fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weer aan de wandel en communie voorbereiden | Kijkje in mijn leven

weer aan de wandel

Ik neem je in deze blog weer mee naar afgelopen week en geef ik je een kijkje in mijn leven. Ik ging weer wat gezonder leven, dus meer bewegen want de laatste tijd werd dat weer steeds minder. Ook had ik een leuk persevent op de planning staan en waren we druk met het voorbereiden van Jenna haar Eerste Heilige Communie.

Zaterdag

Vandaag was het het dan eindelijk zover: Jenna haar kinderfeestje. En wat voor één! Ze mocht natuurlijk zelf kiezen wat we gingen doen. De voorgaande jaren wilde ze gewoon thuis vieren en allerlei spelletjes doen, maar nu wilde ze ( je raadt het nooit) naar de kinderbingo. En wat was het leuk! We speelden eerst een paar ronden bingo. De meiden vonden het vooral leuk omdat ze geld konden winnen haha. En omdat het best warm was zaterdag was het wel fijn dat er steeds een korte pauze was. Zo konden ze buiten even afkoelen (het was buiten iets koeler dan binnen). Na afloop van de bingo was er een heuse disco en de alle kinderen hebben, ondanks de warmte, een uur lang staan dansen. Geweldig! Ze vonden het allemaal een heel erg leuk feestje en vooral de jarige jet was helemaal in haar element. Geslaagd dus!

Na het feestje gingen de beentjes omhoog en nam ik een lekker wijntje. De bedoeling was dat we het Songfestival zouden kijken, maar de meiden dropen al na het eerste liedje af en ik sliep nog ver voordat S10 aan de beurt was. Ik denk dat dit kwam omdat ik vandaag al om 5 uur wakker was en niet meer kon slapen haha.

Zondag

Zondag, een dag waar ik vaak een hoop plannen heb waar niks van terechtkomt. Eerst lekker uitgeslapen en toen maar wat wassen gedraaid en gevouwen. Eigenlijk wilde ik mijn kledingkast en die van de meiden opruimen. Uiteindelijk heb ik alleen die van de meiden gedaan. Het winterspul eruit en al het zomerspul erin. Mijn kast komt van de week wel. Het was te mooi weer om op zolder bezig te zijn.

Omdat ik afgelopen week weinig aan mijn studie had gedaan, heb ik in het zonnetje de eerste 3 modules doorgenomen. Even herhalen wat ik al gedaan heb, zodat ik komende week met een nieuwe module kan beginnen.

Maandag

Vandaag ben ik extra vroeg opgestaan. Ik merkte de laatste tijd dat ik weer steeds later naar bed ging en daardoor ook steeds later m’n bed uitging. Maar ik vind het verschrikkelijk om me in de ochtend te moeten haasten. Dus zondag ben ik vroeg naar bed gegaan, geen schermen meer gebruikt, alleen een beetje gelezen in een boek en rond 22:00 gaan slapen. Weer even streng letten op mijn avondritueel! En ik kan je zeggen dat dit een stuk lekkerder wakker worden is.

Weer aan de wandel - maandag
Er is niets zo fijn als de dag met een wandeling beginnen…

Als de meiden naar school zijn, heb ik nog net tijd voor een kop koffie voordat ik ga wandelen. Ja ja, ik ben weer aan de wandel! Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst gewandeld heb. Iedere week/dag was er wel iets. Smoesjes. I know. Daarom vanaf deze week weer even terug naar hoe het hoort. Want wandelen is gezond. En ik wil echt nog wat kilo’s kwijt en die raak ik niet kwijt door op mijn gat te zitten. En dan kan je beter maar op maandag beginnen. Dus vandaag met Laura van LauLau 1,5 uur gewandeld. En om 10:30 uur had ik al ruim 10.000 stappen gezet. Dat gaat vandaag helemaal goed komen, want het huis moet ook nog schoon. Daar ga ik mee aan de slag als ik terug van het wandelen ben.

Ik hoef Jenna vandaag niet op te halen, want Alex heeft een vroege dienst en is om 14:30 uur al thuis. Ik kan dan even werken en de uurtjes die in de ochtend gemist heb inhalen. En donderdagmiddag heb ik een persevent in Den Haag dus dan komt er ook weinig van werken terecht.

Dinsdag

Vandaag ben ik vooral druk met met mijn twee websites. Ik heb wat dingen aangepast en verbeterd. Altijd fijn om feedback te krijgen aangezien mijn lezers en coachklanten degenen zijn die mijn twee websites gebruiken. Je hebt zelf toch vaak een blinde vlek en ziet dingen niet altijd. En altijd als ik denk: “Dat doe ik even” ben ik toch weer langer bezig dan gedacht. Maar uiteindelijk geeft het altijd een voldaan gevoel. Dus dit kan ik even (tot ik nieuwe feedback) krijg van mijn lijstje strepen. Ik moet alleen nog wel een hele nieuwe pagina voor ireneplanken.nl maken. Maar dag komt later deze week en anders volgende week.

