fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste communie, Alex jarig en lang weekend | Een kijkje in mijn leven

lang weekend | Een kijkje in mijn leven

Het is weer maandag en dat betekent dat je weer een kijkje in mijn leven krijgt. Afgelopen week begint met de communie van Jenna en dan gaat het een paar dagen wat minder met me. Maar gelukkig ben ik weer redelijk fit voor Alex zijn verjaardag. De meiden zijn natuurlijk twee dagen vrij door Hemelvaart en dus gaan we er ook nog gezellig op uit. Lees gezellig mee!

Zaterdag

Vandaag de allerlaatste voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie van Jenna en dat begint met de generale repetitie met alle kinderen en hun ouders. We lopen de hele viering in de kerk door zodat zondag alles vlekkeloos verloopt. En zoals bij een goede generale gaat het niet helemaal vlekkeloos. Maar dat betekent alleen maar dat het morgen voor het echie allemaal goed komt!

Na de generale halen we taart op bij de bakker. En net als bij Marley haar communie is er iets misgegaan. Bij Marley zat er een jongetje op de taart in plaats van een meisje en nu heeft Jenna nootjes aan de zijkant in plaats van chocola. En nootjes vindt ze niet lekker dus de taart wordt aangepast en ik word gebeld als het klaar is.

Zondag

Vandaag is het dan zover: Jenna haar Eerste Heilige Communie. En wat was het een mooie dag! Ze zag er prachtig uit, het zonnetje scheen, het was een mooie viering en haar feestje was ook supergezellig. Ze is uiteraard ook nog eens heel erg verwend met heel veel cadeaus. Hier kan ze met een fijn gevoel op terugkijken. En ik als mama natuurlijk ook.

Het geloof is niet heel prominent in ons leven. We gaan niet iedere week naar de kerk en bidden niet voordat we gaan eten ofzo. Maar het is fijn dat het er is en dat mijn kinderen weten dat ze daar kracht uit kunnen halen. En wat ik ook heel belangrijk vind, is dat ze leren voor zichzelf te zorgen en voor anderen te zorgen en klaar te staan. Want uiteindelijk begint het allemaal met (zelf)liefde!

Maandag

Vandaag ga ik eerst naar de kerk om te helpen te versiering op te ruimen. Maar als we (moeders van kinderen die ook hun communie hebben gedaan) aankomen in de kerk is alles al opgeruimd. Dus we praten nog even na over de viering en dan ga ik weer richting huis om mijn huis een op te ruimen en schoon te maken.

communietaart en lang weekend | Een kijkje in mijn leven
De taart was heerlijk!

En omdat ik op tijd klaar ben is er ook nog wat tijd om te werken. Dus dat is mooi meegenomen. Maar ik merk wel dat ik behoorlijk moet ben. Dat komt door de drukte van de afgelopen weken; druk met werk, verjaardagsvoorbereidingen, communievoorbereidingen en ga zo maar door en omdat ik al weken geleden ongesteld had moeten worden. Ik vermoed dat ik een nieuwe fase in ga; de premenopauze.

Dinsdag

Vandaag kan je me opvegen. Ik ben helemaal gesloopt en voel me simpelweg ellendig. Ik ben ongesteld geworden. En niet zo’n beetje ook. Mijn lichaam wist nu kan het en liet het allemaal los. Misschien zit je hier helemaal niet op te wachten, maar dit is nu eenmaal wat het is. Dit is ook mijn leven en daar schaam ik me niet voor. Het hoort erbij. Vandaag besluit ik dan ook om nadat de kinderen naar school zijn, weer lekker in mijn bed te liggen. Even geen werk en geen huishouden, maar gewoon helemaal niks. Opladen en bijkomen. Niet handig zo voor een lang weekend, maar het is zoals het is. Loslaten dus!

bananenplantje en lang weekend | Een kijkje in mijn leven
Kijk nou hoe goed het gaat met mijn bananenplantbaby!

Ik merk dat ik ongelooflijk moe ben. Niet gek na de drukte van de afgelopen tijd. Maar he heftige bloedverlies werkt ook niet echt mee. Dus ik neem wat extra magnesium en ijzer en moet verder niks vandaag. En morgen is Alex jarig, dus ik wil dan wel weer een beetje fit zijn.

