fbpx

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin

mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin

Zoals ik eerder al schreef ben ik echt een groot fan van de Efteling. En na ons verblijf in Efteling Bosrijk ben ik een nog grotere fan. Waarom? Omdat het wat mij betreft echt wel het mooiste pretpark of attractiepark van Nederland. Oké, ik geef toe dat ik echt niet alle attractieparken in Nederland heb gezien, maar de attractieparken die ik heb gezien winnen het gewoon niet van de Efteling. De reden dat ik zo’n fan van de Efteling ben is omdat het echt een park voor jong en oud is. Of je nou 3 jaar bent of 70 jaar, je loopt met een bigsmile door de Efteling. Geef toe. Jij vindt de Efteling ook geweldig. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin.

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin
Het huisje van de heks uit Hans en Grietje

1. Het sprookjesbos

Ik ben gek op sprookjes. Ik ken zo ook allemaal. En wat is er nou leuker dan sprookjes die tot leven komen. En dat gebeurt in de Efteling. Het zijn van die details die het hem doen. Denk aan de zoete geur bij het huisje van de heks die Hans en Grietje gevangen houdt. Of Doornroosje die je ziet ademen omdat haar borst op en neer gaat. En wat dacht je van de rode schoentjes die zomaar dansen! Mijn favorieten zijn de Indische waterlelies, de sprookjesboom en de nieuwe kleren van de keizer (nee niet omdat je zijn billen bijna ziet). Ik kan echt de hele dag in het sprookjesbos doorbrengen. Daarom staat het sprookjesbos voor mij op nummer 1!

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin
Symbolica

2. Symbolica – Paleis der fantasie

De nieuwe attractie Symbolica staat op twee. De rijen bij deze attracties zijn nu best lang. Ik vermoed omdat het een nieuwe attractie is en iedereen het wil zien. Maar geloof me de rijen zijn het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal binnen bent kan je kiezen welke route je neemt. Je kan namelijk kiezen uit drie routes. Wij hadden de schattenroute. De andere routes doen we de volgende keer. Het is echt prachtig van binnen. Zo mooi! Wat ik vooral heel mooi vind is dat de karretjes waar je inzit niet op een rails of iets dergelijks rijden. Om het een karretje te noemen is echt te min, het is veel meer dan dat.

Wat ik vooral heel gaaf vond is dat je op een gegeven moment in de balzaal bent. Er zijn meerdere figuren die daar dansen en het lijkt alsof je over de dansvloer zweeft met je kar. Echt zo gaaf! Maar er is zoveel meer te zien. En ik denk dat je iedere keer weer andere dingen ontdekt!

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin
Droomvlucht

3. Droomvlucht

Droomvlucht is ook zo’n attractie waar zoveel te zien is. En iedere keer ontdek je weer iets wat je niet eerder hebt gezien. Droomvlucht neemt je mee in de wereld van elfen en trollen. Het ik ook zo mooi en elke detail is over nagedacht; elke bloem, elk konijntje. Echt heel mooi. Je gaat hier van dag naar nacht. En in de nacht heb je een gedeelte waarin het lijkt of je de sterrenhemel in gaat en dan zie je zwevende paleizen en het is net of jouw karretje ook zweeft. Vervolgens wordt het weer dag en wordt iedereen weer wakker. Het is echt alsof alsof leeft en je zit echt met open mond te kijken. Ik wel in ieder geval!

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin
Fata Morgana

4. Fata Morgana

In Fata Morgana waan je je in de Oosterse wereld met een sultan, vrouwen en boeven. Je vaart langs een markt, maar ook langs gevangenissen. Er zijn krokodillen in het water. En ook een oosterse tandarts die niet met verdovingen werkt, is te bewonderen. Ook hier waan je je weer in een hele andere wereld. En wat ik hier heel gaaf vind, is dat hier ook met geuren wordt gewerkt. En dan in combinatie met de muziek is het net of je echt in deze oosterse wereld bent beland. Ook hier kijk je je ogen echt uit.

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin
Pirañha

5. Pirañha

Dit is een wildwaterbaan. Tja, wat kan ik hier nou over zeggen. Als je niet nat wilt worden dan moet je deze maar even overslaan. Je wordt niet zeiknat. Meestal niet, maar het kan wel gebeuren. Hoge golven, watervallen en ga zo maar door. Ik krijg er altijd spontaan de slappe lach. En het was de eerste keer dat de meiden er in gingen omdat we meestal niet echt mooi weer hebben als we in de Efteling zijn of het is echt te druk. Maar nu gingen we met zijn allen in de Pirañha en het was echt super. Als je ook van een beetje actie houdt, dan is de Pirañha echt een aanrader. Onze vrienden gingen met hun zoontje van twee jaar in deze wildwaterbaan en ook hij vond het geweldig!

Mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin

Dit zijn mijn 5 favoriete Efteling attracties voor het hele gezin. Onze jongste dochter is 4 jaar en onze oudste dochter is bijna 7 jaar. En deze attracties zijn echt perfect om met het hele gezin te doen. Ook als je kinderen jonger zijn, maar zeker ook als ze ouder zijn. Ik ben zelf niet echt een fan van achtbanen. Als ze niet over de kop gaan dan wil wel een poging wagen. Deze keer ben ik alleen in de Vogel Rok geweest. Maar ik weet van Alex dat Baron 1898 en Joris en de Draak toch wel de gaafste zijn. Dus mocht je nog naar de Efteling gaan en ben je een durfal, ga dan zeker in die achtbanen.

Wat zijn jouw favoriete Efteling attracties?

 

Bron: Efteling

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!