nacht, maar Jenna zei wel dat ze een beetje bang was op zolder door de donder en bliksem. En in de ochtend krijg een appje van Alex dat de Randstadrail (tram) niet rijdt. En natuurlijk heb ik uitgerekend vandaag geen auto. Gelukkig is opa zo lief om ons even naar het zwembad te brengen en hij blijft gezellig hangen en kijkt vol trots mee hoe goed Jenna alle slagen doet.

het dondert en het bliksemt
Het beddengoed van de meiden weer netjes in de la leggen. Uiteraard á la Marie Kondo

Na zwemles maak ik tosti’s voor de meiden en mijzelf. En zijn we alledrie een beetje lui. We kijken tv en hangen een beetje op de bank. Ik ga toch maar wat doen want anders blijft het huis een bende. Ik heb namelijk gister al het beddengoed uit de kast getrokken en dat moet toch weer netjes in de kast. Ik kwam zelf nog beddengoed voor het ledikant tegen. Het werd dus wel tijd dat ik dit ging doen. En ik denk dat Marie Kondo wel trots op me is. Beetje bij beetje komen de meiden ook weer een beetje tot leven en ze besluiten buiten te gaan spelen. Ik ga eindelijk eens met de keukenkastjes beginnen. Ik was vorige week natuurlijk al begonnen mijn missie voor dit weekend is de keuken ontspullen, opruimen en schoonmaken.

Zondag

Deze ochtend doen we lekker rustig aan. Na het ontbijt kijken we gezellig een filmpje en doen we spelletjes. Maar het is zulk mooi weer dat het zonde is dat de meiden binnenzitten. De meiden gaan lekker buiten spelen en ik ga verder met de keuken. Aan het einde van de middag heb ik twee volle vuilniszakken en eindelijk weer opgeruimde en overzichtelijke kastjes. Het is me niet gelukt om alle kastjes af te krijgen. Morgenochtend maak ik de laatste twee kastjes af en dan kunnen we er weer tegenaan.

het dondert en het bliksemt
Ken je dat van die losse spullen allemaal. Ik was het zat en hoop dat het nu zo netjes blijft

In de avond werk ik nog wat terwijl de Formule 1 opstaat. En besluit ik op tijd naar bed te gaan. Morgen is Alex vrij en hij gaat wat leuks met de meiden doen zodat ik mijn handen vrij heb en alles klaar kan maken voor de aankomst van mijn moeder aankomend woensdag. Nog drie nachtjes slapen en dan kan ik eindelijk mijn mamsie weer knuffelen!!

Het dondert en het bliksemt

Het was me een weekje wel. Het leek wat betreft het weer eerder op herfst dan bijna zomer. En het dondert en het bliksemt niet alleen buiten haha ik ben als een wervelstorm bezig geweest deze week. Af en toe ging de storm even liggen, maar dan ging ik weer druk in de weer. Ik hoef aankomende week minimaal aan mijn werk te doen en heb maandag en dinsdag tijd om ons huis klaar te hebben voor twee extra mensen. Twee hele bijzondere mensen die lekker drie maanden bij ons zullen zijn. Ik kan niet wachten!

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.