fbpx

Huilen bij de tandarts | Een kijkje in mijn leven

Huilen bij de tandarts

Het belooft weer een druk weekje te worden. Ik heb verschillende afspraken, help op school en ga natuurlijk sporten. Helaas krijg ik halverwege de week slecht nieuws van de tandarts. En dat zorgt ervoor dat ik moet huilen bij de tandarts en met tranen in mijn ogen de praktijk verlaat…

Maandag

Oh wat ben ik trots op mezelf! Om iets voor achten zat ik al in de auto op weg naar de sportschool. Echt, als je me dit een halfjaar geleden had gezegd, had ik je keihard uitgelachen. Alleen een beetje dom dat ik al de sportschool in liep en er toen achter kwam dat ik mijn pasje was vergeten. Nou is dat geen probleem, want ik had gewoon kunnen sporten. Maar omdat ik Milon doe, heb ik een pasje nodig waarop al mijn gegevens staan. De apparaten worden namelijk door middel van mijn pasje op de juiste instellingen gezet. Ik moest dus weer terug naar huis om mijn pasje te halen. Gelukkig moet ik altijd heel hard lachen om mezelf als dit gebeurt dus mijn humeur werd er niet door verpest.

terugblik week 40
Terugblik naar de week hiervoor

Na het sporten ben ik eerst gaan douchen en toen heb ik de hele dag lekker gewerkt. Alex was vandaag vrij dus dan kan ik ook na drie uur nog doorwerken. Dat zorgt dat ik dan weer even wat meters kan maken. Een productief dagje dus! Maar. Ja er is een maar. Ik moet van mezelf meer water drinken en dat heb ik vandaag dus gedaan. Maar ik heb vandaag zo vaak moeten plassen. Heel irritant! Ik weet dat mijn lichaam hier weer even aan moet wennen en dat het plassen minder wordt. Maar irritant was het wel.

Dinsdag

Vandaag sta ik extra vroeg op, want ik ga later in de ochtend koffie drinken met een oud-collega. Dus vroeg op om wat te werken. Het plan was eigenlijk dat ik vanuit de koffiedate naar yoga zou gaan, maar we zaten zo gezellig te kletsen en we hadden elkaar al zo lang niet gezien dat ik lekker ben blijven zitten. En dat was het zeker waard. Op naar de volgende koffiedate!

Marley is met een typecursus gestart. Ze vind het superleuk! Binnenkort lees je er meer over

De rest van de dag heb ik as usual gewerkt. De herfstvakantie komt eraan en ik wil dan zo min mogelijk hoeven doen. Ik geef namelijk een Halloweenfeest omdat ik op 30 oktober 40 jaar word (ja mensen 40) en daar moet ik ook nog wat dingen voor regelen. Dus naast tijd met de meiden gaat vooral daar mijn tijd naartoe. Werken doen we dan na de vakantie weer. En dat betekent dat ik nu dus even een tandje bij moet zetten. Gelukkig heb ik deze week nog 2 werkdagen en ik lig al aardig op schema. Komt dus helemaal goed!

Woensdag

Mijn woensdagochtend begint niet echt top. Ik moet namelijk naar de endodontoloog. De afspraak stond twee weken geleden al gepland, maar toen was ik zo verkouden dat ik echt niet 1,5 uur in die stoel had kunnen liggen. Ik moet zeggen dat ik niet bang voor de tandarts ben en nooit problemen heb met behandelingen. Maar dit vond ik toch we een beetje spannend.

huilen bij de tandarts
Altijd fijn zo’n verdoving 😂

De behandeling valt op zicht mee. Of laat ik het zo zeggen, de behandeling wordt niet afgemaakt. Nadat de endodontoloog de ‘oude’ wortelkanaalbehandeling verwijdert/gereinigd heeft blijkt dat er een breuk in de wortel zit. De kies is helaas niet meer te redden en zal getrokken moeten worden. En ik begin gewoon te huilen bij de tandarts. Huh? Wat is nou weer?! Sta ik nu echt gewoon te huilen bij de tandarts? Een beetje beduusd en met tranen in mijn ogen verlaat ik de praktijk. Mijn gebit is best belangrijk voor me en het is niet de bedoeling dat ik nu al tanden en kiezen kwijtraak. Maar dat ik daar nu om moet huilen? Uiteraard kan het gat gevuld worden door een implantaat of brug te plaatsen, maar voorlopig loop ik dus met een gat. Dat wordt minder breeduit lachen en snel een afspraak met mijn eigen tandarts maken om de kies te laten trekken.

Donderdag

Na een slechte nacht met toch wat pijn, maar ook steeds rare dromen kost het wat moeite om op te staan. Maar eenmaal op gaat het allemaal weer. Ik heb niet heel veel pijn meer, maar als er druk ontstaat door eten dan is het niet heel prettig. Ach, gaat ook wel weer over. Ik ben lekker aan het werk en vermaak me wel. Maar ik moet wel steeds denken aan gister en dat ik moest huilen bij de tandarts. Zoiets is me echt nog nooit overkomen. Heel apart! Ik denk dat ik nog wat hoog in mijn emotie zit door het gemis van Indy. Blijft toch wel moeilijk.

