fbpx

Na maanden weer een uitje met het gezin | Een kijkje in mijn leven

weer een uitje met het gezin

Weer een nieuwe week en ik ben benieuwd wat deze week ons gaat brengen. Vorige week was in ieder geval een lekker weekje en ik hoop dat dit deze week ook zo zal zijn. er staan geen spannende dingen op de planning, maar het weer wordt beter. En dat is natuurlijk altijd goed! Maar we hebben ook na maanden weer een uitje met het gezin. En daar kijken we echt naar uit met zijn allen. We hebben toch een soort van opgesloten gezeten als die tijd. We zijn natuurlijk wel in onze woonplaats naar buiten geweest, maar het is zo leuk om weer eens naar de dierentuin te gaan. Maar eerst natuurlijk gewoon naar school en aan het werk…

Maandag

Vandaag ben ik weer lekker vroeg opgestaan en heb ik even gelezen. Daarna ontbeten en de meiden wakker gemaakt. Normaal gesproken ontbijten we samen, maar Alex is vrij en ik ga om 8 uur al lekker een ochtendwandeling maken. Dus douchen en me klaarmaken voor deze nieuwe dag. Vandaag wandel ik weer gezellig met mijn schoonmoeder. Dit keer geen boswandeling, maar een wandeling van zo’n 7,5 kilometer rond de Zoetermeerse plas. Daarna drinken we bij mij thuis een kop thee en koffie voordat ik aan het werk ga. Heerlijk om zo de week te beginnen!

Na maanden weer een uitje met het gezin | Een kijkje in mijn leven

Dan is het een dagje werken. Ik begin weer aardig op schema te lopen. Moet je nagaan hoe hard ik afgelopen week heb gewerkt. Deze week moet ik nog wat dingen doen die zijn blijven liggen en wat blog vooruit schrijven en dan kan ik aan de slag met al het nieuws waar ik weken op heb zitten broeden. Vandaag kan ik ook lekker lang doorwerken, omdat Alex thuis is. En dat is toch echt zo fijn.

Dinsdag

Vandaag begin ik weer met een wandeling. Vandaag geen wandeling van een uur en 10.000 stappen, maar een halfuur en 5000 stappen. Ik loop een rondje door het park en luister naar een inspirerende podcast van Sov’s Choice. Bij thuiskomst maak ik een kop koffie en ga ik aan het werk. Ik kan iedereen zo’n ochtendwandeling aanraden, het is zo lekker om je hoofd te legen.

En dat is niet alles, je hele lichaam is in beweging gezet en dus stroomt alles zoals het zou moeten. En dan merk je dat je energie gaat stromen en je creativiteit. Die ochtendwandelingen hou ik er echt in! Als ik straks weer naar de sportschool kan voor de Milon Cirkel, ga ik op de dagen dat ik niet sport gewoon wandelen. Want het is echt zo lekker. Stom, wat nu denk ik alleen maar had ik dit nou eerder gedaan dan had ik die intelligente lockdown veel beter aan gekund. Niet dat ik dat nu niet kon, maar ik heb echt wel momenten gehad dat ik even ‘gek’ werd. Maar goed, dat is altijd achteraf he.

Heerlijk Mexicaans gerecht
Dat was weer smullen!

Vandaag heb ik ook weer hard gewerkt en als de meiden om drie uur klaar met school zijn, eindigt ook mijn werkdag. Dan is het tijd voor de meiden en als ze gaan spelen ga ik lekker even lezen totdat we gaan eten. Ik ga wel op tijd naar bed, want heb afgelopen nacht niet goed geslapen. Ik slaap nog steeds onrustig. Misschien nog een nawee van het stoppen met roken?

Woensdag

Vandaag heb ik een druk ochtendje. Maar ik ga natuurlijk eerst een wandeling maken. Even een half uur lopen en mijn hoofd leeg maken. Heerlijk! Dan werken en in de loop van de ochtend heb ik een hele leuke afspraak. Ik ga namelijk een 8-weekse minfulness training volgen en vandaag ga ik kennis maken met de trainster en krijg ik meer info over de training. Heb er zo’n zin in. En ik neem jullie uiteraard mee via Instagram en zal ook een blog over de training schrijven. Na het gesprek heb ik nog een halfuurtje voordat de meiden thuis zijn, dus knal ik nog even.

weer aan de wandel
Weer aan de wandel deze ochtend

En dan zit ik dus alleen op woensdagmiddag, want de meiden gaan allebei met een vriendinnetje mee. Ik besluit daarom na de lunch nog wat te werken. Scheelt weer voor de komende dagen. Als de meiden in de middag thuis zijn gaan ze nog even lekker zwemmen in het zwembad en ik geniet in de tuin van het zonnetje.