De meiden hebben deze week twee keer koorrepetitie in verband met de communie aankomende zondag. Jenna is wel gewoon naar de repetities gegaan, maar zingt natuurlijk niet mee in het koor omdat zij dan haar communie heeft.

Woensdag

De dag begint niet heel geweldig, want Marley heeft vlak voordat ze wakker wordt een aanval. Gelukkig hebben we vandaag al een afspraak met de nieuwe kinderneuroloog dus kunnen we het er gelijk over hebben. De aanvallen zijn wel wat afgenomen, maar ze heeft ze nog steeds wel 2 tot 3 keer per maand.

Vandaag is officieel mijn studiedag en dus kan ik voordat ik de meiden van school moet halen om naar het ziekenhuis te gaan, nog 1,5 uur leren. En dan is het alweer tijd om de meiden uit school te halen. Want ook het ziekenhuis is dan wel in Den Haag, wat om de hoek is, maar we moeten half Den Haag door. We zijn dan vaak ook zo’n 45 minuten onderweg. Dus op tijd de deur uit. En omdat ik geen auto heb vandaag, gaat oma gezellig met ons mee.

De nieuwe kinderneuroloog is een hele aardige jonge vrouw die echt de tijd voor ons neemt. Ze voert het gesprek met Marley en ik vul aan waar nodig. Zo hoort het ook te zijn. Het gaat om Marley. Samen besluiten we om de medicatie toch nog wel wat op te hogen. Marley is intussen langer en daardoor ook zwaarder geworden dat ze echt wel wat meer kan hebben om toch op een minimale dosering te zitten. Ook geeft de neuroloog aan dat er in de afgelopen jaren behoorlijk wat ontwikkelingen hebben plaatsgevonden wat betreft DNA onderzoek. We hebben toen Marley de diagnose epilepsie kreeg ook DNA onderzoek laten doen en daar kwam niks uit. Maar misschien nu wel. En dat is ook fijn voor Marley mocht ze zelf later kinderen willen.

Donderdag

Vandaag gaat Marley op schoolreis. Echt een bofkont, aangezien ze vorige week ook al op kamp is geweest. Eigenlijk gaat groep 8 ook niet meer mee op schoolreis. Maar in groep 7 is schoolreis door corona niet doorgegaan en daarom mochten ze nu toch mee. Het weer was alleen niet echt geweldig, maar daar hebben de kinderen weinig last van gehad. Marley heeft een topdag in Drievliet gehad en komt helemaal hees thuis van het gillen in de achtbanen.

Weer aan de wandel en communie voorbereiden | Kijkje in mijn leven
Sjors is geschoren, in bad geweest en haren geföhnd dus zijn haar zit een beetje wild 😂

Ik zou vandaag eigenlijk naar een persevent gaan, maar ik heb knallende koppijn. Ik slaap al een paar nachten slecht (nawee van de vollemaan?) dus ik sla deze even over. Gelukkig hoef ik ’s avonds niet te koken, want m’n moeder heeft gister heerlijk Mauritiaans gekookt en er was nog genoeg over dat we dat vandaag weer eten. Heerlijk!

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag en bijna weekend. Een druk weekend voor de boeg, maar vandaag nog even werken. Ik heb een bespreking voor het bouwen van een nieuwe website. Dat is niet iets wat ik actief aanbied of mee adverteer, maar wel leuk vindt om te doen. Soms krijg ik een aanvraag voor een nieuwe website en ga ik lekker aan de slag. Het is even anders dan wat ik normaal doe en dat maakt het zo leuk. Ik kan dan mijn creativiteit kwijt en heb wat afwisseling in werkzaamheden.

Ik werk een paar uurtjes totdat de kinderen uit school komen en dan help ik eerst Jenna met het afmaken van haar Powerpointpresentatie. Ze heeft maandag haar spreekbeurt over de Chinese naakthond dus er moet nog wat foto’s toegevoegd worden. Ben best trots op wat ze in elkaar heeft geknutseld. Daarna maken we samen de bedankjes voor haar communie en moet haar doopkaars nog in een bloempotje en versierd worden met bloemen.

Marley wilde vandaag eigenlijk gaan vissen met Alex, maar gezien het slechte weer wordt het lekker languit op de bank een filmpje kijken. Ik zou weer aan de wandel gaan deze week en ook weer niet gelukt. Volgende week dan maar in de herkansing. Nu eerst genieten van het weekend!

Hoe was jouw week? Maak er weer een mooie en fijne week van!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!