fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste kinderactiviteiten in de kerstvakantie

kinderactiviteiten in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat we weer lekker wat qualitytime met onze kinderen kunnen hebben. Dan is er natuurlijk niets zo leuk dan met elkaar eropuit gaan. En als er iets leuk is, is dit wel het museum. Want het museum is niet alleen heel leuk, je leert er ook nog eens heel veel. Daarom heb ik de leukste musea op een rijtje gezet en ze hebben allemaal leuke kinderactiviteiten in de kerstvakantie.

Het Mauritshuis: Met Jill het museum in

Ontdek het Mauritshuis met Jills doe-boekje. Met dit boekje leer je naar schilderijen kijken, van ontplofte boeketten tot aan het lievelingsschilderij van Jill: het Meisje met de parel. Het doe-boekje is gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar en neemt je mee langs 9 beroemde schilderijen. Er valt niet alleen genoeg te zien, ook mag je zelf aan de slag met bijvoorbeeld het tekenen van een eigen fantasiemuseum of favoriete pose. Daarnaast kun je ook luisteren naar Jills verhalen bij de kunstwerken via de speciale audiotour die bij het boekje hoort. Daarin kom je alles te weten over wat voor moois Jill allemaal ziet tijdens een bezoekje aan het museum. Maar ook welke schilderijen haar inspireren.

Meer info over alle kinderactiviteiten in de kerstvakantie en voor kaarten ga je naar de website van het Mauritshuis: Mauritshuis.nl.

Spoorwegmuseum: Winterstation (23 december t/m 7 januari)

Winter Station in het Spoorwegmuseum staat garant voor een gezellig en sfeervol dagje uit voor de hele familie. Dit komt niet alleen door de prachtige aankleding, in de museumhal ligt als vanouds een echte ijsbaan. Er kan weer geschaatst worden tussen de treinen!

Vanaf 16 uur gaan de discolichten aan en het volume van de muziek omhoog, dan gaan we discoschaatsen. Op de meeste dagen is het museum geopend tot 19 uur, dan is het dalurenticket misschien een goed alternatief. Vanaf 15 uur is de entree slechts €10,00.

Let op: dit jaar is reserveren voor Winter Station verplicht. Het kan uitverkocht zijn. Reserveren kan vanaf via de website en is gratis.

Meer info zoals openingstijden en feestdagen zijn te vinden op de website: Spoorwegmuseum.nl

Rijksmuseum van Oudheden: Het jaar 1000 en knutselen (22 december tot 7 januari)

Tijdens de kerstvakantie staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van knutselen en de middeleeuwen. Met pen, potlood en stift gaan de kinderen aan de slag met het maken van wenskaarten in middeleeuwse stijl. Ze kunnen zich laten inspireren door alles wat ze hebben gezien in de nieuwe tentoonstelling ‘Het jaar 1000’, of ze gaan met hun eigen fantasie aan de slag. Voor kinderen die wat jonger zijn, zijn er ook wenskaarten die ze kunnen inkleuren.

Op 7 januari krijgt het museum bezoek van mensen uit de middeleeuwen, zij laten zien hoe men in het jaar 1000 leefde. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis naar het museum, ook alle knutselactiviteiten zijn gratis. De Jaar 1000-speurroutes zijn te koop bij de museumkassa. De tentoonstelling is te zien tot en met 17 maart 2024.

Meer info zoals openingstijden zijn te vinden op de website: www.rmo.nl.

Kinderboekenmuseum: Winterwensen (23 december t/m 7 januari)

Ga in het Verhalenlab knippen, kleuren, tekenen en plakken om de allermooiste Winterwensbol te maken. En iedereen weet dat schudden met een wensbol een beetje magie losmaakt. Wensen worden voor even werkelijkheid.

Illustrator Aida de Jong verzorgt twee masterclasses. Ze leest voor uit Dahlia’s Tovergrootoma over Dahlia’s bovennatuurlijke overgrootoma Jedaa uit Marokka die haar op een bijzondere manier leert om zichzelf te zijn als ze ergens bij wil horen. Kinderen maken vervolgens een eigen wenskistje. In haar tweede masterclass staat De Sneeuwkoningin centraal, over een ijzige koningin, vriendschap, heldhaftigheid en liefde. De deelnemers maken een magisch sneeuwvlokje.

Kinderboekenillustrator Marieke Nelissen geeft tijdens een masterclass tips om zelf mooie landschappen te maken. Illustrator en kunstenaar Anke van de Burg gaat samen met de kinderen prachtige winterwenskaarten maken.

De Verhalendame neemt kinderen mee in al haar winterwensen. Er zijn vertelvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar en vanaf 7 jaar.

Meer informatie over alle leuke kinderactiviteiten in de kerstvakantie, tijden, leeftijden en aanmelden kan via de website: www.kinderboekenmuseum.nl.

Rijksmuseum Muiderslot: Winterkasteel

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens een bezoek aan alle sfeervol ingerichte kasteelzalen. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. In een audiotour hoor je het verhaal van de winters van vroeger. De presentatie Winterkasteel is te zien tot en met 25 februari 2024.

Op 20 en 21 december 2023 brengt de beroemde Britse acteur en verhalenverteller Ashley Ramsden de kerstklassieker ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens naar het Muiderslot. Kom genieten van dit tijdloze verhaal over hebzucht, jaloezie, verlossing, hoop en vrijgevigheid. Ashley Ramsden wordt begeleid door de Plum Pudding Singers. Dit is een vierstemmige acapella-groep die Christmas Carols zingt. Alle vier de zangers zijn afkomstig van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De voorstellingen vinden plaats om 17.30 en 20.30 uur in de Ridderzaal van het Muiderslot.

Bouw je mee aan het grootste LEGO© Winterkasteel van Nederland? Elke dag in de kerstvakantie nodigen we jong en oud uit om tussen 12.00 en 15.00 uur mee te bouwen aan een enorm, wit kasteel ín ons kasteel! Er geldt geen toeslag, dus je kan gewoon meedoen met een entreebewijs voor het museum. Dagelijks van 23 december tot en met 7 januari.

Je vindt tijdens de kerstvakantie heuse verhalenvertellers in de slotkapel van het kasteel. Zij delen prachtige, winterse verhalen met iedereen die het wil horen. Er geldt geen toeslagdus je kan gewoon meedoen met een entreebewijs voor het museum. Data: 27 december, 3, 4 en 5 januari tussen 11.00-12.00 uur en 14.00-15.00 uur (leeftijd 5-9 jaar).

Kijk voor deze en nog veel meer leuke kinderactiviteiten in de kerstvakantie op de website: Muiderslot.nl.

Naar welk museum ga jij?

Wil je nog meer leuke winterse tips? Dan vind je dit ook interessant: Tijd voor warmte en gezelligheid: de winter komt eraan

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!