fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laat de Law of Attraction voor jou werken en leef je droomleven

Law of Attraction

Ik heb als kind altijd geweten dat er meer is dan we kunnen zien. Dat er ‘iets’ is, maar ik kon dat iets niet omschrijven. Mijn moeder gelooft in God en alhoewel ik Rooms-Katholiek gedoopt ben, vind ik het lastig om in God te geloven, maar dat is in de loop der jaren verandert. Ik zie God als een kracht, een energie. Een universele kracht die voor iedereen binnen handbereik ligt. Het is de Law of Attraction of gewoon de wet van de aantrekkingskracht. Ik ben tijdens mijn burn out gaan lezen over deze natuurwet en ben me er steeds meer in gaan verdiepen. Ik ben zeker geen expert, maar ik kan je wel vertellen waarom deze natuurkracht voor iedereen werkt en waarom iedereen deze ‘wet’ zou moeten toepassen.

Wat is de Law of Attraction?

De Law of Attraction (LOA) is een natuurwet of natuurkracht, zoals je ook zwaartekracht hebt. Zwaartekracht zie je ook niet, maar je weet dat het er is. Was het er niet, zou alles en iedereen een beetje rondzweven. De wet van de aantrekkingskracht zie je ook niet, maar het is er wel. Je moet als volgt zien; alles wat jij denkt trek je aan. Maar ook alles wat jij voelt trek je aan. Dus heb je negatieve gedachten en gevoelens, dan trek je steeds weer negativiteit aan. Heb je positieve gedachten en gevoelens, dan trek je steeds meer positiviteit aan. Je bent als het ware een magneet. Alles wat je aandacht geeft groeit! Je kan de Law of Attraction inzetten op het gebied van liefde, werk, geld, gewicht en ga zo maar door. Alles wat in jouw leven belangrijk is.

De weg van de minste weerstand

Ik kan me voorstellen dat het heel zweverig klinkt, helemaal als je er nooit eerder over hebt gehoord. Maar het is eigenlijk heel eenvoudig en logisch. Een voorbeeld: stel, je wilt iets bereiken, maken of doen. En als je er al in gaat zitten met de gedachten dat het toch niet lukt of dat je het toch niet kan, zal het je misschien wel lukken maar is de weg lang en zwaar. Maar als je start met de gedachten dat dit voor en van jou is en dat het je gaat lukken, zal de weg naar je doel een stuk makkelijker zijn. Dat is de weg van de minste weerstand. Je verbruikt minder energie, waardoor er ook ruimte ontstaat om te genieten van reis naar je doel.

Het zorgt voor een positieve mindset

Toen ik mijn opleiding tot Lifecoach deed, werd de wet van aantrekkingskracht ook besproken. Want door je bezig te houden met deze kracht, leer je een positievere mindset creëren. Door dagelijks dankbaar te zijn voor alle goede dingen in je leven en hierbij stil te staan ga je beseffen dat er eigenlijk heel veel is om dankbaar voor te zijn. Hierdoor ga je positiever in het leven staan. Maar doordat je ook je gedachten een positieve kant op stuurt (je zet negatieve gedachten om naar positieve gedachten), volgt je gevoel vanzelf.

Als je binnenwereld is ingetuned op een positieve frequentie, trek je alles aan wat ook in de positieve frequentie ’trilt’. Je werkt dan als een magneet voor de buitenwereld. En zo is het cirkeltje dan rond. Het gaat er dus niet om dat je iedere dag vrolijk bent en iedere dag positieve gedachten en gevoelens hebt. Waar het om gaat is dat je de negatieve gedachten en gevoelens gaat herkennen en ze ombuigt naar een meer positieve gedachte.

Mijn moeder is mijn voorbeeld

Naarmate ik bekender werd met de LOA, besefte ik me dat ik eigenlijk al naar die wet leef en altijd heb geleefd. Ik heb dit ook in één van mijn podcasts die over de Law of Attraction gaat benoemd. Omdat mijn moeder heel gelovig is heb ik dit van haar meegekregen. Zij bidt iedere dag en dankt God voor van alles. En ook vraagt zij om dingen die voor haar belangrijk zijn.

Dit is iets wat ik van haar mee heb gekregen. Niet het bidden tot God, maar dankbaar zijn voor de goede dingen in mijn leven. En dit geef ik ook door aan mijn kinderen. Iedere avond nemen we de dag door en benoemen we de dingen die we leuk vonden en waar we dankbaar voor zijn. Dat kan iets zijn, maar ook iemand die iets liefs deed of zei. En soms is het gewoon dankbaar dat het mooi weer was en we in het zwembad konden zwemmen. Het is mooi om te zien dat ik dit door kan en mag geven aan mijn kinderen.

Laat los en vertrouw erop dat het goed komt

Naast dankbaar zijn, is ook het stukje loslaten wat ik van mijn moeder mee heb gekregen. Zij zei altijd en nog steeds: ‘Het is uit onze handen en ligt bij God’. En zo ga ik ook om met alles in mijn leven. Als ik er zelf niks aan kan veranderen, laat ik het los en vertrouw ik erop dat het goed komt. Zonder er steeds mee bezig te zijn.

Dat is iets wat ook gezegd wordt binnen de Law of Attraction; als je iets vraagt moet je het loslaten en erop vertrouwen dat het onderweg is. Niet steeds controleren of het er al is en ook niet bedenken hoe het komt. Doe gewoon wat je moet doen en het komt. Echt. Ik geloof niet meer in toeval. Ik weet dat alles wat er op mijn pad komt, door mijzelf op enig moment is gemanifesteerd. En dat ik altijd precies ben, waar ik moet zijn. Dit geeft enorm veel rust en maakt dat ik zelf ook een bepaalde rust bezit en dat stress eigenlijk niet in mijn woordenboek voorkomt.

Tips om meer te leren over de LOA

Ik kan me voorstellend dat als je dit leest dat je of denkt: ‘Niks voor mij!’ of “die meid spoort niet!’. Dat is helemaal oké. Maar als ik je nieuwsgierig heb gemaakt, raad ik je zeker aan om hier meer over te lezen en op te zoeken. Geloof me, het is reuze interessant. Ik zal onder deze blog een aantal boeken vermelden die ik hierover heb gelezen. Er zijn nog veel meer boeken, maar als je met deze boeken begint, zal je al veel leren over deze mooie ‘wet’. Verder raad ik je aan om de podcasts van Abraham Hicks te luisteren en als je liever Nederlandse podcasts luistert, is Kim Munnecom dé expert als het om de Law of Attraction gaat.

Kies jij ook voor de weg van de minste weerstand?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!