fbpx

Poppenkast van De Toneelmakerij is een grappig toneelstuk voor kinderen (en ouders)

Poppenkast van De Toneelmakerij

Iedereen die mij goed kent, weet dat ik graag naar het theater ga. Ik neem ook graag mijn kinderen mee naar het theater en binnenkort gaan we naar een hele leuke voorstelling: Poppenkast van De Toneelmakerij. Een grappig toneelstuk voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit toneelstuk biedt een licht satirische blik op de actualiteit. Ook krijgen we antwoord op de vragen: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? En waarom kan niet gewoon alles bij het oude blijven?

Het verhaal van Poppenkast

De poppenkast van de familie Rozenwater trekt eeuwenlang door stad en land.  En al die jaren spelen Jan Klaassen, Katrijn, Pierlala en de Draak de sterren van de hemel. Maar de tijden lijken veranderd; de poppenkast trekt te weinig publiek en brengt geen geld meer op. De poppen doen waar ze zin in hebben en laten zich niet meer besturen. Luisteren doet al helemaal niemand meer.

Meneer Rozenwater ziet geen andere uitweg en zet de poppenkast, poppen én verhalen te koop. Juffrouw Beddengoed, van de plaatselijke poppenbescherming, grijpt in. Ze gunt de poppen hun oude dag en stuurt ze met pensioen. Maar de poppen willen helemaal niet naar een rusthuis en eisen de regie over hun eigen poppenkast op.

Alle poppenkastingrediënten zijn aanwezig

Ik kan me niet heugen waneer ik voor het laatst een poppenkastvoorstelling heb gekeken. Dat moet geweest zijn toen ik nog op de lagere school zat. Heel wat jaren geleden dus. Maar ik kan me nog zo goed herinneren hoe leuk ik het vond. Je kent het wel: de gordijntjes die steeds open gaan en Jan Klaassen die klappen krijgt van Katrijn. En vergeet natuurlijk niet: ‘Pas op, Jan Klaassen, kijk achter je!’

Uiteraard zijn al die cliché poppenkastingrediënten aanwezig. Wat natuurlijk ook moet, want een poppenkast zonder is natuurlijk maar een poppenkast.

Te zien t/m 5 maart

Poppenkast van De Toneelmakerij trekt door het hele land en is dus in verschillende theaters te zien. Wees er wel snel bij want de voorstelling is nog maar tot 5 maart te zien. Op de website van De Toneelmakerij kan je terecht voor alle speeldata en locaties. Je kan daar online makkelijk en snel je kaarten bestellen, maar je kan de kaarten ook bestellen bij jouw theater naar keuze.

Zien we jullie in het theater?

Ik ga op 25 februari met mijn kinderen en met een vriendin en haar zoontje van bijna 5 jaar naar deze voorstelling in Den Haag. We hebben er allemaal heel veel zin in. Ik vooral omdat ik sowieso van de poppenkasthumor hou en omdat ik nog nooit met mijn kinderen naar een poppenkastvoorstelling ben geweest. Ik ben dan ook echt heel benieuwd hoe het er in theatervorm uit gaat zien en wat mijn kinderen ervan vinden.

Wil je weten hoe we het gehad hebben? Kijk dan op 25 februari naar mijn Instagram stories, want ik neem je dan de hele dag mee en vertel natuurlijk hoe we het vinden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!