Woensdag

Zodra de meiden uit bed komen, zingen we uit volle borst voor Alex die vandaag 42 kaarsjes uitblaast. Ja, ik ben ouder. Wel 7 maanden haha. De meiden gaan lekker naar school en ik ga even een stuk wandelen. Maandag is het er niet van gekomen en ik weet dat ik me beter en fitter zal voelen als ik wat beweeg. Daarna ga ik even aan mijn studie zitten. Ik merk ik door de drukte steeds minder aan mijn studie deed en dus moet mijn studie weer even omhoog op mijn prioriteitenlijstje. Maar omdat ik gister zo moe was, ga ik het niet overdrijven en herhaal alleen de modules die ik al gelezen heb.

Als de meiden uit school zijn gaan we gezellig lunchen met z’n allen. En omdat we allemaal dol op sushi zijn, gaan we natuurlijk sushi eten. We eten allemaal veel te veel en de rest van de dag kunnen we niks anders dan thuis lekker een filmpje kijken. Als het tijd is om te avondeten, zitten we allemaal nog vol. Echt erg! Dus eten we wanneer we trek hebben en voor de meesten is dit maar een boterham.

Donderdag

Het is wel grappig, want een paar jaar geleden zou ik echt niet bedenken dat ik mijn werk zomaar los zou laten. Maar ik word er steeds beter in. Wat ik nog wel lastig vind, is het daarna dan ook niet oppakken. Zoals vandaag als de kinderen vrij hebben. Maar het is me gelukt. Gelukkig had ik lekker vooruit gewerkt in de afgelopen periode waardoor het ook kan. Ik heb ook geen deadlines deze week, wat nu wel even heel fijn is en we echt even kunnen genieten van een lang weekend niks moet en alles mag.

Na een rustige ochtend gaan we naar de Bouwhof, een bouw- en woonwinkel in Zoetermeer. Mijn businessbuddy Laura zit daar vandaag met een knutseltafel en de kinderen kunnen daar een naambordje maken. En heel toevallig is Irene, mijn andere businessbuddy, er ook. Terwijl de meiden druk aan het knutselen zijn, lopen Alex en ik een rondje door de woonwinkel. Ik schaam me heel erg om dit te moeten zeggen, maar er hangt nog steeds geen lamp boven de eettafel. Dus even wat inspiratie opdoen, want die lamp moet er nu echt komen!

Als de meiden klaar zijn met hun naambordje gaan we nog even naar de kermis. De rest van de week gaat het me niet lukken om er naartoe te gaan. Ik vind de kermis in Zoetermeer nooit veel aan, maar ik moet zeggen dat het dit jaar wel heel opgezet is. Of komt dit omdat we al 2 jaar geen kermis meer hebben gehad en we het toch wel gemist hebben? We hebben in ieder geval een hele leuke middag met de meiden, die natuurlijk overal in gaan. Fijn dagje zo!

Vrijdag

Vandaag moet Alex ook weer werken, maar hij heeft een late dienst dus hij gaat met de meiden een uurtje naar Bouncevalley. Kunnen de meiden even hun energie kwijt, Alex een serie kijken en ik de was wegwerken. Want die heeft zich de afgelopen week behoorlijk opgestapeld. Ik moet heel veel vouwen en er moet ook weer veel gewassen worden. Zondag moet alles van mezelf weggewassen zijn, maar zoals het er nu naar uitziet gaat dit niet lukken. Dus werk aan de winkel!

lang weekend  en naar bouncevalley | Een kijkje in mijn leven
Lekker bouncen in Bouncevalley

Ik ben nog steeds niet topfit dus als de meiden weer thuis zijn en Alex naar zijn werk is gaan we beginnen aan het nieuwste seizoen van Stranger Things. Man, wat een heftig seizoen is dit! Je begrijpt wel dat we het niet bij één aflevering hebben gehouden. En gelukkig hebben we nog twee dagen weekend. Lekker zo’n lang weekend!

Heb jij ook zo genoten van het lange weekend?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!