Donderdag

Vandaag start ik niet met een wandeling, maar met boodschappen doen. De Jumbo bij ons in het winkelcentrum was drie dagen dicht omdat het filiaal verbouwd werd en mijn koelkast is inmiddels zo goed als leeg. Het is zelfs zo erg dat ik geen fruit mee heb en de meiden vandaag dus maar een cracker als tussendoortje meekrijgen. Dus eerst maar even boodschappen doen; fruit halen en eten voor de komende dagen. Dan werk ik een uurtje en daarna gaan Alex en ik voor een vroege lunch naar het centrum. Wat is het fijn om weer eens buiten te deur te eten. Dit heb ik echt wel gemist! Gauw weer dus!

na maanden weer een uitje met het gezin en weer buiten de deur wezen lunchen
Na maanden weer eens buiten de deur lunchen

Daarna ga ik weer lekker aan het werk. Ik weet niet wat het is, maar ik zit in zo’n lekkere flow en ben vol inspiratie. Het ene na het andere blogartikel rolt eruit, ik ben eindelijk mijn opleiding aan het afmaken en kan bijna examen doen, ik ben druk bezig met een het ontwikkelen van een online training en ik krijg zoveel lieve reacties op mijn blogs en vooral op Instagram. Dit fijne gevoel ga ik vasthouden en nog meer mooie dingen voor jullie creëren.

Vrijdag

Vandaag begin ik weer met een wandeling van een half uur. En ik ben net op tijd thuis, want het gaat ineens regenen. Ik voelde het al een beetje tijdens de wandeling. Het was namelijk erg benauwd. Nu mag het de rest van de dag droog zijn, zodat we het weekend lekker zonnig kunnen beginnen. Maar eerst moet er nog gewerkt worden!

Prachtige plant gekregen
Ik kreeg deze plant van Alex en de meiden omdat ik gestopt ben met roken en ik ben helemaal verliefd. Hij is zo mooi!

Dan zit de werkweek er weer op en gaan we lekker van het weekend genieten. De meiden en ik dan, want Alex moet tot een uur of 11 werken. Maar de meiden en ik kijken na het avondeten een film in het grote bed. Daarna gaan we wel op tijd slapen, want morgen gaan we al vroeg de deur uit voor een dagje dierentuin. We kijken er zo naar uit. We hebben al maanden geen uitje met het gezin gehad, tenminste niet zo’n uitje en we zijn er echt aan toe.

Zaterdag

Vandaag is het dan eindelijk zover. Na maanden hebben we eindelijk weer een uitje met het gezin. We gaan namelijk gezellig een dagje naar Blijdorp. Eindelijk weer een uitje na maanden van thuis zitten en alleen in de buurt eropuit gaan. Het weer is perfect, niet te warm en zeker niet koud. Maar prima wandelweer. Je moet van tevoren een tijdslot reserveren, anders kom je niet binnen. Hierdoor is het lekker rustig. We hebben nog nooit zo’n relaxt dagje dierentuin gehad. We kunnen alle dieren goed bekijken en kunnen echt de tijd nemen. De kinderen, maar ook Alex en ik genieten echt van deze dag. Corona is echt ellende, maar dit is zeker wel een voordeel en kan iedereen een dagje uit aanraden.

na maanden weer een uitje met het gezin
Na maanden weer een uitje met het gezin en zoals je kunt zien zijn de meiden helemaal happy

Als we richting de uitgang lopen zijn we alledrie verbaasd dat het nog best vroeg is. We waren er om half negen en iets na tweeën hebben we alle dieren gezien. Normaal gesproken zijn we veel langer in de dierentuin, maar moeten dan ook vaak wat langer wachten voordat we bepaalde dieren kunnen zien. Nu hebben we echt overal de tijd genomen en zijn we sneller het dierenpark uit. Bizar toch?! Wat was dit een leuk uitje met het gezin! Dat doen we gauw weer hoor. De rest van de dag genieten we in de tuin van het lekkere weer.

Zondag

Vandaag is het vaderdag en verwennen we Alex met cadeautje, ontbijt op bed en hij wordt toegezongen. Een goed begin van de dag dus! Terwijl hij en de meiden nog lekker in bed blijven liggen ga ik beneden even chillen in mijn eentje. Even een momentje voor mezelf met een kop koffie en een goed boek.

na maanden weer een uitje met het gezin
Ik maakte deze foto en ik weet niet waarom, maar ik vind dit gewoon een hele leuke foto en daarom krijgt ie en plekje in deze blog 😉

Als de meiden aan het einde van de ochtend gaan buitenspelen, ga ik de was wegwerken en de bovenverdieping en zolder opruimen en schoonmaken. Dit doe ik normaal op zaterdagochtend, maar gister waren we de hort op dus doe ik het vandaag. Ik vind het altijd zo’n lekker gevoel als alles boven lekker schoon en fris is en we de week lekker frist en fruitig beginnen. Als we naar bed gaan alleen de bedden nog verschonen en dan kan de nieuwe week echt beginnen.

Na maanden weer een uitje met het gezin

Wat was dit een leuke week. Genoten van mijn wandelingen, na maanden weer eens buiten de deur lunchen en ook nog een uitje met het gezin in de dierentuin. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een topweek was. Ik heb weer nieuwe energie en kijk uit naar de komende week. Komende week hebben we niet weer een uitje met het gezin, maar we hebben wel al kaarten voor de Efteling en dus moeten we daar ook een datum voor reserveren. Komende week wordt het wel lekker warm dus ik denk dat ik in ieder geval een duik in het bad ga nemen 😉

Hoe was jouw week?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!