fbpx

Het is toch iedere dag mannendag? 6 dingen die mannen best wel anders mogen doen

Het is toch iedere dag mannendag

Vandaag is het 19 november en dan is het internationale mannendag of de dag van de man. Het doel van deze dag is onder andere het bevorderen van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen en het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving, familie, kinderzorg, huwelijk en milieu. Hebben mannen daar echt een speciale dag voor nodig? Volgens mij gebeurt het vanzelf als ze wat meer hun best doen. Want iedere vrouw die ik ken en spreek, klaagt over hetzelfde. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 6 dingen die mannen best wel anders mogen doen. De ergernissen van ons vrouwen die mannen veroorzaken. En als mannen hier nou iets mee gaan doen, ontstaat er gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen én wordt hun bijdrage echt wel erkend. Want zeg nou zelf, het is toch iedere dag mannendag?

1. Ruim je sokken op naast het bed

En niet alleen je sokken. Gewoon die halve kledingkast die daar op de grond en onder het bed ligt. Of op de stoel naast het bed. Dat je ‘s avonds koude voeten hebt, begrijpen we. Hebben wij ook. Maar als je ‘s ochtends je bed uitstapt ga je naar de badkamer, neem dan gelijk je vieze sokken (en de rest van de berg) mee naar de badkamer en gooi het in de wasmand. Simpel toch?

2. Hoe lang kan je een vuilniszak aanstampen?!

De meeste mannen hebben de verantwoordelijkheid over het vuil. Niet omdat ze dit willen, maar omdat de vrouwen vaak al veel meer klusjes hebben en dit dan een goede taak voor de man is. Noem het ouderwets of stereotypering. Dit is gewoon in veel huishoudens de rolverdeling. Maar als die zak dan vol zit, vervang hem dan. Ja, we kunnen nog wat aanstampen. Maar er komt echt een moment dat aanstampen gewoon echt niet meer gaat. Doe je dit nu omdat je geen zin hebt om in de regen die volle zak in de kliko te gooien? Of denk je echt dat er nog iets bij kan. Gewoon vervangen als ie vol is. En je bent niet van suiker dus een beetje regen is geen ramp.

3. “Ze zien het gewoon niet” is echt onzin

“Ze zien het gewoon niet”. En daar trap ik dus niet in hè. Dus ik hoor dat bijvoorbeeld de wasmachine aan staat en hij hoort dat blijkbaar niet. Want als ik de deur uit ga en na een paar uur terugkom, zit de was er nog steeds in. En dat terwijl hij er een paar keer langs is gelopen. Dan hoor je toch dat hij niet meer draait? Of denken ze dan: “Shit, er zit nog was in de droger! Ja dag, die ga ik echt niet opvouwen hoor. Ik doe wel net of ik het niet gehoord heb!”. En als de vrouw des huizes dan vraagt waarom hij niet even de was heeft opgehangen is het antwoord steevast:”Oh, ik wist niet dat ie aanstond!”.

Yeah right. Wees dan een vent en zeg gewoon eerlijk dat je er geen zin in had. Hebben wij ook niet altijd zin in. Of had dan alleen even de was opgevouwen. Dan doe je tenminste nog iets. En dit geldt niet alleen voor de was, maar ook voor stofzuigen, een doekje over het aanrecht halen, de vaatwasser en ga zo maar door.

4. Vraag maar aan mama

Waarom worden sommige dingen overgedragen aan mama. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je staat te douchen en dat je kind aan jou vraagt of het een snoepje of iets anders mag. Vaders zit beneden bij de kinderen en toch komen de kinderen bij jou vragen of ze iets mogen. En ja, het kan zijn dat hij nee heeft gezegd en ze het bij jou nog een keer proberen. Maar vaak hebben ze het gevraagd en geen antwoordt gekregen of er wordt doodleuk gezegd dat ze dat maar aan mama moeten vragen. Mijn antwoord is altijd: “papa zit beneden bij je dus vraag het maar aan hem”. Door dit vol te houden komen ze nu niet meer bij mij aan.

5. Waarom wachten tot het gevraagd wordt

Ook zoiets. Zij zien toch ook dat er best een stofzuiger door het huis gehaald kan worden. En toch pakken ze die stofzuiger niet. Ja, als je het vraagt doen ze het. Maar waarom toch niet uit hunzelf? Komt het doordat hun moeders alles voor ze deden? Hielpen hun vaders niet mee in het huishouden? En dan nog. Omdat hun vaders dit niet deden wil niet zeggen dat zij dit niet hoeven te doen. En omdat hun moeder zo lief was om vroeger alles voor ze te doen, wil niet zeggend dat wij vrouwen de rol van hun moeder in willen nemen. Dan hadden ze lekker bij moeders moeten blijven wonen. Of zeg ik nu iets raars?

6. Wees behulpzaam

“Heb je hulp nodig?” is een hele simpele vraag. En toch wordt deze vraag niet vaak genoeg gesteld. Wij vrouwen vinden het ook weleens leuk om niet te hoeven vragen of hij wil helpen. Als hij dit nou zou aanbieden, zou het anders zijn. Wat zouden we aangenaam verrast zijn. En wat is hij toch eigenlijk lief hè?

Mannen lees dit lijstje

En omdat mannen het toch al zo zwaar hebben (ahum) hou ik het lijstje kort. Mijn blog wordt vooral door vrouwen gelezen. Dus vrouwen laat je man deze blog lezen. Dus mannen, alsjeblieft, lees dit lijstje en ga ermee aan de slag. Je maakt niet alleen je vrouw er blij mee, maar jij als man zal hier ook de vruchten van plukken. Namelijk geen gezeur meer aan je hoofd, een vrouw die blij is en je geeft je kinderen ook nog eens het goede voorbeeld. Een win-win-situatie dus! En dan vieren we volgend jaar met heel veel plezier mannendag 😉

Het is toch iedere dag mannendag

Tja, heb ik teveel gezegd? Wij vrouwen zijn eigenlijk veel te goed voor die mannen van ons. En dat weten ze wel hoor. Dat laten ze zien door ons van tijd tot tijd te verrassen met een mooie bos bloemen of met chocola. Maar eerlijk? Ik heb liever dat de mijne zijn sokken naast zijn kant van het bed opruimt, ik niet oneindig die vuilniszak hoef aan te stampen en hij ook een de droger leegt. Dus je begrijpt wel dat ik niet aan mannendag doe. Het is toch iedere dag mannendag!

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!