Indy wordt zo gemist 😢

Jenna heeft vandaag een inhaalles van zwemles. Maar als ik haar van school haal komt ze met haar vinger tussen de deur. Dat wordt weinig zwemmen vandaag. Dan maar niet inhalen. Zaterdag gaan we wel weer in de herkansing.

Vrijdag

Deze ochtend weer begonnen met een rondje Milon. En ik moet zeggen dat ik heerlijk gesport heb! Alleen een beetje jammer dat ik daarna mijn huissleutel kwijt was. Ik ben in de ochtend gewoon nog niet helemaal helder. Na de auto doorzoeken en toch thuis nog checken de sportschool gebeld en ja hoor, daar lag mijn sleutelbos. Eerst naar school voor de afsluiting van de Kinderboekenweek en dan de sleutelbos ophalen bij de sportschool. En omdat ik toch al onderweg was gelijk even naar de markt gereden om te kijken of er een stoffenkraam was. Mijn verjaardag komt al dichterbij en ik moet echt onze kostuums gaan maken. Maar helaas was er geen stoffenkraam. Morgen nog even in de stoffenwinkel krijgen en anders bestel ik het online. Net zo makkelijk!

huilen bij de tandarts
Voor de tweede keer naar de sportschool geweest. Goed bezig! 👍🏼

Als de kinderen uit school zijn worden ze al snel opgehaald, want ze gaan bij een vriendinnetje logeren. Over een week verhuist ze naar Duitsland (zo’n 500km bij ons vandaan) dus ze willen nu nog zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Wat zullen we haar gaan missen. Wil er nu ook gewoon nog niet aan denken. Maar ik heb wel lekker het rijk alleen, want Alex is aan het werk. En dat betekent dus sushi, wijn en Netflix. Oké, voor het eten eerst even het huis aan kant maken en alvast een begin maken met Alex zijn Halloween outfit en da lekker in bad. Heerlijk even lekker ik-tijd!

Zaterdag

Een ander voordeel van kinderen die niet thuis slapen is: UITSLAPEN! Oké, echt uitslapen is het niet, want ben gewoon vroeg wakker. Maar gewoon nog een paar uur in bed liggen is zo lekker! Daarna ben ik helemaal opgeladen voor de huishoudelijke klusjes en in de middag is het huis weer helemaal aan kant. Heerlijk!

Een stukje van Alex zijn Halloweenoutfit. Kant aan de mouwen genaaid. Het eindresultaat zie je binnenkort!

In de avond ga ik verder met zijn Alex zijn Halloweenoutfit. Zijn jasje, broek en wat accessoires krijg ik af, maar de hoed daar ga ik zondag aan beginnen. Ik hoef dan alleen nog gekke sokken voor hem te kopen. Check! Aankomende week de outfits voor de meiden maken en in de herfstvakantie aan de slag met mijn outfit. Ik heb zo’n zin in mijn Halloweenfeest en ben zo benieuwd hoe iedereen eruitziet!

Zondag

Vannacht bleef er een vriendinnetje slapen en de meiden hebben vrijdag ook al bij elkaar geslapen. Toen werd het een kort nachtje en nu slapen ze redelijk uit. Lekker, want dan kan ik ook blijven liggen haha. Daarna gezellig ontbijten en doen we nog even rustig aan voordat we ons klaarmaken voor de verjaardag van ons neefje.

Jenna vindt de pruiken die ik voor Halloween heb gekocht helemaal geweldig!

Deze avond ga ik nog even aan de slag met Alex zijn hoed, zodat ik daar deze week niet meer mee aan de slag hoef. De hoed hoeft alleen nog bekleed te worden, maar ik ben al helemaal happy met hoe de hoed er nu uitziet. Zo leuk!

Huilen bij de tandarts

Ik ben normaal niet zo’n huilend en schrok er zelf ook wel van dat ik moest huilen bij de huisarts. Ik denk dat het ook komt omdat ik Indy vreselijk mis en nog midden in het rouwproces zit. Heel apart. Gelukkig kon in daarna weer gewoon lachen. Ik vergeet alleen steeds dat ik niet zo breeduit kan lachen haha. Maar aan de andere kant, jammer dan dat gat. Ik weet dat het opgelost wordt. Komende week wordt de kies getrokken (dan zal het vast niet huilen bij de tandarts worden haha) en dan moet het eerst allemaal genezen. Dan gaan we verder bekijken hoe of wat. Het belooft in ieder geval weer een drukke maar gezellige week te worden en er staan leuke uitjes op de planning!

Hoe was jouw week? Hopelijk zonder tranen 😉. Ik wens je een in ieder geval een hele mooie huilvrije week toe! ❤️

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!