Uittip: Bezoek de open dag van het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer

Heb je altijd al willen weten hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat? Is het tijd voor een carrièreswitch en wil je je oriënteren? Of wil je gewoon een hele leuke dag met je kinderen hebben? Ga dan morgen naar de open dag van het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer. Ieder jaar organiseert dit ziekenhuis een hele leuke open dag. Wij zijn vorig jaar ook weer geweest en dit jaar gaan we weer. Het is echt een aanrader!

open dag van het Lange Land Ziekenhuis
Marley krijgt gips

Wat is er te doen

Tijdens de open dag zijn een aantal afdelingen van het ziekenhuis open voor publiek. Zo kun je een kijkje nemen in de operatiekamers en zijn er genoeg medewerkers die je meer kunnen vertellen over de apparaten en instrumenten. Maar je kunt ook een kijkje nemen in de verloskamers. Vorig jaar zijn we daar met de meiden geweest en die vonden het heel leuk om te zien dat ze daar geboren zijn. Ik kreeg allerlei vragen en ze keken hun ogen uit.

En zo zijn er nog veel meer afdelingen open waar je een kijkje kunt nemen achter de schermen. De dingen die wij normaal gesproken niet zien. Maar er is ook een informatiemarkt, de kinderen kunnen hun arm laten gipsen en er kunnen weer wonden geschminkt worden. Oh en heeft je kind een pop of knuffel die zich niet helemaal oké voelt? Ga dan even naar de poppendokter en dan gaat het vast snel weer goed. En er is nog veel meer te doen!

open dag van het Lange Land Ziekenhuis
Kijken in de verloskamer

Voor klein

De open dag is voor iedereen. Jong en oud. Voor de jongste bezoekers is het vooral heel interessant om te zien wat er allemaal gebeurt in een ziekenhuis. En nog belangrijker, het is helemaal niet eng in het ziekenhuis en er werken allemaal lieve mensen. Het is natuurlijk geweldig om eens in een ambulance te kijken hoe het er van binnen uitziet. En wie wil er nou geen gips zonder pijn omdat je arm echt gebroken is. Als je dan geschminkt bent en de wonden zo realistisch zijn dat je opa voor de gek houdt en hij gelooft dat je echt van je fiets bent gevallen, heb je als kind echt de dag van je leven haha.

open dag van het Lange Land Ziekenhuis
Alvast oefenen voor later

En voor groot

Maar ook voor de volwassenen onder ons is het heel leuk en interessant. De medewerkers van de afdelingen staan klaar om je antwoord te geven op je vragen en ook bij de informatiemarkt kan je terecht met vragen. Je kan een gehoortest laten doen (na al die festivals en concerten kan het best eens achteruit gegaan zijn ;-))  en je bloedruk op laten meten. Er is ook een demonstratie reanimatie die je kunt bijwonen. Ik vond het heel leuk om met de meiden de verloskamers te bezoeken. Gewoon eens even rondkijken zonder helse pijn in mijn buik en rug.

open dag van het Lange Land Ziekenhuis
Net echt!

Breng een bezoek aan de open dag van het Lange Land Ziekenhuis

Tijdens deze open dag kijken jij en je kinderen je ogen uit en er zijn genoeg activiteiten. En het leuke is dat het allemaal gratis is. Een leuk en informatief uitje zonder de hoge kosten die de meeste uitjes wel met zich meebrengen. De open dag vindt morgen plaats op zaterdag 17 maart van 10:00 tot 15:30 uur in het Lange Land op de Toneellaan 1 in Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op de website van het Lange Land. Mijn kinderen kunnen niet wachten, want zij vinden de open dag in het ziekenhuis altijd heel erg leuk. En eigenlijk vind ik het ook heel interessant allemaal.

Zie ik je morgen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.